Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Pozdrawiam WbW!馃憚 S艂once 艣wiec, pogoda 艂adna tylko sie opala膰 ...przez szybk臋....-D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Brzechwa Jan Wiosenne porz膮dki Wiosna w kwietniu zbudzi艂a si臋 z rana, Wysz艂a wprawdzie troszeczk臋 zaspana, Lecz zajrza艂a we wszystkie zak膮tki: - Zaczynamy wiosenne porz膮dki. Skoczy艂 wietrzyk zamaszy艣cie, Pookurza艂 mchy i li艣cie. Z bocznych dr贸偶ek, z polnych 艣cie偶ek Powymiata艂 brudny 艣nie偶ek. Krasnoludki wiadra nios膮, Myj膮 ziemi臋 rann膮 ros膮. Chmury, p艂yn膮c po b艂臋kicie, Urz膮dzi艂y wielkie mycie, A ob艂oki mi臋kk膮 szmatk膮 Poleruj膮 s艂o艅ce g艂adko, A偶 si臋 dziwi膮 wszystkie dzieci, 呕e tak w niebie 艂adnie 艣wieci. Bocian w g贸r臋 poszybowa艂, T臋cz臋 barwnie wymalowa艂, A 偶urawie i skowronki Posypa艂y kwieciem 艂膮ki, Posypa艂y klomby, grz膮dki I sko艅czy艂y si臋 porz膮dki.

Udost臋pnij ten post

No to dziewczyny , bierzmy sie za porz膮dki 艣wi膮teczne.:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niesmiala
witam i pozdrawiam 馃憚

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
witam wszystkich na topiku!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Pozdrawiam nie艣mia艂a.:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niesmiala
Pozdrawiam serdecznie nowa kole偶anko !馃憚

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niesmiala
Jeszcze porozmawiamy musz臋 do kuchni bo kotlety si臋 przypala...:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Rozumiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Toz to pora obiadowa, ja dzi艣 krupniku nagotowa艂am ... o 15.00na obiad moje ch艂opaki przychodz膮 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
I do tego jeszcze par臋 plack贸w ziemniaczanych usma偶臋 , po po samej zupce to czuja zawsze niedosyt...hihi 1

