Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asik....

jak sie zorganizowac z przygotowaniami

Polecane posty

Gość asik....

witam wszystkich! o slubie z moim Kochanym rozmawialaismy juz wczesniej jednak nie decydowalismy sie na zaden blizej okreslony termin tylko tak ogolnie rozmawialismy ze chcielibysmy... ostatnio mnie zaskoczyl bo kupil mi pierscionek (przesliczny zreszta :)) a slub mialby byc w sierpniu 2008! u Niego w pracy w sierpinu jest przestuj z robota dlatego wtedy najlatwiej bedzie Mu dostac wiecej wolnego ja chcialam w ciepla pore wiec mi sierpien tez pasuje ale... no wlasnie poradzcie mi dziewczyny bo nie mam pojecia od czego w ogole zaczynac w przygotowaniach...??? najpierw napewno musimy ustalic dokladna date... :) a pozniej - kosciol sala... jak to ma przebiegac bo juz mam "kwadratowa glowe" od tego wszystkego :) co jest najwazniejsze i najszybciej nalezy zarezerwowac... chcialabym zebyscie daly mi jakies rady i wskazowki :)

Gość asik....
aha! i z jakim wyprzedzeniem powinno sie co zalatwiac..? wiem pewnie im szybciej tym lepiej i pozniej latwiej bo ma sie juz spora czesc z glowy... ale najpozniej ile prze slubem co trzeba miec juz gotowe i zapiete na ostatni guzik.? i jeszcze jedno... kwestia sukni... ja jestem drobna osoba i nie zawysoka czy jak wybiore sobie juz jakas suknie co mi sie spodoba np w necie czy w salonach sa male jakies tez rozmiary (nosz 34) czy bede musiala jedynie szyc... no a jak szycie tylko to jak sprawde czy w danym kroju mi dobrze i dobrze sie czuje? bo jakos dopasowanie sukni mnie tez "przeraza" :) zebym miala taka jaka chce ale zeby w poniejszeniu (bo wiadomo na wysokich modelkach inaczej wygladaja) wygladala rownie dobrze...

Gość Aaanuulllkaaa
Hej, najpierw zacznij od sali. Zorientuj się czy są wolne terminy, następnie zaklep zespół oraz fotografa i kamerzystę. My mamy ślub 30.08.2008 i przygotowania zaczęliśmy we wrześniu tego roku. Generalnie udało nam się wszystko zaklepać w przeciągu miesiąca, aczkolwiek na początku mieliśmy problem ze znalezieniem sali na sierpień (chcieliśmy pierwszą połowę sierpnia, ale niestety nie udało się).A później ze znalezieniem zespołu (szczęśliwie udało się, zespół, który nam się spodobał miał ostatni wolny termin w sierpniu właśnie 30.08 :) A jak zaklepiecie te wszystkie rzeczy warto iść do kościoła zaklepać godzinę (u nas w kościele kalendarz na nowy rok jest już we wrześniu, w niektórych dopiero w styczniu).Niestety sierpień to miesiąc częstych ślubów, także godziny od 16 w zwyż są oblegane (my byliśmy w kościele w połowie września i już godz 18:00 była zarezerowana, ale mamy 17:00 :) A później trzeba się zorientować od kiedy zaczynają się u Was nauki przedmałżeńskie (10 spotkań) i umówić się na 3 spotkania w poradni rodzinnej (my poszliśmy na weekendowe także jeden dzień i nauki za nami :) I tak w skrócie najważniejsze rzeczy wyglądają :D Sukienki póki co przeglądam w necie, mam upatrzonych kilka modeli, dopiero w połowie miesiąca mam zamiar wybrać się na przymiarki.Też jestem drobna i niewysoka, ale nie ma co się martwić wkońcu na miejscu robią poprawki :) Pozdrawiam