Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzinkaa

ślub za tydzien a ja nie potrafie wybrać bukietu! Czym się kierować?

Polecane posty

Gość bzinkaa

Suknia jest jasny perłowy ecri, ja sama niewysoka, średnia karnacja, brązowe oczy i włosy pasemka odcienie brązu i blondu

Gość neverending
ja pierdole tez masz problem

Gość bzinkaa
żebyś wiedziała...

Gość neverending
boze wybierz taki jaki ci sie podoba bukiet nie musi pasowac do koloru oczu hehe

Gość bzinkaa
No ok ale jakie kolory są do sukni ECRU, wiadomo że nie wszystko do wszystkiego..

Gość przygoda_
mi sie wydaje że kwiaty powinny byc jakiejś intensywnej barwy, żeby kontrastowały z suknią. Pastelowe wypadna na jej tle mdło.

Gość bzinkaa
Dzięki Clara już zabieram sie za przegladanie. Sęk w tym, że chciałam bukiet ecru-różowy ale wszyscy mi polecają ecru-herbaciany, nawet wizażysta stylistka Wtedy musiałabym i biżuterię kupić bardziej w złoto a ja wolęsrebro no i mam dylemat, chciałam sie poradzić życzliwych tu osób.```

Do sukienki ecru miałam kwiatki z bukietu 21 w linku podanym pzrez Clarę. Kolor miały pomarańczowo - herbiaciany. A moze osoba z kwiaciarni coś Ci doradzi?

Gość bzinkaa
Kigana a nie "gryzła" sie srebrna biżuteria z ecru i herbacianym bukietem? JA z sukni nie jestem zadowolona (szyłam), fryzura próbna też do kitu już się boje że cała reszta też i to będzie najgorszy dzień zamiast najlepszy:(

Gość jamonia
a jaki kształt sukienki? jak sukienka strojna bardzo to nie mozesz wziać zbyt skromnego bukietu... a kolory to sprawakolejna ;]

Gość przygoda_
najgorszy dzis byłby gdyby narzeczony powiedział nie, co tam fryzura czy kwiatki...

Nie zauważyłam, żeby się gryzła :) Naszyjnik i kolczyki były z cyrkoniami, a pani z kwiaciarni owinęła bukiet takimi srebrymi drucikami.

Gość bzinkaa
sukienka w tzw. A, klasyczna, prosta z boku tafta, na biuście mieniąca się koronka..

A obrączki mamy z białego złota - stąd ta srebrna biżuteria i druciki przy bukiecie. Mój ecru był dość jasny.

Nie zgodzę się z jamonią - jak już suknia jest strojna, to bukiet nie może być też strojny, bo będziesz \'przerysowana\', a chyba nie o to chodzi, żeby jak choinka wyglądać. Ja miałam suknię całą z koronki, więć wybrałam klasyczną wiązankę z różami ecru i wieloma zielonymi dodatkami. U mnie bukiet nie grał więc pierwszej roli - był raczej dopełnieniem całości. I na wiązankę zdecydowałam się w pt przed ślubem, jak już miałam w domu wszystkie dodatki i zdążyłam je przymierzyć i zobaczyć co i jak. A biżuterię miałam z żółtego złota, ale myślę, że białe złoto też by pasowało.

Gość jamonia
tak, tak chyba się źle wyraziłam...chodzilo mi o to ze jak sukienka będzie bardzo strojna to bukiet nie moze być ze stokretek bo "zginie" no i wiadomo ze przesadzony też nie może być.... do bezy np. nie pasują zwisające bukiety, a do prostych zbyt bogate bo nie bukiet ma być na pierwszym planie ;] choc wszystko jest kwestią gustu... wybierz taki zeby tobie sie podobał

Gość jej chodzi o kolor nie strojno
strojnosc

Gość podaj maila
bzinka to Ci coś podrzucę . Miałam właśnie taki kolor sukni .

Gość bzinkaa
Oto mój EMAIL: rossi83@o2.pl Będę bardzo wdzięczna za jakieś propozycje.

a może bukiet dopasowac pod stroj pana młodego? źebyscie kolorystycznie do siebie pasowali? ale moze to juz niemodne;) ja 100 lat temu za maz wychodzilam;)

Gość ja bym wziela bordowe
róze, z dodatkami pasujacymi do sukni

Gość podaj maila
bzinkaa , posłałam maila do Ciebie :)

Drobne Panny Młode nie powinny nigdy decydowac się na duże, ciężkie wiązanki. Jeżeli chodzi o dobór bukietu do sukni ślubnej - są dwie szkoły...Ty masz suknię ecru - więc możesz wybrać pomiędzy bukietem w tym samym odcieniu bądź bukietam, który będzie się odcinał od suknie. Sądząc z opisu pasowałoby tutaj bordo, czerwień, pomarańcz, złoto...Nie polecałabym bieli - chyba, ze z połączneiu z ecru - w tedy wygląda ciekawie i niebanalnie. Osobiscie jestem zwolenniczką trendu - wiązanka niekontrastowa. Kwiaty bowiem mają być uzupełnieniem stroju - nie powinny go dominować. Moja propozycja - nieduży bukiet niesymetryczny w kolorze ecru z delikatnymi złotymi dodatkami. Proponowałabym Ci kremowa różę Vendelę. Jeżeli chcesz bukiet z kwiatów mieszanych to dołóż romantyczną i delikatną eustomę. Zresztą najlepiej jak pójdziesz do kwiaciarni badź umówić się z doradcą slubny/florystką, powiesz o swoich oczekiwaniach...i wybierzesz spośród tego, co przygotuje dla Ciebie specjalista.

Gość reglewyta
napisał "slub za tydzien " a pisała to 13 pazdziernika wiec dajcie juz spokoj z radami juz jej bukiet nie potrzebny teraz bedzie szykowac sie do rozwodu:D