Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubicie religie w swojej szkol

Do uczniów- lubicie lekcje religii?

Polecane posty

Gość lubicie religie w swojej szkol

Gość guta
odkad mamy katechetke świecką- po KUL-u- tak!!

Gość guta
księża nie zawsze znaja psychologie i pedagogikę, niestety, wielu tylko w kościele sie sprawdza, niepotrzebnie pozabierali etaty -cóż dostaja pensje, a to kuszące....

Gość wypisana
W mojej klasie (32osoby) na religię chodzi 8. Jestem w 2 klasie liceum. W tamtym roku chodziłam, ale w tym zrezygnowałam. I wcale nie chodzi o to, że moja wiara się jakoś drastycznie zmieniła ( chociaż mam wiele wątpliwości), tylko po prostu pani katechetka doprowadzała mnie (i nie tylko) do wściekłości swoim zaślepieniem. Z nią nie dało się o niczym podyskutować, wiecznie się z nią kłóciłam ( np. ja:" widocznie mam inne podejście niż pani", ona: "niestety",ja (wkurzona): "przepraszam, ale przed chwila pani mówiła, że trzeba mieć własne zdanie", ona:"no tak, ale szkoda, że w tej kwesti twoje jest inne niż moje"), miała klapki na oczach i często przeczyła sama sobie (np. "religia katolicka jest bardzo tolerancyjna, ale homoseksualistów nie toleruje"). ja dziękuję za taką religię, która nic nie wnosi i nawet nie da się po prostu porozmawiać. wolę chodzić za to co piątek do kościoła ( w niedzielę też, ale to standard).

u mnie cala klasa chodzi na religie, w tamtym roku byla bardzo fajnie prowadzona przez bardzo spoko ksiedza, niestety został on przeniesiony i teraz mamy z jakimś niwym. Lekcje stały sie nudne ( robimy notatki na 3 strony dotyczace np. histrii kosciola) poprzedni ksaidz pytal sie nas ( anonimowo na karteczkach) jakie tematy chcemy zeby zostaly poruszone na katechezie, zaproponowalismy to samo nowemu ksiedzu, zgodzil sie to prawda, ala na nastepnej lekcji powiedzial, ze tematow przez nas podanych nie ma w programie lub powinny byc zrobione w poprzednich latach/ badz nastepnych :/ i wclae jak sie wszystkim wydaje nie wypisujemy tylko jaka glupia mlodziez tematow zwiazanych z seksem, nurtuja nas pytania zwiazane z egzorcyzmami, szatanem, wpływem muzyki na nas, ktora podobno jest satanistyczna, aborcja i eutanazja, uzywkami oraz samookaleczaniem sie... jednak nie wszyscy to rozumia i tak nudziy sie piszac dlugie notatkich ( z ktorych jestesmy odpytywani)

Gość Lubilam religie
jak byla w salce w kosciele... Jak wprowadzili do szkoly to przestalam chodzic ;)

Gość nie lubię
:O :O :O

Gość wprawdzie
teraz juz do szkoly nie chodze ale to byl najukochanszy przedmiot...a ten ksiadz!!!Tesknie za religia!!!

Gość ego2342
Religia w liceum-przynajmniej moim jedna wielka porazka