Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdsd

prawdziwy przyjaciel? Jaka rasa psa bedzie odpowiednia?

Polecane posty

Gość asdsd

Chce kupic psa, ma byc spokojny miły ale gdy trzeba musi pokazac zęby, mialam juz pekinczyka(odpada wredne kundle) Boksera (fajny) i Doga de bordeauxx( duza suka chciala rządzić domem dosc agresywna) zastanawiam sie nad labradorem, cocker Spaniel Angielski, hunsky? poradzcie jaka rase mi polecicie

Gość psinkaa
Labrador moim zdaniem. Albo Golden Retriver. Kochane,wierne,i nadaja się do dzieciaków. Sama zasatanawiam się nad kuopnem któregos z nich :-)

gończy polski:classic_cool: łagodny dla własciciela...a ostry dla postronnych:classic_cool: idealny stróz:classic_cool:

Gość kundelmama
kundelek :)

golden retriever jest ukochany, ale ten, ktorego mam nie dradza ZADNYCH oznak agresji. Mozna mu wejsc na glowe i zrobic z nim wszystko, a on tylko zamruczy, gdy ma dosyc i poczlapie w inny kat.

labradory i husky są raczej sprzedajne, pójdą za każdym,byle smakołyk dostać.Cocker spaniele.. wszystkie o jakich słyszałam były wredne.. I taka raczej o nich opinia krąży. Kundelki są chyba najlepsze... Chociaż ja jak zwykle zachwalać będę owczarki niemieckie :) Bo to moja ukochana rasa i ciężko u mnie o bezstronność...

Gość gfndgnd
tylko nie husky, to pies który nie ma w charakterze wierności i oddania, pasją husky jest bieganie, to dla nich najważniejsze, są to tez psy bardzo niezależne, dlatego nie nadają się dla kogoś kto nie będzie z nimi pracował, kto chciałby mieć po prostu towarzysza

Gość dotty
A ja proponuję kicię :D

Gość zenon laskowik
zwykly kundelek ze schroniska da ci wiecej przyjazni i milosci niz wszystkie te psy z rodowodem

Gość gfndgnd
zresztą miałaś tyle psów że sama powinnaś wiedzieć co wybrać... p.s. zachwalanie kundelków i przeciwstawianie psom rasowym jest bez sensu bo kundelki nie są inną jakością, to też psy, i mogą mieć charaktery i predyspozycje jak któreś z rasowców różnica jest taka że nie wiadomo na co się trafi biorąc kundelka przesąd że pies jest "wdzięczny" bo został uratowany ,wzięty ze schroniska to brednia, w sam raz dla egzaltowanych idiotek pies to pies, jeden pokocha opiekuna całym sobą, inny nie bo ma już taką psychikę że się nie zwiąże z opiekunem, kolejny też nie bo ma urazy które powodują że będzie zawsze psem trudnym zatem nie dlatego powinno się brać psa ze schroniska że będzie "wdzięczny" i "wierny" ale żeby bezinteresownie zrobić coś dobrego, jednocześnie pamiętając że taki pies może być o wiele trudniejszy niż szczeniak z hodowli po znanych rodzicach

Gość owczarkowa
zdecydowanie owczarek niemiecki,moj to taka madra bestia :) kochany niesamowicie!!a jak sie cieszy po tygodniowej rozlace (studiuje,wracam do domu na weekendy). z calej rodziny, mnie kocha najbardziej :) pewnie dlatego ze poswiecalam mu najwiecej czasu. on za szczeniaka ;) http://galeria.animalia.pl/galeria.php?id=11404 owczarki sa najlepsze!!