Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AKUKARACZAAAA

CZY JEST CHOĆ JEDNA KOBIETA TUTAJ KÓRA NIE UZYWAŁA NIGDY ANTYKONCEPCJII???

Polecane posty

Gość AKUKARACZAAAA

piszcie ile macie lat przy okazjii?? ja mam 25 i nigdy nie uzywalam i nie zamierzam raczej ..czy to wg was zle?

Gość bop jesteś zasciankowa

Gość bop jesteś zasciankowa
o matko jak mozna nie stosowac antykoncepcji w 21 wieku..porazka. to co ty tylko gumke uznajesz prostaczko? straszne. a moze kalendarzyk naturalny ..hahhahahhahahahhaha a moze nawet faceta nigdy nie mialas albo seksu i dlatego ..wspolczuje.

Gość Laliitaa
antykoncepcja to nie tylko pigulki a takze prezerwatywy itp.. czyli nic nie staosujesz?? a wogole uprawialas kiedys seks??

Gość Kwiaaatuszzek
rosniesz na prawdziego moherowego bereta:P hehehe

Gość AKUKARACZAAAA
nie staram sie bo nie kochalam sie nigdy i koniec tematu:) poprostu nie stosuje i nie stosowalam

Gość szuu_
Ja nigdy- jestem dziewicą :D

Gość uupppppssss
ja nie używałam 20 lat w zwiazku

Gość koraliczek smoczek
Jak dziewica to nie ma sie czym chwilic ,że sie nei stosowało. Ja stosowłaam i baaaardzo załuje ,że dopiero teraz wpadłam na pomysł stosowania komutera cyklu- uzywam pearly- czyli tak udoskonalona metoda naturalna. Nie ma sie czym chwialic że sie bierze tabsy że to niby nie takie zasciankowe. A to że czlowiek sie truje to nic?!Ja pod odstawieniu tabsów teraz musze wydawac kupe forsy -nie mowiac juz o psychice która siada-na leczenie skutków ubocznych brania tabsów- ponad 3 lata. A jak brałam to taka byłam happy-ze zero skutków ubocznych .Szkoda ,ze koncerny tak sobie zarabiaja na naszej głupocie.

Koraliczku, a jakie masz konsekwencje, które leczysz? Bo ja mam podobnie - brałam 5 lat Cilest, odstawiłam 2.5 miesiąca temu i nie mam nadal okresu... Brałam juz 5 dni LUTEINĘ ale nawet ona mi nie wywołała @... Jutro idę do gin i ma cos mi dać innego, w jakis inny sposób wywoływac miesiączkę... Jestem załamana, bo BARDZO chcę dzidziusia i juz zaczynam sie schizować, że przez branie tabletek coś sobie \"zepsułam\" w hormonach i nie bede mogła zajść :((( Please, pisz jak to u Ciebie......

Gość uchhhh
koncerny zarabiają zawsze na naszej głupocie :P i bynajmniej nie chodzi o antykoncepcję a o zamiłowanie do łyania wszelkiejh maści łatwo dostępnych środków przeciwgforaczkowych, przecibólowych, "witamin" i tym podobnym. ten post mi raczej brzmi na reklamę ladykompa niż na post prawdizwej osoby

Gość gabbie
u mnie tabsy spowodowaly zylaki- po 5 latach nie mialam i nie mam nadwagi, nie pale, matka nie ma zylakow tyle na temat

Gość ReKaMa
Mam 35 lat, mezatka od 8 lat i nigdy w zyciu nie uzywalam tabletek antykoncepcyjnych... Strsznie modne sie to ostatnio zrobilo, co ? Lykamy tabletke i spokoj... Pomijajac juz inne sprawy to sa hormony, moze te nowe generacje maja ich mniej, ale jednak... Jak ktos sie chce truc, prosze bardzo, ja nie chce...

