Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prote

Co wpływa na płodność mężczyzny?

Polecane posty

Gość prote

Mam problem. Mam za sobą jedno poronienie i ciążę obumarłą. Oczywiste pytanie DLACZEGO? Z mojej strony jest raczej OK. Ale martwi mnie, bo pamiętam z czasów dzieciństwa, jak mówiono że papierosy mentolowe powodują bezpłodność. Mój mąż pali takowe od dosyć dawna? Czy spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem? Wciąż mam wrażenie, ze plemniki są byle jakiej jakości. Wiem, że palenie normalnych też szkodzi, ale ja nie palę, nie piję, odstawiłam nawet kawę na szas ciąży i i tak nic z tego nie wynikło? Proszę o poradę, może ktoś był w podobnej sytuacji. Co robić?

Jesli chodzi o plemniki to może być ich mało, mogą byc mało ruchliwe albo własnie mogą być słabszej jakości. Od razu mówię, że nie wiem czy mogą na to wpływać papierosy MENTOLOWE, ale na pewno już samo palenie ma wpływ. Facet też powinien ograniczyć różnego rodzaju używki jak palenie, alkohol, kawa itp. Tutaj na forum można znaleźć tematy, w których dziewczyny piszą, co podają swoim mężczyznom na poprawę plemników. Najlepiej niech mąż zrobi badanie nasienia i wtedy będzie pewne.