Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agusia agusia

pytanie odnośnie alkoholu........

Polecane posty

hehe smieszne pewnie to o co pytam, ale co tam, sprobuje:D jak przeliczyc kieliszki wodki na piwo??to znaczy piwo na kieliszki??:) jezeli np wypije 3 piwa (bo po tylu czuje sie w sam raz;) )to ile kieliszkow wodki odpowiada np trzenm piwom??:P

Moze wg procentowej zawartosci alkoholu? W piwie jest powiedzmy ok 5%, w wodce ze 40% chyba. Kieliszek wodki to albo 50 albo 100ml wodki, czyli odpowiednio 20-40g czystego alkoholu. Jedno piwko to zwykle 0,5 litra czyli ok 25g alkoholu.

Nie da się przeliczyć. Ty jako kobieta czterema browarami za przeproszeniem się nap...dolisz jak muflon, a 4 kielonkami wódki nie.

PS blu berry jak walisz wódę z kieliszków 100ml (czyli tzw. seta) to chyba jedziesz ryjem po podłodze regularnie :classic_cool:

Gość do mrk3
heheheheheheh:):) dobre dobre:)

wsumie nie glupi ten sposob przeliczenia:D hmm czy po 4-ech piwach sie nawale?? no na pewno to jest duzo, ale na pewno nie tarzalabym sie po ziemi..przewaznie pije 3:) a wodke raz w zyciu pilam, wiec nie wiem jak to moze byc...

Gość do mrk3
chciałam tylko zaznaczyć ża jestem kobieta i to całkiem drobną i 4 piwa wypijam bez rewelacji:) zaszumi fakt,ale bez przesady:)

po czterech piwach to nie wiem jak sie nazywam.. nie wiem nic :O a po czterech kieliszkach wodki.. tez :classic_cool: :D czysta ekonomia :)

Zdazylo sie pare razy walic sety i zadnego jezdzenia ryjem nie bylo :) Ale potwierdzam - 4 piwa by mnie zalatwily, a 4 sety wódy nie ruszaja mnie wcale.. Istotny jest tez czas w jakim wypija sie alkohol. Jesli lykne sobie jedno piwo w 10 minut, to juz czuje lekkie szumienie. A przy drugim piwku w takim tempie wypitym jestem niezle wstawiona. Natomiast jesli pije powoli to dopiero przy 3 zaczynam odczuwac pozadane skutki uboczne.

tia 4 sety wody i nic cie nie rusza jasne, to tak jak bys wypila prawie polowke sama:P Tobie sie pomylilo bo kieliszki do wodki to sa raczej 25 ml lub 50 ml w setkach to nie znam nikog kto pije;) Pozdrawiam:)

No tez bylam zdziwiona.. Jeden jedyny raz zrobilam taki eksperyment, bo wódki nie lubie. Akurat bardzo zalezalo mi zeby sie nawalic.. bo ciezko zniesc wesele na trzezwo :O A kieliszki owszem byly 50ml. Po 8 dalam sobie spokoj.. czyli razem 4 sety.

no to nie mow ze w setach pilas bo to roznica . Przy wodzi ze jakbys wypila 4 razy po 100 to uwiesz szybko bys padla ajesli w 50 i w odstepie czasu to inaczej wtedy jest;)

50-tka to już jest kawał pojemnego kielona A 100 to normalnie słoik więc blu berry nie wiesz co gadasz:classic_cool: PS Napoje zawierające małe stężenie alkoholu są wchłaniane szybciej, napoje o większym stężeniu alkoholu podrażniają żołądek, a proces ich przyswajania ulega spowolnieniu.

Ok. Ja tam patrze po ogolnej ilosci - 2x50 to dla mnie to samo co 100. Ale ekspertem w dziedzinie wodki nie jestem, wiec :classic_cool:

Akurat kieliszki 50ml nie sa mi obce, wiec bez trudu rozpoznaje. \"napoje o większym stężeniu alkoholu podrażniają żołądek\" - a z tym niestety musze sie zgodzic.. :O Ostatnio jeden drink ze Strohem 80% rozwalil mi zoladek na 3 dni :O

Ja kiedyś załatwiłem się absyntem w podobny sposób. Absynt ma 75%. Jak idiota piłem na czczo... skutki odczuwałem przez pół roku, tak więc uczcie się na błędach dzieci i kiedy do waszych drzwi zapuka kolega który wrócił właśnie z Czech zatrzaśnijcie mu je przed nosem