Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet purpurowy

Czy taki makijaz jest wulgarny ?

Polecane posty

Gość trzy tandetne panny

Gość Nałęczowiankę
To jest typowy makijaż sceniczny. Chyba nikt nie wypacykuje się w ten sposób na uczelnię, czy do pracy. Wyobrażacie sobie urzędniczkę na poczcie w takiej tapecie?

Gość xxxmenka
nie jest wulgarny :) każdy makijaż jest ok tylko trzeba wiedzieć gdzie i jak się malować:)

Gość facet purpurowy
czyli rozumiem ze jest to forma akceptowalna przez kobiety ?

makijaż ładny ;) mocno podkreslone oczy i usta tylko błyszczykiem bardzo ładnie ;) stroju i wyglądu tych pań nie skomentuje bo nie o tym topik :classic_cool: :D :P

Gość facet purpurowy
co bym musial kupic dziewczynie aby tak pomalowala oczy ? Czy to poprostu dobry eyeliner ?

eeee ja bym sama nie umiała sobie tak pomalowac :( :( :( i nawet nie wiem czym :P :P :D

Ja może odpowiem tak: to tak, jakbyś Ty na co dzień chodził tak umalowany:) http://www.youtube.com/watch?v=qF1wZQzpeKA :classic_cool: A tak poważnie, ja bym sie tak na co dzień nie malowała. I tak się niedużo maluję, tzn. tylko trochę oczy, puder sypki żeby mi się ryjek nie świecił, i używam różu do policzków w małych ilościach, ale raz udało mi się spotkać osobę, która stwierdziła, że jestem wytapetowana i wyglądam okropnie i był to facet:O Dodam, że mi puder o pojemności 15 gramów starcza na 1,5 roku:/ Mam jeden podkład bardzo dobry, który ma 30 ml i nie jestem w stanie wykończyć go od dwóch lat, została jeszcze połowa i muszę go wyrzucić... Nigdy nie myślałam, ze taka ze mnie straszna \"tapeciara\", ale się dowiedziałam:) Za facetami to się nigdy nie trafi;)

Gość xxxmenka
ja bym użyła dobrej kredki, cieni ciemnych i białych oraz dobrej maskary :P

Gość kociczkaaaa
Jasny rozświetlający cień na całą powiekę,ciemny cień na zewnętrzne kąciki,czarna kredka albo eyeliner,no i tusz mocno pogrubiający i wydłużający..... Tak w ogóle sliczny makijaż :-)

wtrącę swoje trzy grosze wszystkie 3 panie mają tak samo zrobiony make up wg mnie pasuje on brunetkom, natomiast dla blondynki jest zbyt mocny wulgarny nie jest na pewno nie jest też makijażem dziennym spójrzcie na nie w tym teledysku - znacznie bardziej dyskretny \'malunek\' i mi osobiście bardziej się podoba niż ten z poprzedniego http://pl.youtube.com/watch?v=Cx8MpuNovas&mode=related&search=

Gość ale kawalek dalas fajny decha
:)

Gość pani wizazystka
Ogromnie zaskoczyło mnie Twoje pytanie, gdyz ten make-up z całą moją wiedzą i pewnościa nie jest wulgarny czy też obsceniczny(nawet pod taki nie podchodzi!)Już bardziej można tak pomyśleć o tradycyjnym makijażu w stylu lat'20-który,uważany jest za klasykę. Ten makijaż mozna stosować nawet na codzień,choc to naturalnie zależy od charakteru pracy-trudno byłoby nam sobie wyobrazić w nim np.pania kwiaciarkę, panią na poczcie, ale np.zdarzało mi sie w ten spodób malować urzędniczki czy buisnesswomen na spotkania biznesowe.Ja uwielbiam taki makijaż.I zanim zaczełam pracować w wizazu malowałam sie tak np.na randke z facetem, na party, na wyjście do galerii.Obecnie do pracy maluje sie naturalnie,ale i tak mam słoabość do tego make-upu.Jest sieny ale niezapomnijmy(tez@!!)odważny.pozdrawiam.jestem wizażystka profesjonalną od 3lat.

Gość pani wizazystka
Do tego make-upu niezbędne są: -eyeliner -rozświetlacz do twarzy -puder brazujacy -róz do policzków -czarny cien do oczu -mascara wydłuzajaca,pogrubiajaca -biały cień do powiek -szary cień do powiek -błyszczyk w kolorze bezu -kredka do powiek czarna -konturówka do ust -podkład -baza pod podkład +pedzelki,zalotka,chusteczki,waciki,ewnt.brokat(wersja wieczorowa),sztuczne rząsy Makijaż ten mozna wykonac w wersji oszcędnej,ale wtedy efekt tez bedzie inny.Dla dziewczyn nie lubiacych make-up'u ten makijaz bedzie wyzwaniem.Jest dla początkujacych dosć trudny