Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Pozdrawiam WbW!👄 Słonce świec, pogoda ładna tylko sie opalać ...przez szybkę....-D

Brzechwa Jan Wiosenne porządki Wiosna w kwietniu zbudziła się z rana, Wyszła wprawdzie troszeczkę zaspana, Lecz zajrzała we wszystkie zakątki: - Zaczynamy wiosenne porządki. Skoczył wietrzyk zamaszyście, Pookurzał mchy i liście. Z bocznych dróżek, z polnych ścieżek Powymiatał brudny śnieżek. Krasnoludki wiadra niosą, Myją ziemię ranną rosą. Chmury, płynąc po błękicie, Urządziły wielkie mycie, A obłoki miękką szmatką Polerują słońce gładko, Aż się dziwią wszystkie dzieci, Że tak w niebie ładnie świeci. Bocian w górę poszybował, Tęczę barwnie wymalował, A żurawie i skowronki Posypały kwieciem łąki, Posypały klomby, grządki I skończyły się porządki.

No to dziewczyny , bierzmy sie za porządki świąteczne.:-D

Gość niesmiala
witam i pozdrawiam 👄

Gość PAMELKA 55
witam wszystkich na topiku!

Gość PAMELKA 55
Pozdrawiam nieśmiała.:-D

Gość Niesmiala
Pozdrawiam serdecznie nowa koleżanko !👄

Gość Niesmiala
Jeszcze porozmawiamy muszę do kuchni bo kotlety się przypala...:)

Gość PAMELKA 55
Rozumiem...

Gość PAMELKA 55
Toz to pora obiadowa, ja dziś krupniku nagotowałam ... o 15.00na obiad moje chłopaki przychodzą ...

Gość PAMELKA 55
I do tego jeszcze parę placków ziemniaczanych usmażę , po po samej zupce to czuja zawsze niedosyt...hihi 1

Gość PAMELKA 55
Kolejny wiersz o wiośnie Wieczór maluje po niebie fioletowym pędzlem, tworzy tysiące barw niczym wspaniały artysta! Drzewa kołyszą się poruszane ciepłym,delikatnym podmuchem wiosennego wiatru. A ranek przynosi kolejne promienne blaski słońca, chmury toną w świetle dnia. Słychać wesoły śpiew ptaków, rozkwitają drzewa, pąki kwiatów pokryte poranną rosą, wszystko budzi się do życia! Spoglądam na swój mały kawałek nieba i dostrzegam przelatujące szczęście, widzę ciepły uśmiech ludzi…. W głowie mnóstwo radosnych myśli, w sercu tyle nadziei, wiary i miłości bo …wreszcie przyszła! Przez okno zagląda do mnie, Głaszcząc mnie po twarzy ciepłymi promieniami słońca. Wytęskniona…… WIOSNA. Autor: ERIKA

Gość PAMELKA 55
Poczytajcie jak piękne wiersze piszą dzieci.. uczniów Szkoły Podstawowej nr 40. Pierwsze słońce Przyszła. Jest. Ciepła, kolorowa, radosna wiosna. Rzuciła na świat swoje barwne, wesołe spojrzenie, Zimowy krajobraz minął, niczym okamgnienie. Przyniosła w koszyku skarby, Świat pokryły wiosenne farby. Na trawnikach pojawiły się pierwsze kwiaty, Nigdzie już nie widać zimowej szaty. Obsypane pąkami gałązki Nieśmiało wychylają się do słońca, A zabawom i śmiechom nie widać końca. A wiosna? Chodzi, spaceruje między ścieżkami, Patrzy, jak jej przyjaciel wiatr powiewa zielonymi listkami. Tam wiewiórka między drzewami czmychnie, Tam zając za krzewem zniknie. Dookoła soczyście zieleni się trawa I łatwa do rozwiązania wydaje się każda sprawa. Dlaczego? Bo słońce, zieleń mają magiczną moc- Dodają energii, siły do pracy i budzą do życia Kinga Suwała kl. VI a II miejsce w Szkolnym Konkursie Poetyckim na wiersz o tematyce wiosennej.

Gość PAMELKA 55
Epitafium dla żonkila Biedny, pogrzebany w jesiennym słońcu w otoce brunatnej w grobie zaniedbanym, w piachu i czeka na zmartwychwstanie aby ukazać swą jasność i blask niebiański Bóg słońce przywołał go do życia i wystawił swój tułów i głowę złotą w jaśniejącej koronie lecz zginie znów wkrótce i później i później ponownie zmartwychwstanie żonkil, któremu to epitafium piszę Dębowy krzyż W dąbrowie kaplica stoi na wzgórzu A przed jej lipowymi drzwiami krzyż dębowy stoi Wzrok przechodniów koi swym kształtem łagodnym i barwą brunatną A pod nim narcyz sam jeden się kłania I dzwon wydzwania – ku Bogu – na wiosnę Arkadiusz Półtorak kl.Vc I miejsce w Szkolnym Konkursie Poetyckim na wiersz o tematyce wiosennej . życzę pięknego słoneczka i zmykam do obowiązków....P

Gość PAMELKA 55
O kurde miało być tak:P

Gość PAMELKA 55
Hura ! pierwsza mordka...

Witam gorąco Pamelke, Sare, nieśmiałą.... Dziewczyny ja tez wpadłam odsapnąć w oazie , ale nie ze zmęczenia tylko z nerwów , myślałam , ze zgubiłam łańcuszek . drogocenna pamiątkę po babci... Ale zło zażegnane , znalazłam w kieszonce czarnej torebki... Ale szukałam od rana, przeszukałam wszystkie zakamarki , kufereczki , szuflady i szufladki... I z wielkim żalem ze strata się już pogodziłam ... Ale nie potrafiłam o niczym innym myśleć i pomodliłam się do świętego Antoniego... Po modlitwie przyszła mi na myśl torebka... I teraz sobie przypominałam , jak ostatnio miałam robiony masaż , to musiałam zdjąć go i ot cala sprawa... Nie cud to ? Pomógł mi go odnaleźć SW.ANTONI...

Gość Nowa50
cześć! Wybałuszona, miałaś szczęście :) Ja dziś gotuje pasztet , a przy tym jest już troszku roboty.:-) Pozdrawiam serdecznie i życzę milej pracy:-D WBW !