Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasapo

temperatura zawsze wzrasta po owulacji a jesli nie?

Polecane posty

Gość lasapo

czy ktos z was tez sie z tym boryka? czy to uniemozliwau zajcie w ciaze?

A jeśli nie, to należy zbadać hormony a w tym celu należy udać się do lekarza i objaśnić problem. warto mieć przy sobie wykresy z kilku obserwowanych cykli (2 cykle bezowulacyjne w ciągu roku to jeszcze nie tragedia).

Gość ppp000
jesli temperatura nie wzrasta po owulacji to oznacze ze jej nie bylo?

Gość ppp000
czy brak wzrostu temperatury po owulacji oznacza ze jej nie bylo?

Gość pytanko_
nglk a jak wytłumaczyc brak skoku temperatury po owu, jesli owulacja sie odbyła,mialam monitoring i jednego dnia byl pechezryk 21mm a za dwa dni brak i gin mowila ze pecherzyk pekl ze owu byla a temp sie nie podniosla!!??

jeśli gin nie widziała momentu, w którym pęcherzyk pękał - to nie może z pełną stanowczością orzec, że pęcherzyk pękł. Równie dobrze mógł ię wchłonąć.Brak wzrostu może też sugerować, że nie wytworzyło się ciałko żółte (rzadki przypadek) - wówczas temperatura nie wzrasta, bo nie ma progesteronu i i tak do ciąży nie dojdzie (progesteron podtrzymuje ciżę).Poza tym nie piszesz jak dawno temu to było - temperatura może zacząć wzrastać nawet do 4 dni po faktycznej owu.

Gość pytanko_
Nglka dziekuje ci za odp. A dokladnie to bylo tak; 14dc-usg;pecherzyk 21mm,wiec gin mowila ze wieczorem lub jutro powienien pęknac. 14/15dc czulam napiecie w podbrzuszu...16dc(wieczorem)bylam na usg i wtedy juz brak pecherzyka i gin powiedziala ze pękl bo widziala tez płyn w zatoce dauglasa...ale rano temp.nie podniosla sie, na drugi dzien rano tez nie,zaczelam brac duphaston i temp sie podniosla wtedy ale to napewno przez ten lek kurcze a on tak poprostu mógł sie wchłonąc??/:( takjakby dzien po owu wzielam duphaston wiec nie wiem czy temp by sie podniosla np za 3,4 dni- ale zawsze podnosila mi sie dzien po owu.

Skoro był płyn w zat. Douglasa - to owu była.Zaczęłaś brać Duph więc nie wiesz, czy temperatura nie wzrosłaby sama. nie ma więc podstaw by sądzić, że temperatura nie wzrosłaby. Jak pisałam - może zacząć wzrastać nawet 4 dni po owu i to też będzie prawidłowe.Nie ma zupełnie znaczenia jak było "zawsze". Ja raz miałam owu dwa dni przed wzrostem, raz drugiego dnia wyższej i raz pierwszego dnia wyższej (monitoring).

Skoro był płyn w zat. Douglasa - to owu była.Zaczęłaś brać Duph więc nie wiesz, czy temperatura nie wzrosłaby sama. nie ma więc podstaw by sądzić, że temperatura nie wzrosłaby. Jak pisałam - może zacząć wzrastać nawet 4 dni po owu i to też będzie prawidłowe.

Nie ma zupełnie znacznie \"jak było zawsze\" bo owu może wystąpić do 4 dni przed wzrostem i do drugiego dnia wyższej temperatury. U mnie w cyklu z cyklu na cykl bywa totalnie różnie.Nie wiesz czy tempka nie wzrosłaby samoistnie bez Duph - bo skąd masz to wiedzieć? Tak mogłabyś pisać tylko wtedy, gdybyś nie brał leku i widziała na własne oczy.Jeśli był płyn w zat. Douglasa to owu faktycznie była.

Gość pytanko_
NGLKa naprawde Ci Bardzo dziekuje za odpowiedzi,masz naprawde duza wiedze!!! Moze faktycznie temp wzrosla by pozniej... Pozdrawiam cie serdecznie/

Gość dfdggfgdfg
dziewczyny moze ktoras stosuje npr i mi napisze o co tu chodzi. jesli przez caly cykl temperatura jest ciagle na niskim poziomie i nie wzrasta, oznacza to, ze owulacji nie bylo? jesli ta sytuacja bedzie sie powtarzac to bedzie znaczyc, ze jestem bezplodna?

Gość dfdggfgdfg
up

Gość mayaniya
Zgadzam się z Capri, chociaż mój problem się rozwiązał po zmianie termometru a jak już przeszłam na komputer cyklu to od razu miałam bardziej czytelne zmiany . Choć 2 cykl już używam komputera ( mam Cyclotest Baby ) wierzę, że się uda.

Gość Prinzesska27
Jesli prawidlo mierysz tempke i po owulacji nie nastepuje jej wzrost moze to wskazywac na zaburzenia fazy lutealnej i niewydolność progesteronu. Zbadaj go w 2 polowie cyklu.

Gość owuowuowu
Czy temperatura wzrasta zawsze po 24h od pęknięcia pęcherzyka? Bo mi testy owu pokazują ją na dwa dni przed skokiem.

Gość owuowuowu
I to samo jest ze śluzem płodnym, był wtedy kiedy test owu był dodatni. W dniu poprzedzającym skok test był już negatywny.

Cześć dziewczyny, powiedzcie, co moze oznaczac to: od 9 dnia mierze temp (rano, przed wstaniem, codziennie ok 8.30, w buzi pod jezykiem). Minęło już 9 dni (18 d.c.) i temperatura cały czas na poziomie 36.6 (dwa małe skoki w dół 13 dnia do 36.5 i 17 dnia 36.4). Czy to oznacza, że owulacji nie było? nie będzie? czy może właśnie trwa i moze w kazdej chwili wzrosnąć? Dodam ze cykle mam b. nieregularne (wahania od 26 - 33 dni)