Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanessaaa

fajny pomysł czy nie na ślub??

Polecane posty

zawsze marzyłam o tym aby mieć wspaniały ślub, mnóstwo gości, piękną białą suknie, ale od 2-3 lat myśle o tym i chce tego aby po prostu np wyjechać w góry tylko Ja i On i pobrać sie:) tak nagle, kupić z biegu obrączki, pójść do Kościoła i się pobrać. Nie chce zadnych dużych wesel ani gości, nikogo, oni nie są mi potzrebni do szczęścia. A prawde mówiąc takie weselisko też kosztuje i wg mnie to tylko niepotrzebny wydatek.

1. w biegu obraczek nie kupicie - realizacja trwa jakieś 2 tygodnie 2. ślubu kościelnego tez wam nikt tak od ręki nie udzieli - trzeba odbębnić nauki i inne formalności 3. rodzina pewnie sie oburzy sam pomysł jest swietny, ale takie rzeczy to najlepiej na ekranie kinowym w komedii romantycznej wychodzą najlepiej zróbcie skromną, ale przemyslaną ceremonię

po prostu uważam ze takie coś jest fajne i bardzi romantyczne, nie chce wesela, mnóstwa gości którzy o mnie zapomną za pare dni po weselu itp., których pewnie nawet nie znam. Denerwuje mnie jak słysze ze ktoś planuje za np. dwa lata ślub, to tak strasznie długo i tyle sie jeszcze może zdarzyć:( a takie spontaniczne sytuacje wydaje mi sie, ze są cudne:)

obrączki sie kupi bo wiem, a ślub Kościelny już ktoś kogo znam miał tak udzielony i to bez nauk:) wystarczy trafić na fajnego księdza i zapłacić odpowiednio:) bo taka prawda

no nie wiem, ja w ogole nie miałam kościelnego tylko zebyś się nie tułała od kościoła do kościoła w poszukiwaniu \"fajnego\" ksiedza :o

a skromnej ceremonii sie nie zrobi, bo jedne osoby beda ciagnęły za sobą drugie, ja po prostu na ślubie nie chce nikogo.

co to znaczy, że jedne bedą ciągnęły drugie? przyjda Ci którym wręczysz zaporoszenia :) moim zdaniem jak Ci tak zalezy na ceremonii tylko we dwoje to przygotujcie się do niej pod względem formalnym, ale zachowajcie to w tajemnicy bo totalny spontan może nie wypalić wiem, że to ma być wasz dzień, ale postaraj się pomyśleć, jak poczują się wasi rodzice lub dziedkowie w tej sytuacji dla rodziców jest to naprawde bardzo wazny dzień i moga poczuć się bardzo zlekcewazeni lub nawet oszukani

z rodzicami mam taki wspaniały kontakt ze chce sie od nich jak najdalej wyprowadzić:( I nie rozumiem dlaczego mamy nie brać ślubu skoro chcemy...chyba to jest bardziej romantyczne niż siedzenie na kocią łape.

no chyba ze tak - z tym rodzicami mam na mysli :( pójdź może do księdza i zapytaj się jaki formalności nalezy spełnić i ile to zajmuje....będsiesz miała pogląd na sytuację

Gość oj oj
my bralismy slub na Gibraltarze.dwa tyg.wolnego,cieplutko,wszystko juz bylo zalatwione ,dojechalismy do hotelu dostalismy super apartament,z kwiatami na lozku i butelka szampana.po dwoch dniach pani zabrala nas na zakupy (wszystko w cenie wakacjii) sukienka choc mogloby byc bikini..,dla mnie,dla niego jakis zestaw,kwiaty itp...obraczki.ceremonia odbyla sie w cudnym ogrodzie przy samej plazy potem zdjecia wspanialy obiad godny nowozencow,a potem odpoczynek na lezaczkach i popijanie zimnego malibu....w zyciu nie chcialabym normalnego wesela.to bylo nasze swieto bez stresu,obgadywania za plecami bo goscie zawsze to robia,to byl slub marzen.... zeby nie bylo TO jest legalne wszystkie dokumenty sa rowniez potrzebne tyle ze nie trzeba sie uzerac z polska biurokracja pozdrawiam.