Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradka2525

Ludzie co robicie po biol-chemie??

Polecane posty

Gość poradka2525

Jestescie lekarzama?Co studiujecie,studiowaliscie?Jak wam teraz zycie sie uklada,robicie cos w zyciu z biologia??

Gość zwisa nam to
aby byc na biol chemie trzeba było miec wysoko srednia czyli wiadomo było, ze bedzie ciezko:)

Gość poradka2525
anv bylas dobra z chemii i z fizyki?jej ale glupie pytanie

Gość no nieee
ja zootechnik hahha

chyba tak... jak zdałam mature i sie dostałam:P

Gość tropikalna pomarańćza
ja też

Gość poradka2525
Doradzcie cos,cale zycie marzylam by byc lekarzem,teraz jestem na biol-chemie.Kocham biole,niestety z matmy jestem noga..Z chemia srednio,w gim lubilam,w liceum troche mniej..Co mi proponujecie?

Gość candywoman
ja w tym roku kończę LO jestem w klasie z rozszerzonymi językami (angielski i niemiecki), ale oprócz tego inni nauczyciele rozszerzyli sobie u nas program nauczania, np. z chemii, geografii, fizyki itd. teraz żałuję, mogłam iść na bio-chem (chociaż za chemią nie przepadam) ale uwielbiam biologię i mogłabym zostac np. stomatologiem:) ale zycie zadecydowało inaczej, języki tez mi sie przydadzą;) a po swoich znajomych z bio-chemu to mogę ci powiedzieć, ze wielu szło na ten kierunek z myślą o medycynie, ale im się "pozmieniało" albo się nie dostali, albo rozdecydowali, sa i tacy, którzy wybrali ten kierunek "dla rodziców" i mieli zagrożenia z wiodących przedmiotów ciężko w wieku 16 lat zdecydować się co sie będzie robiło w zyciu ja byłam zdeklarowana, ze wybiorę filologię angielską a teraz chciałabym się dostac na japonistykę;)

Gość poradka2525
No bo jest fizyka a pozatym chemia laczy sie niestety z matma:(:(jej

spróbowac zawsze możesz;) przecież te testy maturalne to istna komedia, z wiedza nie mają nic wspólnego... musisz jednak wiedzieć że medycyna jest bardzo cięzka... tam sie tylko trzeba uczyć:P

Gość candywoman
jesli bardzo chcesz zostac lekarzem to nic straconego ucz się dużo biologii, z chemii załatw sobie jakieś korki, podobnie z matematyki mimo, że ja mam duzo godzin angielskiego chodze na lekcje dodatkowe i języków uczę się sama bo w szkole to nie to samo podobnie z innymi przedmiotami córka kolezanki mojej mamy bardzo chciała iśc na medycynę i ogromnie duzo sie uczyła jak o tym słyszałam to podchodziło to już pod paranoję ciągle tylko nauka i nauka, ale była tak dobra, ze na biologii zaginała nauczyciela;)

Gość poradka2525
co do nauki to juz ucze sie non stop:(ja nienadaje sie do niczego innego,kocham biologie,,eh ta chemia i fizyka:( kurcze

Gość candywoman
z matematyka dasz rade u nas matematyczka prowadzi ten sam poziom jmatemtyki jaki maja na bio-chemie a fizyka to inna bajka, tutaj musisz poprostu rozumieć i koniecznie wkuć wzory jesli masz problem z jakimis przedmiotami to może jednak zdecyduj sie na jakies korki to naprawdę bardzo pomaga:)

ja zdawalam boilogie i chemie i teraz studiuje analityke medyczna na u.m w łodzi.a ra rok przymierze sie do biotechnologii

Gość poradka2525
zdawalas rozszerzona chemie? a fizyke zdawalas czy nie:)

nie wiem czy to było do mnie alle odpowiem:P zdawałam rozszerzona boiogiel i chemie..fizyki nie bo nie rozumiem:P.a szkoda bo zawsze marzył mi sie lekarski

Gość poradka2525
Kurcze co mozna jeszcze robic procz medycyny?NIe dam rady rozszerzonej chemii:(:(Najlepiej zeby mialo cos z medycyna i duzo biologi

techniki dentystyczne moja klezanka zdawała tylko rozszerzona biologie i sie dostała.tez na u.m.i..tylko ze był konkurs ze zdolnosci manualnych wiec nie wiem ja z tym stoisz........wiesz ja wtedy zdawałam podstawowe i rozszerzenie i nie było zle z roszerzeniem.naprawde jak sie ostaraz to napewno sobie poradzisz

Gość poradka2525
UP

na analityce medycznej jest duzo biologi ale tez duzo chemi............i ma my wiele przedmiotów wspolnych z lekarskim

Gość poradka2525
Planuje zdawac rozszerzona biologie,ale nie dam rady chemii,nie wyobrazam sobie zycia bez biologi,bez czegos zwiazanego z medycyna:(Niewiem co robic:(

wiecej samozaparcia.dasz rade wielu myslała podobnie jak ty a dali rade tylko trzeba sie trochezmobilizowac a nie odrazu zakladac ze sie nie da rady:P

Gość poradka2525
jestem noga z matmy wiec boje sie ze nie dam rady:(dzieki.jestem z dolnego slaska