Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Limka1

Jak się mierzy temperaturkę w pochwie ?

Polecane posty

Cześć Dziewczyny, mam takie może dziwne pytanie dla niektórych. Jak się mierzy temperaturkę ? Czy się wkłada termometr głęboko czy może jakoś inaczej ? W tej kwestii jestem zielona :) I od razu powiem do zgryźliwych, że mam więcej niż 25 lat. Po prostu nigdy sobie nie mierzyłam temperaturki, a chciałbym zacząć. Staram się z mężem o dziecko. Pozdrawiam

Gość betakaroten
normalnie, wkładasz termometr i trzymasz parę minut.

Limko, termometr wkładasz na tyle głęboko, byś mogła przytrzymać go nogami na tyle, żeby nie wypadł. Szyjka jest dość daleko, więc raczej nie napotkasz oporu przy wkładaniu pierwszej połowy a często i dalej :-)Zasady mierzenia temperatury (jeśli chodzi o metodę termiczną czy objawowo termiczną). Mierzymy:- codziennie- przez 1 cykl 1-nym termometrem- przez 1 cykl w 1-nym miejscu przy styku z błonami (pochwa, odbyt, usta a w Twoim przypadku pochwa)- po minimum 3 h snu- o jednej stałej godzinie i nie później, niż po 8-mej- zaraz po przebudzeniu- przed wstaniem z łóżka

jeśli starasz się z mężem o dziecko - to zacznij też obserwować śluz, gdy zaobserwujesz po miesiączce moment, kiedy śluz zmienia się z nieprzejrzystego (albo z odczucia suchości) na lekko wodnisty, przejrzysty, czy od razu na galaertowaty- wówczas rozpoczynaj starania. Staraj się co 2 dni, ma to swoje uzasadnienie- wtedy co 2 dni możesz sprawdzać śluz (bo śluzu nie sprawdzamy do 24h od współżycia)- plemniki będą bardziej dojrzałe i będzie ich więcej.Zazwyczaj faza śluzowa trwa ok 6 dni, a czasem krócej. Owulacja może się odbyć nawet na 4 dni przed wzrostem i do drugiej wyższej, dlatego czas starań powinien obejmować około 8-10 dni (co dwa dni, daje 4-5 stosunków).Pozdrawiam i powodzenia :-)