Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamkube

Moj syn nadal chodzi w pampersie!!!!

Polecane posty

Gość mamkube

czesc wszystkim mam problem,mianowicie mam synka,ktory ma 2latka,ale niestety nadal zalatwia sie do pampersa,na marne ida te moje prosby,aby sikal do nocnika,prosze poradzcie mi cos.Z gory dziekuje

moj syn skonczyl w styczniu dwa latka a trening rozpeczlismy w czerwcu teraz chodzi bez pampersa i ladnie wola siku ale ma problem z kupka bo za chiny nie zrobi jej do nocnika czy kibelka kiedy zaczelas go sadzac na nocnik/kibelek

Gość mamkube
zeby nie sklamac ti na przelomie maj a czerwiec,na nocnik probowalam na kibelek,bylo cieplo to w samych majtusiach biegal po podworku,on jest taki ze usiadzie na kibelek lub nocnik,ale w pamperze

moze powinien zobaczyc jak inne dzieci robia do nocnika albo jesli lubi ksiazeczki to polecam ci kamyczek na nocniczku ja probowalam malego wysadzac kiedy mial 19 miesiecy i to byla kompletna klapa biegal bez pampera sikal po nogach i mogl biegac tak dalej po prost nie wiedzial o co chodzi z nocnikiem na poczatku to sikal przed kapiela na stojaco a ja lapalam siku do nocnika i to mu sie spodobalo

Lato jest idealna pora na nauke siusiania, teraz trochę gorzej ale tez sie da:) Potrzeba dużo cierpliwości i ciuszków na zmiane, po prostu konsekwentnie nie zakładac pieluchy i za każdym razem tłumaczyć ze siusie nie w majtki a do nocniczka sie robi:) No a jak już się uda zrobić do tego niocnika to wielkie święto, brawa i gratulacje, u mnie jeszcze podzialało wspólne wylewanie:) Co do kupy to moja córka też wolała w majtki robić aż w końcu nadszedł dzień że zawołała mama kupa ja wchodzę do pokoju a tam juz zrobione w nocnik:)

Gość mamkube
to moj byl w podobnym wieku,ale klapa po calosci,mi tez raz sie udalo zlapac siku do nocnika,przed kapiela,to cieszyl sie sam jakby nie wiadomo co to bylo,ja poprostu bylam w szoku,ale cieszylam sie z nim,niestety nastepnego razu juz nie bylo

Gość mamkube
kiedys pol dnia chodzil bez pampersa i nocnik byl na widoku,ale co sikal to uciekal w kat

mi tez sie 1 zdazylo ze zrobil sam kupe do nocnika a tak wyprawia ceregiele i albo zrobi w majtki albo bedzie ja nosil do wieczora az po kapieli zaloze mu pampersa u nas tez sa brawa i hura ze sie udalo probuj dalej mi bylo najlatwiej przed kapiela moze wybierzcie sie na zakupy i niech wybierze sobie jakies majteczki ?

Gość mamkube
ja chyba juz naprawde sie stazeje,bo juz nie mam tak cierpliwosci,probowalam naet wode z kranu puszczac,jak on mial sikac i tez porazka

to nie tak dziala ze kiedyslyszy sie szum wody to chce sie siku chodzi o temperature a kiedy go kapiesz to nie skia do wody??

Gość kochane mamusie im szybciej
tym lepiej~!!!! mojemu synkowi kupiłam nocnik jak skończł roczek-wszyscy pukali sie w czoło...takiego malucha na nocnik???? ale ja kupiłam go na poczatek do zabawy ,sadzaliśmy na nim misie,potem maly sam udawał ,ze siusia i w spodenkach siadał na nocniku ...potem zaczęłam go puszczac z gołą pupa i zachęcac aby zrobił tak jak jego ukochany mis ...po 2 -4 mcach dziecko wiedziało do czego słuzy nocnik i kazdego wieczoru ,,trenowaliśmy,, nocnik :) jak miał 1,5 roku załatwiał sie do nocnika ale tylko jak mu przypomniałam -troche trudno było ale sie opłaciło -jak skończył 2 lata juz pieluchy były za nami :D ...UDAłO NAM SIE :D :D -moja siostra natomiast zwlekała z tym i mały w efekci w wieku 3 lat nosił pampersa ...problem był straszny -bo im starsze dziecko tym większy problem ...ale nie poddawaj sie ...cierpliwości i dacie rade🖐️

Gość mamkube
pewnie ze mu sie zdaza

Gość mamkube
wlasnie przyszedl moj szkrab pozaczepiac mnie,wiec koncze by sie z nim pobawic,bo on lubi tak na wieczor poszalec a jak jest tata,to juz wogole ma szalenstwo,jest kochany,ale ten nocnik nie daje mi spokoju

to kiedy widzisz ze siusia w wannie czy pod natryskiem nie wiem co tam macie miej nocnik w poblizu i lap siku

Gość mamkube
ja tez tak mialam zrobic i zaluje ze wczesniej nie kupilam

Gość kochane mamusie im szybciej
serio teraz moge sobie pogratulować tego pomyslu -nawet maz nie wierzył,że mi sie uda ! ...a tak powaznie to zrobiłam to tez z powodów finansowych -mielismy wtedy duze kłopoty a pampersy jednak kosztuja -zachęcaj małego ,baw sie z nim kto predzej zrobi siusiu-miś czy on itd ...potem sama nie wiesz kiedy a mały siadzie ci na nocnik🖐️