Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie zła Joaśka

Pilnie proszę o poradę

Polecane posty

Kochani, czy Ktoś z Was może mi podpowiedzieć, czym mogę usunąć z płyty ceramicznej zacieki po płynie do mycia szyb. Wczoraj strasznie pryskał mi tłuszcz na patelni, brudząc wszystko dookoła, więc szybko, na goraco zmywałam go , m.in. z powierzcni palnikowych własnie wspomnianym płynem do mycia okien i... porobiły mi się okropne zacieki, które wżarły się w płytę i niczym nie p[otrafie ich usunąć. :-O Proszę o rady. Z góry dziekuję.

Mr Muscle :-O Zniszczyłam sobie nowiutką płyte ceramiczną, a zbierałam na nią pół roku :( 😭

Gość kasia dobra rada
moja mama tez twierdzi ze płyte ceramiczna najlepiej czysci sie Cifem:D nawet specjalne srodki do takich płyt odpadaja. Cif wygrywa:)

ale ten cif nie jest zbyt ostry? I najważniejsze: czy usunie wżarte w palniki plamy po płynie do mycia szyb? :-O One jakoś tak się wtopiły w tą ceramikę i zupełnie nie wiem, jak sie ich pozbyć. 😭

powierzcnia płyty jest idealnie gładka, a gdzies pod spodem, wewnątrz wtopione są te plamy kropel od spryskania. :-O Może błedem (chyba raczej na pewno błedem) było spryskiwanie ich , kiedy palniki były na maxa gorące...ale chciałam tak szybko, na bieżąco ten tłuszcz usunąć, zeby się nie przypalał. :-O No to teraz mam! 😠

nie, to nie jest żadna prowokacja. :-O Nigdy w życiu nie miałam płyty ceramicznej, nie doczytałam do końca instrukcji, pt; czyszczenie i po prostu spryskałam gorącą powierzchnię płynem do mycia szyb, a one teraz wyglądają strasznie! Kiedy sie ostudziły, próbowałam usunąć je płynem do mycia naczyń, ale też nie poskutkowało, więc postanowiłam Was zapytać o zdanie. Cif, to mleczko, dlatego nawet nie wzięłam go pod uwagę, bo wydawało mi się, że to za ostry srodek do mycia delikatnych powierzcni. Jeśli zaś mówicie, ze powinnam go użyć, tak zrobię. Kupię, umyję i zobaczę. Dzięki wielkie. Lecę teraz na jazdy (robię kurs na prawko). Po powrocie dam znać, czy problem zniknął. Pozdrawiam!

WIELKIE DZIĘKI za podsunięcie pomysłu z Cifem. :) POMÓGŁ! Nie ma śladu po "wtopionym'' płynie. :) Jeszcze raz- dzieki! 🌼

Gość u llllaaa laa
na gorąco to już nie usuniesz,zaszła reakcja

Gość no widzisz jest dobrze
na przyszłość nie szoruj płyty kiedy jest gorąca;)

hehe.. teraz będę pamietała, żeby nic nie robić zbyt pochopnie :) Dzięki!