Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość OL
Mała czarna może was rozbudzi... meldować mi się tu zaraz... czy u was tez słoneczko świeci? Bo u nas nieśmiało wygląda za chmur...

Gość OL
To do kawuni:-D SMACZNEGO !

Gość OL
:-D przychodzi baca do sklepu i pado:kłosule mota? - momy - a po kiela? - po śtyry a portki mota? momy a po kiela? - a po syść eeee...pedzioł baca - no to cyść Na drugi dzień znów baca w sklepie i pyta: - kłosule mota? - momy - a po kiela? - po śtyry a portki mota? momy -a po kiela? po syść eee...no to cyść Na trzeci dzień znów baca przychodzi i pyta: - kłosule mota? - momy - a po kiela? - a po ......Syść!!!!! - a portki mota? - momy A po kiela? po śtyry Na to oburzony i zdeterminowany baca: - a cemu ześta kłosule podnieśli...a portki łopuścili??????? na to sprzedawca: ...a żebyście mnie baco W d**a pocałowali!!!!!

Gość OL
GÓRALSKA OPOWIEŚĆ Autorzy słowa, muzyka: P. Kasperczyk 1. Kiedy góral umiera, to góry z żalu sine Pochylają nad nim głowy, jak nad swoim synem. Las w oddali szumi mu odwieczną pieśń bukową, A on długo się sposobi przed najdalszą drogą. Kiedy góral umiera, to nikt nad nim nie płacze, Siedzi, czeka aż kostucha w okno zakołacze. Oczy jeszcze raz podniesie wysoko do nieba, By pożegnać góry swoje, by im coś zaśpiewać. Ref Góry moje, wierchy moje, otwórzcie swe ramiona, Niech na miękkim z mchu posłaniu Cichuteńko skonam Bracie mój, halny wietrze, powiej ku północy, Ciepłą, drżącą swoją ręką zamknij zgasłe oczy, Bym mógł w ziemię wrosnąć, strzelić potem Do słońca smreczyną I na zawsze szumieć już nad swoją dziedziną. 2. Kiedy góral umiera to dzwony mu nie grają, Cicho wspina się pod bramy góralskiego raju, Tylko strumień na kamieniach żałobną nutę składa, Tylko nocka chmurnooka górom opowiada. 3. A gdy góral już umrze, to nikt nie układa baśni, Tylko w niebie roziskrzonym mała gwiazdka zgaśnie. Ziemia twardą, szorstką ręką tuli go do siebie, By na zawsze mógł już zostać pod góralskim niebem

Gość OL
To było dla tych co kochają góry... hej , góry naszegory la la la................................ .......................................... miłego słoneczka życzę[usta}

Gość Jzabela
Przyjemnie jest znowu wrócić do naszej Oazy... i przeczytać wszystkie posty !!!! Właśnie to robie ... A teraz Oli, dzięki za kawusie i deseru s.... Pozdrawianym was wszystkie i biorę się dalej za czytanie....

Gość Jzabela
OLU👄 Smaczne ,znakomite:)

Witajcie dziewczynki!!! Milo tu dziś takie delicje:-D ho ho ho ! wirtualnie mogę wiec niech me oczęta nacieszą asie tym cukrowym widokiem...

ja miałam na obiad botwinkę i placuszki ziemniaczane, takiego mi apetytu narobiła wczoraj nieśmiała:-D

może będzie już lepsza pogoda , to jutro zrywam porzeczki i narobię soku... Tak coś mi się nie chce do tego zrywania zabierać , miałam już iść , ale zadzwonił telefon i godzinę rozmawiałam , a potem obiad a teraz to nie mam chęci ... Moze przez ten cukier...!?

Wszystkim się szybko nudzę i stałam się jakaś nerwowa... Zycze wam wszystkim Pilego popołudnia 👄

Gość Jasiek 65
Pozdrawiam Wszystkich ! Co nowego?...

Gość Jasiek 65
Pogoda się robi to ja wyjeżdżam w góry , ale chyba już o tym pisałem ach :-D ta skleroza

Gość Haluszka
Witam wszystkich i całuję👄

WITAM WBW!!! Pozdrawiam ... Dzis ranek był śliczny świeciło słonko i bylo znośnie ... Wszystka pościel po gościach poprałam i na dworku posuszyłam:) A teraz znowu zrobiło się pochmurno i wygląda na deszcz... Ja czuje się lepiej widocznie wczoraj tego snu potrzebowałam...