Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aat

utrata paszportu i dowodu osobistego

Polecane posty

Gość aat

zgubilam stary paszport i dowod ososbisty, jestem ciagle w uk, bede sie starac o dowod tymczasowy w konsulacie, czy moze ktos wie czy potrzebna jest osoba trzecia aby potwierdzic moja tozsamosc (polak) w konsulacie w trakcie skladania wniosku? Na stronie konsulatu jest napisane ze tak a ja im wyslalam emaila z zapytaniem czy ta osoba moze byc kolezanka czy musi byc mama a oni mi odpowiedzieli ,wcale nikogo nie trzeba miec ze soba, wiec dlaczego mowia co innego na stronie internetowej?????? czy ktos przez to przeszedl i mi podpowie? chalabym byc pewna zanim pojade do londynu i starce czas i pieniadze. z gory dziekuje x

Nie wiem jak w Anglii, ale w Niemczech, w konsulacie potrzebna jest osoba, ktora potwiedzi pisemnie tozsamosc, tej osoby, ktora zgubila dokumenty. Kilka lat temu moja kolezanka zgubila wszystkie dokumenty (paszport, dowod osobisty, prawo jazdy) i bylam z nia w konsulacie, zeby potwierdzic, ze ona to ona :) Musialam wypelnic formularz, w ktorym byly pytania, dotyczace jej danych. Poszlo szybko, dostala paszport tymczasowy, ale z tego co wiem, mogla sobie wyrobic paszport 10-cio letni ( z tym, ze oplata byla wieksza, niz w Polsce) Powodzenia zycze!

Gość aat
dziekuje za odpowiedz:)