Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Starsza siostra Młodszej

Pomocy, nie wiem co robic

Polecane posty

Mam młodszą siostrejestesmy bardzo zżyte i wogóle nasza rodzina jest bardzo kochająca, nigdy nam niczego nie brakowało. Wczoraj mama poprosiła mnie przyniesienie brunych ciuchów do prania mojej siostry, więc w drodze wyjątku dlatego,ze jej nie było poszłam do jej pokoju i wyczyściłam jej kosz na jego dnie była koperta. Wiem,że nie powinnam tego robic ale zajrzałam do niej.Były tam zdjęcia, nagie zdjęcia mojej siostry z przyjacielem mojego ojca. Myślałam, że zwymiotuje:o On ma 45 lat a ona 17 zawsze uważałam go za wujka, był dla nas jak drugi ojciec.Nasi rodzice znają sie od średniej szkoły, razem wyjeżdzaja na wakacje.On ma zone. Chciałam z nią o tym porozmawiać ale nawrzeszczała na mnie,że ja szpieguje była jak w amoku, płakała, mówiła że go kocha, że to nie moja sprawa, że jej zazdroszcze:o.Co mam robić?Przciez nasi rodzice się załamia.Co robic:o Chodze jak struta po domu i szczerze mówiąc mam wstret do mojej siostry i jeszcze większy do "wujka".

Gość ooł powiedz rodzicom
to najlepsze wyjście

Chcę im powiedziec ale kiedy tylko próbuje zaczac rozmowe coś mnie w gardle ściska:o

ściska nie ściska powiedz im i to najlepiej jak najszybciej

powiedz rodzicom - ją może faktycznie powaliło durną miłością ale wujcio skrzętnie to wykorzystuje w tym przypadku lojalność i milczenie może kosztować twoją siostrę np. ciążę

Gość zgadzam się tez
powiedz rodzicom. ten "wujek" to debil jakich mało :O

Jak sobie pomyśle o tym jak oni udawali ilekroć jedliśmy razem kolacje albo bylismy na wyjeździe.Powoli już rozumie te jej wymykanie się z domu, chowanie telefonu komórkowego i to jak często ostatnimi czasy nas wujaszek odwiedza:o

chyba zwariowaliście, nie mów nic rodzicom bo stracisz zupełnie jej zaufanie. to najgorszy pomysł. ja raczej postarałabym się wysłuchać i zrozumieć motywy postępowania zarówno jej jak i jego. możesz ewentualnie porozmawiać z \"wujkiem\", niech ma świadomość tego, że wiesz i możesz powiedzieć rodzicom. spytaj się jak sobie to wyobraża i co chce osiągnąć. postrasz go, że jak tego nie skończy to wszystko powiesz. niech on to zakończy, siostra jest młoda, wyrośnie z tego, zapomni o tej miłości a Ty masz być jej przyjaciółką a mnie wrogiem. wrogiem będziesz jak powiesz rodzicom.

ciekawe jak ma porozmawiać z siostrą,skoro ona nie chce jej wysłuchać,jest zakochana albo myśli że jest i nie chce przyjąć racjonalnych argumentów,a wszystkich wkoło a więc i siostrę traktuje z punktu jak wroga?

jak powie rodzicom siostra zostanie SAMA, nie będzie mogła nikomu ufać, straci i \"jego\" i rodzinę, będą wyrzuty itp itd, i wtedy może zrobić coś dużo gorszego niż ciąża. zastanów się - to zakochana nastolatka - nie myśli rozsądnie. ps. spytaj też o antykoncepcję, jeśłi już się dzieje, niech dzieje się bezpiecznie wiem, że to straszne co piszę, ale niestety taka jest rzeczywistość

ty zwariowałaś - przypuszczam że rozmowa z nią nic nie da a zaufanie? utrata zaufania siostry jest niczym w porównaniu z tym co się jej może stać :O a jak dojrzeje i zrozumie - wybaczy

