Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki0102

Prosba o rade odnosnie makijazu odnosnie makijazu

Polecane posty

Gość miki0102

Drogie dziewczyny nie wiem jak malowac oczy Mam niebieskie oczy i ani ciemna ani jasna oprawe Ogolnie bez makujazu wygladam nijak Wlosy mam krecone jasny blad z delikatnym brazem Wygladam dobrze jedynie jak mocno podkresle oczy Wieczorowy makijaz jakos mi wychodzi ale dzienny koszmar nie wygladam jak wymalowana tylko popaprana Jak podkreslic oczy a jednoczesnie wygladac swierzo i naturalnie Poleccie mi jakies dobre cienie tusz kredke Jak malowac dolna a jak gorna powieke??

Gość ciocia dobra radna
proponuje lagodny blekit

Gość bezebrazyszarosci i zielony
zrob brazowa kreske tylko na gornej powiece, pomaluj cieniem gorna powieke,ale nie pod sam luk brwiowy tylko tak pol powieki, rzesy wytuszuj tylko gorne.czarna maskara.

Gość odnośnie DO makijażu
polska język trudna język

absolutnie nie niebieski cien- jesli nie masz jeszcze opanowanej sztuki makijażu - łatwo wtedy wygladac jak ruska baba z targu:O jesli na dzien to zapewne chcesz wygladac naturalnie - proponuje korektor na niedoskonalosci, fluid w zależnosci od typu cery a oczy- najlepiej beż, brąz, super wygladaja tez szarości:) swietnie podkreslaja niebieska teczowke( tez mam taka;)) - robisz kreske eyelinerem? - świetnie \"podnosi\" spojrzenie - kreska wywinieta w sposob \"jaskólka\" lekko wyciagnieta poza powieke w gore. dolną powieke najczeesciej podkreslam cieniem ciemniejszym z tych ktore uzyłam do malowania powieki górnej (najczesciej maluje sie 2-3 odcieniami). polecam szukanie makijaży krok-po kroku w internecie- sa bardzo pomocne dl apoczatkujacych : np: http://www.lhj.com/lhj/slideshow/slideShow.jhtml;jsessionid=XKYYXKZDKJSGBQFIBQPSCZQ?slideid=/templatedata/lhj/slideshow/data/KashukStepbyStepMakeupSlideShow_04192004.xml&page=2

Gość saklavi
Jezxeli masz niebieskie oczy i blad z brazem wlosy to na codzien odpada niebieski. Uzyj brazowej lub czarnej kredki na lini rzes- od kacika oka do srodka na i/3 dlugosci oka, szersza w kaciku, delikatniew rozmaz wacikiem, to samo gora. Nanies baze, moze jasny bez, nie perlowy na powieke az do brwi i delikatnie w wewnetrznym kaciku oka plus pod okiem delikatnie tam gdzie nie zrobilas kreski. Nastepnie cieply, zlotawy (lub mochca) braz gorna powieka, najpierw deliokatnie zatocz male koleczko tylko w kaciku(tam gdzie kreska gubsza, a potem z rozmachem resztka cienia na pedzelku pociagnij w zgieciu powieki pod brwianm, delikatnie do srodka. Tym samym cieniem zaznacz zew kacik oka i delikatnie dolna kreske. Potem juz tylko wytuszuj rzesy :) Nie polecam szarosci dla Ciebie. Blekit na wieczor zawsze ociepl zlotem, albo mieniacym srebrem. Jesli chcesz urozmwaicic dzienny makijaz zamiast braz-bez wybierz, mszana zielen-bez, lub sliwka-roz. Ten sam makijaz tylka mocniejsze pociagniecia pedzelkiem mozesz zrobic na wieczor, wtedy w kaciki oka zaznach zlotawa kredka:) Uzywaj pedzelka, nie gabeczki do makijazu, szybko nabierzesz wprawy i lepiej cienie zostaja przez caly dzien. Powodzenia i pisz gdybym mogla jeszcze jakos pomoc

Gość wszystkie kolory
sa dobre jesli makijaz zostanie poprawnie zrobiony. Dzienny moze byc np. lekki bez lub braz, nieco ciemniejszy przy zew. kacikach oka lub lekko swiecacy bez nalozony na dolna powieke. Do tego lekki roz, jasny blyszczyk i gotowe.Wystarczy rowniez kreseczka wykonana eyelinerem, wytuszowane oczy i blyszczyk lub delikatna szminka. Rowniez delikatny szary podkresli ladnie oczy.Jesli podkreslisz oczy mocniej kayalem uzyskasz szybko makijaz wieczorowy.Wiec zastosuj na dzien zasade im mniej tym lepiej;-)

Gość saklavi
Kredki polecal Loreal, sa miekkie, nie draznia oczu, cienie bourjois tusze, hmmm tu gorsza sprawa, oczywiescie wszystko zalezy od kieszeni, moi faworyci to Lancome, hypnose jest najlepsza na co dzien i wieczor, nie sypuje sie i peknie rozdziela rzesy. Niestety tu jest lepiej kupic troche lepsze, bedzies zje miala bardzo dlugo,i jakosc o wiele lepsza no i pieknie zostana na oczach:)

Gość saklavi
Przepraszam za bledy z literkami, cos jest nie tak z moja klawiatura