Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hdrfg

ZA ILE WYKUPILIŚCIE MIESZKANIE??

Polecane posty

Gość trochę nie ten tego
ale pytanie, może zadaj konkretniejsze w stylu:ile kosztuje mieszkanie M-4 w Warszawie?

Gość hdrfg
ojeny, nie chodzi mi o to...:o czy ktoś wykupił mieszkanie spółdzielcze po nowelizacji ustawy??

To zalezy kiedy te mieszkanie bylo zbudowane:P Do tego dochodzi opłata za notariusza

Gość marcjanna
A ja dostałam w spadku :P

Gość ..a ja
5,99 + notariusz 1000,00zł

Gość hdrfg
bo mi wychodzi 8 tys i coś chyba nie bardzo to jest dobre wyliczenie...:o Napiszcie jeszcze ceny prosze

Gość wg tej nowelizacji
notariusz nie może kosztować więcej niż 253 zł (nie jestem pewna końcówki-znaczy tych 3 zł)

Z tego co słyszalem ludzie płacili od 5 zl:D do 400 zl w zależności kiedy powstały te mieszkania , im starsze tym jest taniej, plus notariusz powyżej 600 zl

Gość hdrfg
no wlasnie :o

Chyba że to jest mieszkanie zbudowane po roku 1990, to wtedy może być problem i to może drogo kosztować, ale nie jestem tego pewny na 100% Ale wtedy może to wynieść te 8 tys;)

Gość wg tej nowelizacji
co do notariusza to sie nie zgadzam i podtrzymuje to co napisałam czyli około 250-270 zł

250-270 zł???? Notariusz może i tak;) plus odpis aktu notarialnego z20 ,30 zl:D plus księga wieczysta 300-320 zl i wychodzi ponad 600 zl kosztów dodatkowych

do tego dochodzi jeszcze wpis do księgi wieczystej za który tez się płaci ale może mówiąc o notariuszu macie na myśli wlasnie wpis do księgi:O

Gość hdrfg
ale uwazacie ze to normalne ze wychodzi 8 tys za mieszkanie 60 mkwadratowych z 1990 roku???

a teraz pytanie za 100 punktow - kto odda pieniadze ludziom, ktorzy za ciezkie pieniadze wykupili takie same mieszkania przed wprowadzeniem nowelizacji? :P :P :P

Całkiem możliwe, słyszałem ze mieszkania lokatorskie oddane po roku 90 tyle mogą kosztować. Ale , powtórze:P, nie jestem tego pewny.

Gość hdrfg
no bez przesady zeby byly az takie rozbieżności. Słyszałam że ludzie za kilka złotych wykupują, w gazecie czytałam że może to być kwota do 2 tys. Ale aż 8????? :o

Gość wg tej nowelizacji
Zainteresowani tymi przekształceniami poniosą również dodatkowe opłaty: koszty opłaty notarialnej przenoszącą własność ( 1/3 najniższego wynagrodzenia pracowników czyli obecnie ok. 253 zł ), koszty założenia księgi wieczystej oraz wpisu do niej ( również ok. 253 zł ), wydatki na kopie aktu notarialnego i wypisu z księgi wieczystej ( razem około 200 zł ). to tyle a na temat wykupu, moja spółdzielnia jeszcze sie nie odezwała, więc nie wiem ile zapłace.

należy pamietac ze rok 1990 to był okres wysokiej inflacji 1000% rocznie??:P i nominalnie mieszkania kosztowały więcej, to chyba jest związane z tym. Ale to tylko moje zgadywanie:P Przecież spółdzielnia powinna przysłać koszt wykupu. Jesli kazali wplacic te 8 tys to sie nie zdziwię, podobno w ustawie nikt nie pomyslał o mieszkaniach oddanych w latach 90 tych.

Gość nie wiemm
a ja wykupilam mieszkanie jakies 8 lat temu, czy tez mi sie nalezalby jakis zwrot?