Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rocznik 89

Czy w wieku 18 lat trzeba byc dziewica ?P

Polecane posty

Gość rocznik 89

No wlasnie. Wiekszkosc moich kolezanek ma ta za soba. A ja nie chce. Chce poczekac. Czuje pewna presje, bo rowiesniczki mowia, ze ,,zalatwia'' mi jakiegos na jedna noc :/ Obrzydza mnie to :/ Mam faceta od pol roku i on tez naciska. A ja nie chce, nie chce i juz.

Gość rocznik 89
Bo nie jestem na to gotowa. I poza tym wychowano mnie, przekazujac pewne podsatwowe wartosci...Chcialbym stracic dziewcitwo z tym jedynym, a moj obecny zwiazek to raczej nie jest ,,na zawsze i na wiecznosc.'' Bo wyjezdzam na studia do innego miasta i wiem, ze raczej ta milosc nie przetrwa.

a skad masz taka pewnosc? dziewczyno wrozka jestes czy co?:P mozezs sobie ta blone przerwac z tym jedynym... dla mnie to tylko blona nic wiecej kawalek skory a niektorzy sie tym tak podniecaja..

Kochana, jak nie chcesz, to nie dawaj! Seks jest wspaniały, trzeba czerpać z niego radość! a nie uda ci się to, jeśli będziesz pod presją. W takich sprawach tylko ty masz prawo decydować! Wiek nie odgrywa tu żadnej roli. A koleżanką powiedz, że są nienormalne! Z jednej strony były na tyle dojrzałe żeby pójść z kimś do łóżka, ale nie potrafią zrozumieć, że ktoś inny może nie czuć się gotowy. To dobitnie świadczy o tym, że ich ponagleń nie powinnaś traktować poważnie, nie wspominając o sposobie, w jaki proponują żebyś to zrobiła. chłopak to już inna sprawa, jemu mniej dziwię się że nalega. Porozmawiaj z nim, powiedz, że jeszcze nie chcesz. Może sie się przecież pieścić. pod warunkiem, że to jest w twoim \"zasięgu\". w każdym razie nie rób niczego na siłę!

wlasnie tylko dla mnie to jest dziwne bo tylko blone traktuje sie jako dziewictwo dla mnie dziewica to dziewczyna ktora nie miala kontatku w ogole z chlopakiem nawet takie pieszzcenie to juz dla mnie utrata dziewictwa

Gość brad
wez jej nie sluchaj, jak nie chcesz to nie chcesz. poczekasz sobie na moment, akurat ten kiedy bedziesz chciala wiesz :) a glupim gadaniem sie nie przejmuj, twoje cialo i ty o nim decydujesz nikt nie moze cie naciskac, a skoro to robi to zle swiadcz oo nim. trzymaj sie

Gość pogoń rówieśniczki
"załatwią mi kogoś na jedną noc" boże jakie to żenujące niezłe kurviszcza masz za koleżanki ja osobiście nigdy żadnej presji otoczenia nie czułam, więc nie wiem w jakim "środowisku" się obracasz mój pierwszy raz przeżyłam niedawno, mam 23 lata to była najlepsza rzecz w moim życiu - cudowny kochanek i niesamowite przeżycie

Gość to dobrze swiadczy o tobie
ze w wieku 18 lat jestes dziewica. a utrata dziewictwa przed 18 to nic dobrego. i piekna sprawa miec tylko jednego partnera seksualnego przez zycie, jak kobieta odda swoja cnote i czystosc temu jedynemu

Gość a wiesz
że dziewictwo do nocy poślubnej trzymane związkowi nie pomaga ??? lepiej jest mieć jednego do trzech wcześniej.

Gość fajna madchen to zwykła daja
:o

Gość pogoń rówieśniczki
fajna madchen błona to nie kawałek skóry tylko śluzówki to po pierwsze po drugie - nie wiem jak przykre wspomnienia trzeba mieć z pierwszego razu żeby z taką pogardą mówić "to tylko błona" ja przedtem robiłam z partnerem różne rzeczy, pieszczoty, oral itd. ale to własnie tą "utratę błony" będę pamiętać do końca życia tą jego minę jak we mnie wchodził, dumę na twarzy jak zobaczył że grymas bólu przemienia się w uśmiech kiedy poraz pierwszy w życiu czułam W SOBIE mężczyznę... jak można pieprzyć bzdury że to tylko błona!!!

