Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o info

usuwanie ósemek-czy konieczny jest antybiotyk ?????????

Polecane posty

Gość prosze o info

mam pytanie do doswiadczonych. czy po chirurgicznym usunieciu ósemek koniecznie trzeba przyjmowac antybiotyk ?

Gość prosze o info
pomozcie

Gość bronka_24
witam! jak ja usuwalam osemka na dole, to po zabiegu dostalam antybiotyk, bralam co 8 godzin i jeszcze jedne takie tabletki, razem sie łykało, mialo wspomoc gojenie. Pozdro

Gość Harda
Ja mialam usunieta osemke 5 dni temu i zadnego antybiotyku mi nie przepisano. Zebodol goi sie widac dobrze i bez tego :-)

Gość prosze o info
ok widocznie to zalezy od lekarza i pewnie od stanu dziasel i zebow pacjenta :) mialam usuwana 8 w piatek i teraz jestem w innym miescie, szukalam wiec lekarza ktory zdejmie mi w ten piatek szwy, zaden stomatolog sie nie zgodzil a jak powiezialam ze nie dostalam zadnego antybiotyku to wogole powiedzieli zebym wracala tam gdzie imalam zeba usuwanego bo jak bedzie jakis stan zapalny lub zakazenie to oni nie beda za to odpowiadac :) ale moja buzia goi sie ok :)

Gość bronka_24
ale kazdy przypadek jest inny, wiec nie mozna sie sugerowac, ja akutar mialam nacinane dzaslo i takie tam... brrrrrr wiec przepisano mi tabletki. Ale nie zawsze oczywiście, wszystko zalezy od danej sytuacji i "ósemki" ;))

Gość prosze o info
no wlasnie ja tez mialam nacinane dziaslo bo zab jeszcze nie wyrosl, dlatego troche sie przestraszylam ze tu jakies antybiotyki sa w uzyciu :) ale nie mam opuchlizny anie na policzku ani na dziasle wiec mysle ze jest ok :) pozdrowienia dla wszytskich usuwanych :)