Gość mam dorosle dzieci
dwoje i jakos mi sie udalo bez innych wpadek. O tyle bez stresu,ze jakby sie cos wiecej trafilo, to moglabym urodzic (ze wzgledu na odpowiedniego partnera i warunki _ najl;epiej jednak tylko w takich wypadkach decydowac sie na seks Koncerny farmaceutyczne faktycznie zbieraja krocie na pigulach, ktore trzeba lykac codzien. Siostra brala pare lat , ma zylaki i problemy z krazeniem( nie ma nadwagi i nie pali)

Gość koraliczek smoczek
Jestem prawdziwa a jakze- nie reklamuje tylko mówie o moim odkryciu. Gdyby ktos mi kilka lat temu powiedział ,że jest cos takiego to może teraz wszytko byłoby inaczej,a może nie bo wtedy nie byłoby mnie na to stac.Moje skutki uboczne po odstawieniu tabsów- grzybice pochwy-teraz lecze sie juz kilka miechów łącznie z dieta- juz wychodze na prosta, dalej zmniejszone jajniki w związku z tym niewystarczajaca produkcja estrogenów-w konsekwecji własnie min grzybice, dalej choroba naczyń.Jesli chodzi o okres to z tym jest w miare ok- odstawiłam tabsy ok 9 meichów temu, okres zwykle miałam co 28 -32 dni. Tez bałam sie że nie bedzie go wcale albo że cos bedzie nie tak wiec od razu po odstawieniu brałam Olej z wiesiolka-ps nie reklamuje, mowie o swoich doświadczeniach żeby nie było. On pomaga regulowac cykl, śluz płodny , owulacje i biorac go rzeczywiscie tylko pierwszy miesiac po odstawieniu tabsów nie miałam owu. No i teraz znow czekam bo cos mi sie spoznia,ale z tego co wiem to normale.Wiesiołka juz nie biore.Napisałam o peraly tylko dlatego że jest to dla mnie teraz jednyna alternatywa i nie chiałabym juz stosowac nic sztucznego, a mój facet nie toleruje gumek,a kalendarzyk jak sie sama przekonałam obserwujac swój cykl zawiódłby mnie już wiele razy.Rozumiem ,że są zwolennicy tab anty- ja tez byłam , dopóki nie odczułam tego wszytkiego na sobie. Moj organizm super tabsy tolerował i dopiero po jakis 3 latach zaczełam mieć problemy i pol roku pozniej je odstawiłam.

Gość ii...
zasciankowa i co w tym dziwnego mozesz mi powiedziec? ja sama mam 28 i nigdy nie bralam po co mam pozniej uganiac sie z zylakami , a ty sobie łykaj i pozniej cierp

A ja mam 41 lat.Od 17 roku zycia wspołzyje i od zawsze stosowałam antykoncepcje.Najpierw tabletki potem mimo,ze nie miałam jeszcze dziecka uzywałam spirale ktorą zdjełam poł roku wczesniej aby zajsc w ciaze i w ciagu niecałych dwoch m-cy od wyjecia spiralki zaszłam w ciaze i ur.duzego chłopa :-) 4440 kg i 61 cm.Przez poł roku po porodzie nie wspołzyłam w ogole,potem stosowałam globulki lub prezerwatywę.Gdy przestałam karmic piersia(dziecko miało 2 lata 3 m-ce)zaczełam łykać tabl.i do tej pory to robię.Co poł roku robie badania i jest wszystko OK.z moim organizmem.Wiem,ze sie podtruwam tymi tabsami ale wole miec swiety spokoj i nie myslec o wpadce a inych metod termiczbnych i naturalnych nie chciałam nigdy stosowac bo nie ufam tej metodzie ze wzgl.na moj organizm ktory szybko reaguje na rozne stresy,zmiany klimatu etc.Seks ,antykoncepcja to sprawa indywidualna i prywatna ale smiesza mnie kobiety ktore albo nie uzywaja zadnych zabezpieczen lub uzywajac je nieumiejetnie wpadaja w ciaze i wtedy płaczą.

Gość koraliczek smoczek
Dla kazdego coś innego , kazdy musi znaleźć to co dla niego najlepsze. Są osoby o silnym organizmie które mało co wyprowadzi z równowagi.Ale to jest zawsze ryzyko, bo dopókinie wypróbujesz na sobie to sie nie przekonasz.Fakt faktem ,ze jak sie wspołzyje to problem antykoncepcji zawsze isnieje- czy sa to środoki chemiczne , mechaniczne czy naturalne,ale wszytko to jest antykocepcja.I zawsze trzeba dla siebie cos wybrac- no chybaze ktos ma to gdzies.