Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonik

rocznik 1977 druga dzidzia prawdopodobnie w drodze....

Polecane posty

Gość
nie wiem , jeszcze nie robilam testu , wciaz czekam na okres :O

Gość gonik
ja jestem 6 tydzień ale dopiero jutro będe pewna idę do gina.A tyobie ile się spóżnia?

Gość kaliaaa
ja też rocznik 77,ale z jedną dzidzia ,której muszę zaraz czytaćbajkę :D a drugiej na razie nie ma:D Gratuluję,przede wszystkim decyzji

A u mnie jest maluszek ma już 28 tygodni i jest to ciąża zupełnie inna niż pierwsza. Drugi raz zostanę Mamą pod koniec stycznia. Gorąco pozdrawiam i życzę pozytywnych wyników

Kaliaaa, a ile Twój maluszek ma latek, nasza Karolcia ma 3 latka i 6 miesięcy i jest już dosyć samodzielna, ale muszę przyznać że decyzja na drugie dziecko nie było w ogóle taka prosta jak mogłoby się wydawać

Gość
gonik---->>pare dni dopiero moj syn ma 10 lat :) nie wyobrazam sobie siebie znowu w pieluchach :(

Gość gonik
śmieszne jest to że przez 3 lata od urodzenia nie zabezpieczaliśmy się zdałam się na los.I ten czas idealnie jest utrafiony choć nie planowaliśmy konkretnie tzn.nie zwracałam uwagi na dni płodne. podświadomie bałam się czy sobie poradzę i żaden moment nie wydawał mi sie odpowiedni,dlatego dałam szanse losowi.

Gość gonik
mój synek ma dopiero 2 latka.Jola gratuluje to już niedługo.długo zastanawialiście się nad drugim dzieckiem? przed czym mieliście opory?

Gonik Przy porodzie karolci były komplikacje mała urodziła się z zapaleniem płuc i była niedotleniona, a mnie musieli łyżeczkować ponieważ łożysko się nie odkleiło. Przez pierwsze pół roku non stop Karolcię woziłam na rehabilitacje, ćwiczylismy z nią w domu, a teraz mała jest super biega, skacze liczy, śpiewa i nikt nie chce wierzyć że jako maleństwo tyle przeszło. Mąż był przy porodzie i to jego mi było trudno przekonać, a ja wierzę że z drugą dzidzią będzie wszystko dobrze, nie chcę aby Karolcia w przyszłości była sama, już teraz rozmawia z brzusiem i mówi że to jej ukochany braciszek jest u mamy w brzuszku a jak pan doktor go wyjmie to ona będzie mamie pomagała. A wydaje mi się że to najwyższa pora na dzidzię w końcu mamy już trzydziestkę.

Witam :) ja jestem rocznik 79 i tez mysle o drugim dziecku :) mam juz córke 5 letnią :) ja w grudniu zeszłego roku zaszłam w ciaze i mialam termin na wrzesien , ale w lutym sie okazało ze płód obumarł :( :( :( :( :( :( a teraz tak trudno mi sie zdecydowac, zresztą ,, wygodnie juz tak jak sie ma odchowane dziecko :) :) ja chce ale zawsze znajduję to ......... ale i tak leci dzien za dniem , miesiac za miesiącem a dalej nie moge sie zdecydowac

Gabi wiem, że decyzja jest trudna, ale napewno warto jeszcze raz spróbować, maluchy są takie słodziutkie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

ja ez jestem rocznik 77. jak na razie mam synka 14 miesięcy, o drugiego malucha planujemy starać się odczerwca :) pozdrowionka

Gość gonik
dziewczyny starajcie się o drugie bo póżniej coraz gorzej się zdecydować i większe ryzyko chorób.moja kumpela tak czekała z decyzją i teraz twierdzi że żałuje bo już sobie nie wyobraża takiej zmiany w życiu. Ja wczoraj byłam u gina zbadał mnie i pogratulował ciąży!!! ale usg za 2 tygodnie mi zrobi wtedy będe wiwdziała dokładnie co i jak.

gonik masz rację z tym ze jak sie długo czeka to potem jest trudniej sie zdecydować.Może na początku jest sporo zamieszania i obowiązków ale naprawdę można sobie z tym poradzić Sama mam dwie córeczki 9 i 7 lat. Pierwsza była planowana i oczekiwana drugą zaś zesłał nam los.Na początku byłam zrozpaczona ale teraz to nawet załuję że dziewczynki nie urodziły się rok po roku. Wydaje mi się ze łatwiej się nawet wychowuje dzieci jesli jest między nimi mniejsza różnica wieku wtedy łatwiej egzekwować jakieś ustalone zasady od nich bo można je traktować niemal tak samo .A pozatym same dla siebie są świetnym towarzystwem . A tym planowaniem kolejnego dziecka to jest troche tak ze człowiek im jest starszy to przyzwyczaja się bardziej do wygody do tego ze nie musi wstawać po nocach itdal z perspektywy czasu wy6daje mi się ze jednak to nie jest aż tak długo okres kiedy jesteśmy dziciom potrzebne 24 godziny na dobę .Teraz gdy moje dziewczynki mają już tyle lat to mi nawet czasem brakuje tego ze nie jestem im już tak nie zbędna mają już swoje zainteresowania zajęcia szkołę koleżanki.....jestem z nich naprawdę dumna i losowi ze sprawił ze są obydwie z nami....

ja miałam problemową ciążę i głównie z tego powodu chce jeszcze synka troche podchować żeby był bardziej samodzielny, sprawnie chodził żeby go duzo nie nosić, bo wiem ze w drugiej ciązy nie będe mogła sobie pozwolic na duzy wysiłek. Gdyby nie to to bysmy się juz starali.

