Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emroz

Moczowka prosta - chce poznac kogos kto tez na to choruje

Polecane posty

Gość emroz

Czesc! Nazywam sie Edyta i od 3 roku zycia choruje na moczowke prosta, chyba wrodzona, pisze chyba bo nikt nic nie wie na temat choroby poza wiadomosciami z podrecznika. Czy jest jakas kobieta, ktora zyje z ta choroba i ma dziecko? Mam 25 lat i chyba jestem w upragnionej ciazy, ale boje sie co z moja choroba, czy to sie dziedziczy??? Czy ktos mi moze odpowiedziec na to pytanie, bo lekarze niczego nie sa pewni... Bede wdzieczna za kazda informacje. Pozdrawiam!

Gość ajaga
Tak jak i Ty mam i zyję z tą chorobą. Mam 52 lata i jestem po usunięciu przysadki. Prosze napisz cos o sobie jak z tym żyjesz czy naprawdę trzeba to brać /Minirin? do konca życia?Od jakiegoś czasu kazali mi odstawic. Tera czuje sie coraz gorzej pije duzo i wydalam rowniez ale nie wiem czy mozna tak sobie ten lek odstawiac?. Napisz prosze.

Gość Diana29
proszę napiszcie jakie sa objawy tej choroby i na jakiej podstawie ją ustalić, jakie badania trzeba zrobić?

Gość emroz
Ajaga: nie mialam pojecia, ze mozna odstawic lek w tej chorobie, ja bym w kazdym razie tego nie przezyla :) Jak tylko krople przestaja mi dzialas to robi mi sie slabo i mysle tylko o piciu i sikaniu, ale w Twoim wypadku operacja chyba sie udala, bo skoro organizm sobie radzi bez tego hormonu, to moze byc chyba tylko lepiej! zdrowia zycze!

Gość emroz
Diana, trudno mi odpowiedziec na to pytanie, bo nawet moja mama juz nie pamieta jak zdiagnozowano te chorobe, najlepiej zapytac lekarzy, a dokladnie zajmuja sie tym endokrynolodzy, Pozdrawiam!

Gość ddota4
BARDZO PROSZĘ O POMOC!! Potrzebuję leku MINIRIN 0,2 dla mojej 9 letniej córki, która moczy się w nocy. Stanowi to dla niej bardzo duży problem psychiczny. Lekarz wypisuje nam ten lek już od trzech miesięcy. Płacę za niego 203zł. Poważnie obciąża to mój budżet domowy. Podczas kuracji lekami moczenia nie ma, po odstawieniu znowu problem wraca. Wiem, że chorzy na moczówkę prostą mają ten lek wypisywany z refundacją NFZ-tu. BARDZO PROSZĘ o kontakt jeśli ktoś jest w stanie wypisać mi ten lek u swojego lekarzą, bądź mógłby mi odsprzedać taniej ten LEK. Tel: 604 733 399 mail: ddota4@wp.pl