Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berrnadetta

zamówiłam sobie na allegro

Polecane posty

Gość berrnadetta

stanik do karmienia, laktator i koszulę do karmienia?Pieniążki przelałam odrazu i czekam na pezesyłkę już 4 dni.Czy któraś z Was czekała dłużej?Czy może być tak,że towaru w ogóle nie dostanę?Co robić?

Gość a sprwdziłaś
dokładnie tego sprzedawcę?jakie są o nim opinie? zamawiaj zawsze u tych najbardziej polecanych.Przeważnie sprzedawca zaznacza sobie czas wysyłki 3 dni,także musisz jeszcze poczekać ,bo w sobotę i niedzielę wolne.Napisz maila do sprzedawcy

Gość berrnadetta
to super sprzedawca same pozytywne komentarze.

Gość boze moj boze
to w sklepach nie ma stanikow laktatowor i koszul boze co za kretynka od razu widac komu sie nudzi w domu:O

4 dni to nie tak dużo, nie panikuj ale jeśli chcesz się upewnić to skontaktuj się ze sprzedawcą, najlepiej telefonicznie. A na przyszłość sprawdzaj dokładnie opinie o sprzedawcy, będziesz miała pewność że nie stracisz pieniędzy.

Gość edijerohtfry
jesli sprzedawca wyslal w piatek to bedzie dopiero w poniedzialek wiec go nie zameczaj mailami tylko poczekaj jeszcze kilka dni. w reghulaminie allegro jest ze ma 14 dni na dostarczenie ci paczki

Gość berrnadetta
zawsze jak zamawiałam ze sklepu internetowego to przesyłka była o wiele szybciej i płatność przy odbiorze a tu 0 maila do mnie, 0 towaru pieniądze przelałam i dlatego się niepokoję:(

Gość lelek88
Jak kupowałaś u super sprzedawcy tzn nie ma się czym martwić jeśli u osoby,która ma mało komentarzy, lub negatywne to można się martić.Zazwyczaj jednak to zależy gdzie płaciłaś pieniążki,bo też np. z poczty mogą zostać przelane sprzedającemu po 3 dniach.Sama jestem sprzedawcą na allegro i wszystko zalezy od poczty.Zdarzało się też,że paczki ginęły.Poczekaj lub skontaktuj się ze sprzedającym jesli bardzo się niepokoisz.

Gość berrnadetta
Lelek przelałam z mojego konta zazwyczaj są na drugi dzień bo to nie pierwszy raz robiłam przelew ale macie rację poczekam do poniedziałku a we wtorek ewentualnie interwencja:)

to proste allegro ma awarie- ja sama jestem sprzedawcą często poprostu nie mamy dostępu do bazy adresów a każdy sie boi brać adres z przelewu bo może być inny ja w tym tygodniu już dwa razy opóźniłam przesyłki

Gość lelek88
Myślę,że otrzymasz paczkę.Sama wysyłam je codziennie, jedne docierają do kupujących na drugi dzień drugie po tygodniu nawet - czasem sprzedający nie jest temu winien.Miałam też taki przypadek,że paczka była niby awizowana a nikt awizo na oczy nie widział i wróciła.Jesli do wtorku nie dotrze - to sprawdź u siebie na poczcie - potem skontaktuj się ze sprzedającym najlepiej telefonicznie.

Gość lelek88
Ike ma rację ostatnio allegro miało awarię i nie było dostępu do bazy danych - raptem ze dwa/trzy dni temu tak się działo może to przez to.Sama miałam problemy z wysyłkami i nie zostały wysłane od razu.

a co do przelewów- czasami z banku do banku potrafi iść 4 dni ja widzę kiedy ktoś wpłacał- czasami mam maila od osoby, że nie dostal przesyłki- a jego pieniądze jeszcze nawet nie zdążyły wpłynąć

Gość berrnadetta
dziękuje wam allegrowiczki kochane postąpię wedle waszych wskazówek:)

Gość lelek88
Właśnie Ike dobrze to ujęłas.Ostatnio pewnien facet napisał maila dokładnie w poniedziałek,że przelał pieniązki za wylicytowany towar, ale ja po dzień dzisiejszy nie mam od niego przelewu.

hehehe- skontaktuj sie z nim - może go wysłał i coś pomylił- bo potem bedzie na ciebie

Gość lelek88
Własnie tego się obawiam.Zresztą jeden ludzik próbował mnie naciągnąć - niestety tacy niektórzy są.Pisał, dzwonił,że pieniądze przeleane - myślał,że ja naiwna mu wyslę paczkę potem kontakt się urwał a pieniędzy jak nie było tak nie było.Dostał facet negatywa i się doigrał.Ten też nie odbiera telefonu,bo wyłączony a na maile nie odpisuje - gdzie on biedny te pieniążki wpłacał???Sama jestem ciekawa.

Gość ale z ciebie panikara
tak super sprzedawca zabierze te parę złotych i zwinie interes, głupota twoja nie zna granic

Gość berrnadetta
w jakim ty świecie żyjesz przecież zdarzają się oszuści internetowi a dla mnie 100 parę złotych to wcale nie jest mało wolę sobie za to coś kupić choćby do jedzenia.Niech nabierze w ten sposób 100 osób i już ma niezłą gotówkę.Zresztą nie chce mi się z tobą dyskutować naiwniaku wolę umyć podłogę:P

Gość lelek88
Bernardetta nie przejmuj się tym co piszą.Rozumiem twoje zaniepokojenie.Sama zostałam raz oszukana na allegro - jeszcze nie byłam sprzedawcą i nie miałam zadnego doswiadczenia w tym serwisie.Oszukano mnie na 150 złotych - kupowałam karuzelę do łożeczka dla córeczki i nigdy do mnie nie dotarła.Przykre to jest jak jakiś oszust zarabia na matkach,które chcą kupic coś dla swojego dziecka, jak wtedy gdy mnóstwo ludzi zostało oszukanych tak jak ja.Było to 2 tygodnie przed świętami Bożego Narodzenia - wiadomo każdy kupuje coś dla swojej pociechy,bo wydaje się taniej jak w sklepie, a tu bum oszust się trafia a wtedy takich pełno co sobie na swięta chcą na innych zarobić.Proponuję zawsze sprawdzać komentarze i nie kupować u początkujących sprzedawców,bo z tym różnie bywa.Nie wszyscy jednak są oszustami i zdarzają się porządni i uczciwi ludzie, którzy oddadzą pieniążki jak coś stanie się z paczką.Kupowanie przez internet jest jednak ryzykiem.