Gość ooo ranyyyyy
kobity, ja jestem 78 rok i mi w ogóle dzieci nie w głowie a wy już o drugim myślicie...a któraś tu ma nawet 10 letnie dziecko...o jaaaa....

Gość kaska*
czesc dziewczyny ja rowniez jestem rocznik 77 mam 3 lata i 7 miesiecy niemoge swiadomie zdecydowac sie na drugie dziecko wiem ze gdyby przytrafiloby nam sie nie bylo by ono tak wyczekiwane jak pierwsze zawsze sie smieje ze gdyby ktos chodzil za mnie w ciazy urodzil i dal takie 6 mies to bym sie predzej zdecydowala :D pozdrawiam!

Gość kaska*
to znaczy niie ja mam 3 lata...... tylko moj syn :D

a moj synus ma osiem latek i jak na razie drugie dziecko jakos mi nie w glowie moze nawet zostanie jedynakiem...i to nie dlatego ze czegos mi brakuje w zyciu,że musze cos jeszcze osiagnac,po prostu jest nam juz chyba tak wygodnie,dziecko odchowane ale na pewno moge teraz stwierdzic ze im dłuzej człowiek czeka to tym bardziej juz mu sie nie chce powracac do pieluch...

ja mam niestety mniej latek ale nie o tym chce napisac pomiedzy moimi dziecmi jest roznica 7 lat (brakuje tylko 5 dni)i tez bylo nam wygodnie bo to juz naprawde odchowane jest dziecko i nagle bum przybedzie kolejny czlonek rodziny i nawet te pieluchy mi nie przeszkadzaja i noce u nas akurat cale przespane poprostu kochamy nasza Emily wrecz przepadamy i musze powiedziec ze syn jest tak dumny jak mu ktos powie ze jest teraz takim starszym bratem poprostu go ma przyslowiowo \"rozerwac \"

Gość gonik
fajnie że was więcej już myśla lam że mój topik będzie świecił pustkami.piszcie jak sobie radzicie z dwójką i czy pracujecie.

Gość gonik
ooo ranyyy słuchaj ja sobie w pewnym momencie policzyłam ile będę mieć lat jak moje dziecko będzie np.w średniej szkole i wtedy stwierdziłam: O RANYYYYYY!! nie chce żeby chowało się za filar jak będe przychodzić do szkoly widziałam takie przypadki. pracuje w przedszkolu i zdarzylo się że na mamę powiedziałyśmy babcia bo na tyle wyglądała chociaż babka bardzo zadbana.Ale głupio nam było jej pewnie jeszcze bardziej.

Gość ooo ranyyyyy
No i tym sie roznimy, ze mi zwisa i powiewa kto sobie co o mnie pomysli. A dziecko jak juz je kiedys urodze (o ile w ogole) na moj widok "za filar" chowac sie nie bedzie. Trzymaj mnie za slowo. Niepotrzebnie na mnie nalatujesz kobieto.

Gość szatytnka111
Niektóre z was będą pewnie zszokowane jeśli powiem że mając już dwie córki w wieku 9 i 7 lat zdecydowałam się z mężem na jeszcze jedno........Decydowaliśmy o tym mniej więcej ze dwa lata .Zawsze wiedzieliśmy ze kiedyś pewnie bedziemy chcieli mieć jeszcze jedno ale była ca.......ła masa wymówek.A to dziewczynki jeszcze mało a to chciałam coś osiągnąć w pracy a to jeszcze samochód by się przydał lepszy lu moze jakiś tam remont dla domku i tak mijały lata aż doszliśmy do wniosku ze albo teraz albo już nigdy.....nie chcieliśmy alby nasze trzecie dziecko było z 18 lat młodsze od najstarszego za to chcieliśmy zeby oczekiwały go też dziewczynki i tak się stało. Nie mogą si ę już doczekać braciszka(bo to już wiemy)ja również delektuję się planowaniem przyszłości i kupowaniem małych drobiazgów dla maluszka ,mąż oglada się za większy autem.....naprawdę wszyscy bardzo się cieszymy ,teraz to nawet nie moge sobie tak dokładnie przypomnieć co było az tak na nie przez tyle lat....Oboje z mężem pochodzimy z rodzin wielodzietnych więc może stąd to nasze podejscie do zycia w większej rodzinie.

Gość gonik
gratuluje szatynko!!! tak trzymać w rodzinach wielodzietnych zawsze jest więcej miłości i oddania tak myślę. ooo ranyyyy sama zaczełaś na nas naskakiwać więc nie obrażaj się że ktoś ma inne zdanie to normalne.

Gość //////////////
"....rodzinach wielodzietnych zawsze jest więcej miłości i oddania tak myślę..." a niby dlaczego ?

Gość o ranyyyyyy
Ja zaczelam naskakiwac ???!! To ty chyba jakas na maksa przewrazliwiona jestes :O Czy chocby przez sekunde dalam do zroumienia, ze z wami cos nie tak ?! Zdalam sobie tylko sprawe z tego, ze jestem od was tylko rok mlodsza i nie mam w ogole dzieci a wy macie dwoje albo planujecie drugie. I tyle. Kurde, czy ty masz jakis problem z tym skoro szukasz ataku nawet tam gdzie go nie ma ??!!!