Pewnie masz racje ale my z rodzicami nigdy nie mielismy przed soba tajemnic, zawsze 100% szczerośc. JA ją rozumie bo młoda i głupia ale on?:oRomansu mu się zachciało.Jak ona moze teraz do naszego ojca przychodzic, dzwonić:o

wysłucha, jak ta jej powie, że nie potępia i nic nie powie rodzicom. jak postara się być jej przyjaciółką, postara się zrozumieć motywy. bez krzyku i wyrzutów. wiecie co to lojalność i empatia??

weź pod uwagę jeszcze taki drobiazg - wujka wykorzystującego małolatę skurwysyna który powinien dostać po mordzie co najmniej jeśli nie pójść siedzieć jeżeli ma większą kolekcję takich zdjęć

Gość pampampam
nie widzicie ze to prowokcja

no, ok, więc myślicie, że rozmowa z rodzicami coś da, tak? no, to słucham, co??

myślę, że powinnaś powiedzieć rodzicom. on ją wykorzystuje, taka różnica wieku nie jest normalna... :o :o a jak twoja siostra zajdzie w ciąże? :o

Martwie sie o nia, bo twierdzi,że to miłość, że go kocha:oDla mnie to zboczenie bo nasz wujek patrzył jak dorastamy, bawił się z nami, kupował nam zabawki a teraz sypia z moja siostra:o

Gość zgadzam się tez
w sumie to może masz trochę racji, lulu. Może warto by było pogadać z "wujkiem"? Tzn postraszyć go, powiedzieć mu że ma ją zostawić w spokoju, bo się dowiedzą Wasi rodzice i jego żona.

Przez nią musze kłamać i oszukiwac rodziców:o

napisałam, jak można rozwiązać problem wujka, nie robiąc rodzinnej awantury. wyobraźcie sobie jak siostra będzie się wstydzić w takiej sytuacji, a tak po cichu można go wyeliminować. zagrozić, że jak tego nie skończy to powie wszystko rodzicom, jego żonie oraz wyśle to do jego pracy. cicho i bezpboleśnie. owszem on zasługuje na coś takiego ale pomyślcie o tej dziewczynie

autorka pisze, że nie ma tajemnic przed rodzicami wg mnie to znaczy że można z nimi normalnie porozmawiać nie każdy rodzić to wróg jak pogada z nimi odpowiednio a oni są rozsądni to nie dadzą młodej w dupę tylko też się za tłumaczenie i pomoc zabiorą

Gość zgadzam się tez
piszesz jakby ona robiła to specjalnie :O ona jest w takim wieku, że bardzo łatwo stracić głowę dla faceta, a wtedy nie myśli się rozsądnie. "wujkowi" postaw ultimatum, niech to zakończy. Tak będzie najlepiej.

Gość zgadzam się tez
lulu, wstyd w tej sytuacji to najmniejszy problem :O Ale fak faktem, ona może nawet sobie coś zrobić jeżeli wszyscy staną przeciwko niej. Poczuje się jak osoba, na którą wszyscy się "uwzięli", biedna, pokrzywdzona, co to wszyscy dla niej chcą źle. I jeszcze bardziej będzie za nim, bo powie że to "rodzina" ją z nim rozdziela, a on ją kocha. Dlatego najlepiej żeby to on skończył z nią.

tłumaczenie w tym wieku nic nie daje, dla młodej to będą wrogowie i tyle. jak sam z nią zerwie będzie musiała przeboleć. koniec kropka

Gość zgadzam się tez
popieram.

canberra - jak to będzie szantażował?? myślisz, że jak umieści zdjęcia w internecie to sobie nie zrujnuje życia?? on też ma sporo do stracenia. myśl

żartujesz? co ma do stracenia? przecież można to zrobić anonimowo nie musi się pod nimi podpisywać a jak na nich jest - co za problem wyciąć?

nie bądź śmieszna, to Ty chyba żartujesz. wtedy te zdjęcia trafiłyby do jego żony i wszystkich zainteresowanych. on nie może sobie na to pozwolić.