Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaaaaaaaaaaaaaaa

Potrzebny ciekawy cytat - POMŻCIE

Polecane posty

Gość annaaaaaaaaaaaaaaa

Hej Kochani:) Pomóżcie mi znaleźć jakiś ciekawy cytat dotyczący przyjaźni, chcę go umieścić na górze na kartce urodzinowej dla kolegi. Z góry wielkie dzięki:-)

Nawet cień przyjaciela starczy by uczynić człowieka szczęśliwym. Wszystkie wielkości świata nie są warte dobrej przyjaźni. To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia Miłość to dwie dusze w jednym ciele. Przyjaźń to jedna dusza w dwóch ciałach Smutek potrafi zatroszczyć się sam o siebie, lecz by naprawdę się cieszyć, trzeba mieć kogoś, z kim można podzielić się radością Przyjaźń to najpiękniejsza rzecz, jaką człowiek może zaproponować drugiemu człowiekowi. Bezinteresownie Najpiękniejsza przyjaźń istnieje między ludźmi, którzy wiele od drugich oczekują, ale nigdy... nie żądają Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy milczenie dwóch osób ich nie niepokoi

Gość annaaaaaaaaaaaaaaa
Dzięki, muszę właśnie znaleźć coś wyjątkowego:):)

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać. Możesz zgromadzić przeróżne skarby, ale najcenniejszym jest prawdziwy przyjaciel. Wykreślić ze świata przyjaźń... To jakby zagasić słońce na niebie, gdyż niczym lepszym ani piękniejszym nie obdarzyli nas bogowie. Czym sen dla ciała, tym przyjaźń dla ducha - odświeża siły. Prawdziwy przyjaciel jest zwierciadłem, w którym odbija się dusza nasza. On jest otwartą księgą naszych myśli, czynów i upodobań, podczas gdy inni, obojętni ludzie są księgami w grubą skórę oprawnymi i zamkniętymi na kłódki.

Gość swinkowaaaa
kiedy was nie ma: to jakby nagle zabraklo w moim zyciu muzyki kiedy was nie ma: to czas mnie straszy, ze przemine, ze bede chwila kiedy was nie ma: to jakby niebo mialo sie rozstac na zawsze ze sloncem moi przyjaciele bardzie zawsze ze mna z wami wiem, ze wszystko moge

Czym dla ptaka są skrzydła, tym dla człowieka jest przyjaźń: wznosi go ponad proch ziemi. Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz. Jesteś przyjacielem, ponieważ jesteś węzłem, który łączy, lecz nie zniewala. Przyjaźń jest chyba największym darem, jaki mądrość może ofiarować, aby uczynić szczęśliwym całe życie. Prawdziwa przyjaźń to doskonała harmonia tego, co ludzkie z tym, co boskie.