Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jewkaaaa

moja cera foto - podpowiedzcie cos......

Polecane posty

Gość jewkaaaa

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d8d7b6fd4699ed27 tak wyglada moja cera od niedawna zrobilo sie cos takieg , wczesniej byla idealna a teraz mnostwo grudek na calej twarzy gleboko pod skora u dermatologa bylam ale nie raczyl nawet na mnie spojrzec tylko dostalam jakis lek z antybiotykiem ale mi nie pomaga:O:O:O:O

Gość ulllllllllllllllllllllllllllll
up halo

Gość konstanz
Ja mam podobną. Nie wiem co ci polecic bo każdemu pomaga coś innego. Udzielę ci więc ogólnych rad,które pomagają każdemu. Nie myj twarzy mydłem! Ewentualnie szarym,z apteki. Nie myj twarzy mleczkiem ale żelem do mycia twarzy,przeznaczonym do twojego typu cery. Jeśli używasz toniku to nigdy takiego z alkoholem!! Nie używaj tłustych kremów. Zawsze przed snem dokładnie usuń makijaż. Raczej nie chodz na solarium,częsciej szkodzi niż pomaga. Nie dotykaj twarzy brudnymi rękami. Nie wyciskaj a jeśli już musisz to najpierw umyj dłonie ,na palce zarzuc chusteczke higieniczną i przez chusteczkę wyciśnij. Potem zdezynfekuj ranke tonikiem. Uniwersalną mascia która troszkę wysusza i jeszcze nikomu nie zaszkodziła jest maśc cynkowa. Jeśli chodzi o żele do mycia twarzy to radząc sie pań w aptece,poleciły mi żel Mydlnica lekarska. Jestem zadowolona. Ale jak już pisałam każdemu pomaga coś innego. Acha,jeśli chodzi o kremy to najlepsze są nawilżająco-matujące. Muszą miec lekką konsystencje. Dobrze też kupic krem na noc. Nie może to byc zwykły krem ale do tego przeznaczony.

Gość jewkaaa
stosuje sie do tych wszystkich rzeczy malo tego uzywam kremow bez parafiny a mydlo bardzo delikatne :(:(:(

Gość pewnie masz
na codzień tapety od groma na twarzy, rak się kończy używanie pudru.

Gość pewnie masz
nie rak tylko tak:-)

Gość jewkaaa
w ogole nie uzywam pudru ani podkladu i nigdy nie uzywalam wiec nie trafilas złotko :P

Gość kajka21
a jakich kosmetyków uzywasz? wymien wszystkie

Gość ja mialam
tak na czole, pomogl mi brevoxyl z apteki, ale stosowalam go przez 3 miesiace, najpierw rano i wieczorem, teraz tylko wieczorem. oprocz tego robie 2 razy w tyg peeling twarzy, uzywam toniku i dobrego kremu.

Gość kajka21
podajcie nazwy jakis dobrych kremow do tego typu cery, najlepiej bez parafiny. Do " ja mialam" --------> jakiego kremu uzywasz?

Gość ja mialam
teraz mam ziaji antybakteryjny, taka nowa seria wyszla bialo-rozowa. dobry jest tez sorayi antybakteryjny redukujacy blizny i zmiany potradzikowe. ale czy nie maja parafiny, to niestety nie wiem

ja tez mam duzy trądzik i używam podkładu . bez niego bym nie wyszła , wiem ze źle robie ,ale mam taką czerwoną twarz ze podkład to dla mnie podstawa. uzywam brevoxylu , wczesniej długo uzywałam Dalacinu T. niestety z cerą coraz gorzej , za niedługo czeka mnie wizyta u pani dermatolog :)

ja kiedyś miałam Benzacne, rewelacja, wszystko mi poznikało w kilka dni, niestety po 2 czy 3 latach zaczęła mnie uczulać, bo kupowałam tą 10%. Wszystkie moje znajome jej używały i były zachwycone, więc naprawdę polecam :)

Gość konstanz
Mi pomogła maśc ACNE-DERM. W aptece,niedroga. Na codzień używam kremu nawilżająco-matującego z serii Czysta Skóra firmy Garnier. Na noc kremu tej samej serii i tej samej firmy. Twarz myje żelem do cery tłustej firmy Mydlnica Lekarska. O dobry żel do mycia twarzy z moimi problemami pytałam w dwóch aptekach i w obydwóch poleciły mi właśnie ten. Jestem zadowolona. Czasem też wysuszam trochę twarz maścią cynkową a jak mi wyskoczy jakiś ropny guzek na brodzie to najlepsza jest maśc ichtiolowa.

Gość jewkaaaaaaaa
ja uzywam tylko eyelinera i kredki do brwi czasem tuszu tawrz myje zelem babydream i uzywam kremow tej firmy bez parafiny, uzywalm beznacne punktowo wysusza pryszcze ale jak probowlam na calej twarzy to mi sie zrobila taka skorupa .....

Gość uppppppppppppppppppppppp