Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiemmmm

czy ktos wrocil do Polski po dluzszej nieobecnosci?

Polecane posty

Gość sama nie wiemmmm

jak wrazenia? czy to dobra ddecyzja byla? jak z praca? jak sie wam teraz mieszka? ja sie wciaz zastanawiam, czy powinnam wracac? jestem za granica juz 5 lat, nie mam duzej "kasy" na koncie. czy ktos z was tez zastanawial sie nad powrotem i zaluje, albo nie zaluje?

Gość z motyką na słońce
ja jestem za granicą 0d 3 lat jeszcze rok i wracam ,w tym czasie zarobiliśmy z mężem na nowy samochód i kończymy budowę domu. nie widzę sensu siedzieć tutaj dłużej tym bardziej,że człowiek zawsze jest uwążany za obcokrajowców za niższą klasę i kogoś gorszego ,

Gość agreesywnie wyciszoona
Ja jestem poza granicami krajami prawie 3 lata.Kiedy wyjezdzalam , bylam nieszczesliwa.Pierwszy rok byl okropny, tesknilam, nie rozumialam jezyka, maz calymi dniami w pracy, a ja sama , zdana tylko na siebie.Drugi rok, to byl taki czas pogodzenia sie z sytuacja.Ale caly czas wiedzialam ze kiedys wroce.A teraz? Teraz nie wyobrazam sobie powrotu.I to juz nie chodzi tylko o to ze tu wieksze pieniadze .Nie zyjemy wcale niewiadomo jak.Ale tutaj jest jakies wieksze poczucie bezpieczenstwa.Wiem ze w razie czego, nikt mnie nie zostawi samej.Nie, nie chce juz wracac.

Gość mysle ze po 3 latach
jestescie juz zadomowieni tam. Nie radze wracac. Chyba nie ma po co. Skoro jestescie tam we dwojke? SPrawdz najpierw cennik walut w Polsce. Zdziwisz sie. :(

Gość sama nie wiemmmm
mnie chyba najbardziej boli,ze przerwalam studia i wyjechalam... a tu gdzie jestem, nie mam mozliwosci na ukonczenie szkoly :( ja nie mowie, ze mi tu zle, albo ze zyje pond stan, ale strasznie tesknie za domem, znajomymi, z drugiej strony jesli wroce to co wtedy? czy znajde prace, czy przyjma mnie na studia? moze to glupie, ale ja nie wiem sama co robic

Gość smazona cebulka
ja wracam za kilka lat poznalam meza w Polsce , porwal mnie do siebie a teraz planujemy razem wracac do Polski tesknie za swoim krajem, domem, polskoscia nie wazne sa dla mnie pieniadze, coby zjesc, poplacic rachunki , jako tako sie ubrac, to mi wystarczy do szczescia kiedy wiem ze jestem z moja druga polowa, dzieckiem i moim polskim domem, ogrodem, naturalnoscia

Gość sama nie wiemmmm
ja mam chlopaka tutaj :) a co do kursu walut , to nawet nie mowcie, dolar jeszcze tak nisko nie byl nigdy :(

no ja mam ten sam dylemat:/ mieszkam w hiszpanii od10latt ale strasznie tesknie iplanuje powrot wprzyszlym roku czy naprawde jest tak ciezko u nas z praca?