Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezadowolona z zakupu

czy mam prawo zwrocic towar zakupiony na allegro ?

Polecane posty

zakup nie spelnia moich oczekiwan, wyglada inaczej niz na zdjeciach jak to jest z prawami konsumenta przy zakupach w sieci?

Jeśli kupiłaś przez \"kup teraz\" to możesz zwrócić. Jeśli przez licytację to niestety nie - chyba że sprzedający wykaże dobrą wolę...

kupilam przez "kup teraz" oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze koszty wysylki pokryje ja, tylko czy sprzedawca moze nie wyrazic zgody na zwrot? jesli tak, to czy jest jakies prawo, ktore broni konsumenta w tym przypadku?

buty

Sprzedawca może powiedzieć Ci, że nie wymieni, ale jego obowiązkiem jest to zrobić. Pytanie tylko, czy ewentualnie warto jest włóczyc go po sądach. Możesz skierować sprawę do obsługi allegro, ale przeczytaj wcześniej dokładnie treść aukcji, żeby wiedzieć na co się powołać. Jest też coś takiego, że do kwoty 500zł serwis Allegro pokrywa straty poniesione przez kupujących, ale dokładnie nie znam szczegółów

monik dzieki za info, ale ja nie chce wymienic tylko zwrocic, i z tego co wyczytalam w tresci aukcji istnieje mozliwosc reklamacji, tylko co ja mam reklamowac? to ze buty inaczej wygladaja na zdjeciach niz w rzeczywistosci? ze mi sie "na zywo" nie podobaja?

Masz prawo zwrócić towar w ciągu 14 dni bez podania przyczyny... Więc napisz maila i się nie denerwuj... Przyjmą reklamację

Gość wow rox
kto ci to powiedzial monika? Mozesz zwrocic towar jesli ma wady itd...gdyby mozna bylo zwracac zakupy bez podania przyczyny sklepy zamienily by sie w bezplatna wypozyczalnie...troche wyobrazni