Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pamietam

co sie mowi na poczatku spowiedzi??

Polecane posty

Gość nie pamietam

nie zlinczujcie mnie tylko pomozcie! w ksiazeczce do nabozenstwa nie moge znalezc- jest duzo o sakramencie ale samych formulek nie ma. bardzo prosze o krotka rade-przypomnienie

Gość upikupik
niech będzie pchwalony Jezus Chrystus, ostatni raz u spowiedzi byłam....(wtedy i wtedy), odprawiłam pokutę, nie zataiłam grzechów...obraziłam Pana Boga następującymi grzechami... taka jest jedna z formułek, ale jak powiesz po swojemu to też będzie git

Gość mój mąż się boi horrorów
dzień dobry...dwa bobry.. :P

Gość tralalallala
mówisz "niech będzie pochwalony Jezus Chrystus" ksiądz odpowiada Ci "na wieki wieków, Amen" no i tam ostani raz u spowiedzi byłam... bla bla, mówisz grzechy dostajesz ropzgrzeszenie i smigasz:)

Gość nie pamietam
dzieki :* a na koniec???? juz po tym, ze wiecej grzechow nie pamietam?

Gość głuptok
Szczęść Boże księdzu

Gość nie pamietam
tzn jak dostane pokute, to co?

Gość Margaretka.
ale za wszystkie serdecznie żałuję, bo musisz żałować, zeby dostać pokutę :) A potem ksiądz się modli nad Tobą po łacinie zwykle, i na koniec mówi, że zostały Ci odpuszczone grzechy, idź i nie grzesz więcej a Ty mówisz Bogu niech będą dzięki

Gość a na koniec
"wiecej grzechow nie pamietam za wszystkie serdecznie zaluje ,prosze o nauke pojkute i rozgrzeszenie....potem ksiadz mowi chwalmy boga bo jest dobry a ty odpowiadasz "bo jego milosierdzie trwa na wieki" ...i tyle

Gość upikupik
więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i postanawiam się poprawić i nie grzeszyć więcej, proszę o pokutę i rozgrzeszenie tak to mniej więcej idzie ;) jak ksiądz powie "teraz żałuj za grzechy" to mów sobie w myślach jakąś modlitwę albo po prostu poklęcz w ciszy ;) a jak dostaniesz rozgrzeszenie to mówisz Bóg zapłać i odchodzisz

Gość nie pamietam
:):):) jestescie kochani wszyscy 👄🌻👄 dziekuje :*

Gość głuptok
Nie, bo jak dostaniesz rozgrzeszenie to mówisz: "do niezobaczenia" ...i odchodzisz

Gość gfrdhtr5
niech bedzie pochwalony jezus Chrystus...ostatni raz u spowiedzi bylam...obrazilam pana boga takimi grzechami...wiecej grzechow nie pamietam, za wszystkie zaluje i obiecuje poprawe...teraz powinien dac pokute i troche do ciebie pogadac....boze badz milosciw mnie grzesznemux#3( to jak ksiadz gada cos sam do siebie)...jak ksiad puknie w konfesjonal: bog zaplac. i koniec

spowiedź to w ogóle idiotyczna sprawa. Opowiadać obcemu facetowi, który być może jeszcze więcej grzeszy ode mnie, głupota