Gość pogoń rówieśniczki
ps. i nie jestem cnotką niewydymką ani taką co uznaje czystość do ślubu i inne chore ideologie tylko seks uprawia się z kimś kto jest tego wart (nie koniecznie musi być to miłość na całe życie) i wtedy kiedy się tego pragnie a nie kiedy zdecydują zeszmacone koleżanki i z kolesiem na jedną noc

Każdy ma swoje poglądy :). Jeżeli nie jesteś gotowa teraz stracić dziewictwo to tego nie rób :). Nic na siłe, bo wtedy nici z udanego \"rozdziewiczenia\". Chociaż dla mnie utrata dziewictwa to raczej bardziej wiąże się z psychiką, uczuciami niż z przerwaniem błony, którą notabene można przerwać uprawiając np.gimnastykę.

Gość rocznik 89
a kto mowil, ze chce byc dziewica do slubu ? Ze skrajnosci w skrajnosc...? No thx. No niestety, ale wiekszosc moich kolezanek ma to za soba i czuja sie z tym ,,super.'' Ja natomiast nie czulabym sie z tym za dobrze, bo wydaje mi sie,ze to za wczesnie. Byc moze tez nie spotkalam odpowiedniego mezczyzny. Moj obecny naciska. Ja nie bede robic czegos, czego nie chce, a jak mu nie bedzie pasowac, mowi sie trudno :P

taaaaa trzeba być bo jak po ślubie nie będziesz dziewicą i mąż nie zobaczy zakrwawionego prześcieradła to może zerwać i wyrzucić cię za drzwi :O ja bym zaczął od wyrzucania za drzwi tych koleżanek :P

ale czy ja powiedzialam akurat ze ona musi to robic teraz bo ktos jej kaze?? myslicie?? ja nie pisalam o niej dla mnie generalnie to jest tylko blona, nic wiecej i dziewica dla mnie nie ejst dziewczyna ktora piescila sie z chlopakiem, takie moje zdanie a o moje wspomnienia sie nie martw bo sa swietnie:) poza tym jesli nie czujesz sie gotowa to mu to powiedz! dla kazdego to moze byc inny czas, dla ciebie to moze byc 20lat a dla innej dziewczyny juz 18..

no i dobrze, masz prawo odmowic i nie czuc sie gotowa a powiedz mi czy seks zaczynalas wlasnie pieszczotami, a dopiero np po kilku tygodniach pelnym stosunkiem? bo u mnie wlasnie moj chlopak przerwal blone mi palcami i ajkos tego grymasu podzcas seksu nie mialam:) nie atakujcie mnie za moje poglady ja autorki nie zaatkowalam wiec o co chodzi?

Gość a wiesz
"a kto mowil, ze chce byc dziewica do slubu ? Ze skrajnosci w skrajnosc...? " sama powiedziałaś że temu jedynemu a bez ślubu to nigdy nie będziesz pewna czy cię 'po" nie zostawi :) co prawda zgadzam się z innymi żebyś się nie uginała pod presją innych ale żyła według swoich odczuć. jednak nie bądź taką co d*py do ślubu trzyma bo tak wnioskowałam z twojej wypowiedzi :)

Gość rocznik 89
no to poprawka : z tym ktorego bede bardzo kochac :P

Gość a wiesz
miało być twojej pierwszej wypowiedzi :P

a z tym seksem do slubu to tez tak pieknie nie jest seks jest bardzo wazny w zwiazku, kazdy to wie i co jesli sie nie dobierzecie temperamentami? cale zycie sie meczyc? ja bym nie chciala brac kota w worku:)

Gość no coz autorce juz cnota

Gość no coz autorce juz cnota
na mozg uderza: A ja nie chce, nie chce i juz. Bardzo sie zdziwisz jak ty bedziesz chciala a ciebie nikt nie bedzie chcial

ja wlasnie tego nie rozumiem, nie bo nie to nie ejst argument:P ale trzymaj sie tego jesli dobrze sie bedziesz czuc:) tylko wiesz nieuzywany organ zanika:D

Gość gfdss
DZIWI MNIE TO, ŻE TAKIE DURNE, GŁUPOAWE TOPIKI, NAPISANE PRZEZ JAKĄS MAŁOLETNIA GÓWNIARĘ CIESZĄ SIĘ TAKIM POWODZENIEM... NIGDY TEGO NIE ZROZUMIEM...

ja uwazam ze w tym temacie istnieje gawedziarstwo, a kolezanki najprawdopodobniej jak to mlode dziewczyny troche sobie harlekinow poczytaly, ale coz trzeba mit dziewictwa jest tak glupi ze az mdlo sie robi