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Kolejny wiersz o wio艣nie Wiecz贸r maluje po niebie fioletowym p臋dzlem, tworzy tysi膮ce barw niczym wspania艂y artysta! Drzewa ko艂ysz膮 si臋 poruszane ciep艂ym,delikatnym podmuchem wiosennego wiatru. A ranek przynosi kolejne promienne blaski s艂o艅ca, chmury ton膮 w 艣wietle dnia. S艂ycha膰 weso艂y 艣piew ptak贸w, rozkwitaj膮 drzewa, p膮ki kwiat贸w pokryte porann膮 ros膮, wszystko budzi si臋 do 偶ycia! Spogl膮dam na sw贸j ma艂y kawa艂ek nieba i dostrzegam przelatuj膮ce szcz臋艣cie, widz臋 ciep艂y u艣miech ludzi…. W g艂owie mn贸stwo radosnych my艣li, w sercu tyle nadziei, wiary i mi艂o艣ci bo …wreszcie przysz艂a! Przez okno zagl膮da do mnie, G艂aszcz膮c mnie po twarzy ciep艂ymi promieniami s艂o艅ca. Wyt臋skniona…… WIOSNA. Autor: ERIKA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Poczytajcie jak pi臋kne wiersze pisz膮 dzieci.. uczni贸w Szko艂y Podstawowej nr 40. Pierwsze s艂o艅ce Przysz艂a. Jest. Ciep艂a, kolorowa, radosna wiosna. Rzuci艂a na 艣wiat swoje barwne, weso艂e spojrzenie, Zimowy krajobraz min膮艂, niczym okamgnienie. Przynios艂a w koszyku skarby, 艢wiat pokry艂y wiosenne farby. Na trawnikach pojawi艂y si臋 pierwsze kwiaty, Nigdzie ju偶 nie wida膰 zimowej szaty. Obsypane p膮kami ga艂膮zki Nie艣mia艂o wychylaj膮 si臋 do s艂o艅ca, A zabawom i 艣miechom nie wida膰 ko艅ca. A wiosna? Chodzi, spaceruje mi臋dzy 艣cie偶kami, Patrzy, jak jej przyjaciel wiatr powiewa zielonymi listkami. Tam wiewi贸rka mi臋dzy drzewami czmychnie, Tam zaj膮c za krzewem zniknie. Dooko艂a soczy艣cie zieleni si臋 trawa I 艂atwa do rozwi膮zania wydaje si臋 ka偶da sprawa. Dlaczego? Bo s艂o艅ce, ziele艅 maj膮 magiczn膮 moc- Dodaj膮 energii, si艂y do pracy i budz膮 do 偶ycia Kinga Suwa艂a kl. VI a II miejsce w Szkolnym Konkursie Poetyckim na wiersz o tematyce wiosennej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Epitafium dla 偶onkila Biedny, pogrzebany w jesiennym s艂o艅cu w otoce brunatnej w grobie zaniedbanym, w piachu i czeka na zmartwychwstanie aby ukaza膰 sw膮 jasno艣膰 i blask niebia艅ski B贸g s艂o艅ce przywo艂a艂 go do 偶ycia i wystawi艂 sw贸j tu艂贸w i g艂ow臋 z艂ot膮 w ja艣niej膮cej koronie lecz zginie zn贸w wkr贸tce i p贸藕niej i p贸藕niej ponownie zmartwychwstanie 偶onkil, kt贸remu to epitafium pisz臋 D臋bowy krzy偶 W d膮browie kaplica stoi na wzg贸rzu A przed jej lipowymi drzwiami krzy偶 d臋bowy stoi Wzrok przechodni贸w koi swym kszta艂tem 艂agodnym i barw膮 brunatn膮 A pod nim narcyz sam jeden si臋 k艂ania I dzwon wydzwania – ku Bogu – na wiosn臋 Arkadiusz P贸艂torak kl.Vc I miejsce w Szkolnym Konkursie Poetyckim na wiersz o tematyce wiosennej . 偶ycz臋 pi臋knego s艂oneczka i zmykam do obowi膮zk贸w....P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
O kurde mia艂o by膰 tak:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PAMELKA 55
Hura ! pierwsza mordka...

Udost臋pnij ten post

Witam gor膮co Pamelke, Sare, nie艣mia艂膮.... Dziewczyny ja tez wpad艂am odsapn膮膰 w oazie , ale nie ze zm臋czenia tylko z nerw贸w , my艣la艂am , ze zgubi艂am 艂a艅cuszek . drogocenna pami膮tk臋 po babci... Ale z艂o za偶egnane , znalaz艂am w kieszonce czarnej torebki... Ale szuka艂am od rana, przeszuka艂am wszystkie zakamarki , kufereczki , szuflady i szufladki... I z wielkim 偶alem ze strata si臋 ju偶 pogodzi艂am ... Ale nie potrafi艂am o niczym innym my艣le膰 i pomodli艂am si臋 do 艣wi臋tego Antoniego... Po modlitwie przysz艂a mi na my艣l torebka... I teraz sobie przypomina艂am , jak ostatnio mia艂am robiony masa偶 , to musia艂am zdj膮膰 go i ot cala sprawa... Nie cud to ? Pom贸g艂 mi go odnale藕膰 SW.ANTONI...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowa50
cze艣膰! Wyba艂uszona, mia艂a艣 szcz臋艣cie :) Ja dzi艣 gotuje pasztet , a przy tym jest ju偶 troszku roboty.:-) Pozdrawiam serdecznie i 偶ycz臋 milej pracy:-D WBW !

Udost臋pnij ten post