Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziex

Alkoholizm partnera - czy to da się przewidzieć ?

Polecane posty

Gość Madziex

Tyle jest tutaj tematów typu - mój chłopak/mąż/narzeczony jest alkoholikiem... Czy tą starszną chorobe da się przewidzieć ? Czy da się temu jakoś zapobiec ? Czy moze nigdy nie waidomo, czy właśnie nas to spotka i przyjdzie nam zyć z człowiekiem nadużywającym alkoholu ?

wydaje mi sie ze w niektorych przypadkach da sie przewidziec np. jezeli przed slubem partner mial sklonnosci do alkoholu, pil czesto piwo czy wodke, ale w innych przypadkach problem ten wychodzi po kilku latach malzenstwa, sa rozne powody, problemy rodzinne itp

Gość Madziex
Czyli jednak często ciężko to stwierdzić...?

Gość Madziex
Może ktoś jeszcze się wypowie ;) ?

Gość its too late...
Mój chłopak jest alkoholikiem i własnie płacze przez niego, bo obiecywal wszystko...

Jak to przewidzieć?? To widać gołym okiem. Problem w tym , że większość ludzi oddala problem , udaje, że go nie ma. Jak ktoś ma problem z piciem tzn. upija sie na każdej imprezie, nie wyobraża sobie zabawy bez alkoholu, szuka okazji do wypicia, to sygnał, że może mieć problem . Jak ktoś dużo pije przed ślubem , jest spora szansa, że będzie pił jeszcze wiecej po. Dotyczy to obu płci, bo w tej chwili dużym problemem jest alkoholizm wsród mlodych kobiet.