Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enka____

Proszę o pomoc ludzi umiejących j.niemiecki.BLAGAM!

Polecane posty

Gość enka____

CZy mógłby mi ktos przetlumaczyc na j.niemiecki ten tekst : Moja przyjaciolka ubiera sie ladnie i gustownie.Ma styl.Starannie dobiera kolory i stroj do okazji.Najczesciej ubiera sie na sportowo.Dzinsy,koszulke i bluze.Na nogi zawsze zaklada adidasy.Na oficjalne okazje ubiera czarne,dlugie spodnie i biala bluzke.Gdy wychodzimy razem na dyskoteke ma na sobie krotka spodniczke i czerwona,cienka bluze.Ubiera sie stosownie do pogody.Gdy jest zimno ubiera cieply sweter i dlugie dzinsy a gdy pada deszcz zakalada kortke.Natomiast gdy jest ladnie,swieci slonce ma na sobie klapki,spodenki i bluzke.Do szkoly sie nie stroi.Ubiera sie jak nalezy.Spodnie(zazwyczaj dresowe),sweter lub bluze,koszulke i buty(adidasy).Stara ubierac sie z moda. Błagam o pomoc!

meine Freundin ziehe gute an und gustownie?.Sie hat Styl?. chciałabym ci pomóc ale moge napissac ci pojedyncze słowka chcesz??

Gość enka____
poprosze..kazda pomoc mi sie przyda!

das Hemd -koszula die Bluze-bluza schwarze lange Hose-długie czarne spodnie miniRock-spódniczka das Regnet-deszcz in die schule-do szkoły

das Hemd -koszula die Bluze-bluza schwarze lange Hose-długie czarne spodnie miniRock-spódniczka das Regnet-deszcz in die schule-do szkoły

Gość enka____
Potrzebuję tego dziś...gdzieś tak do 16. Byłabym wdzięczna,bo ja z niemieckiego noga jestem :(

Gość taksiepytamtylllllko
na korki jak noga jestes a nie ludzi wykorzystywac, dzieciaki to swnie

a w której jestes klasie???zobacze co da sie zrobic ale nie wiem czy dam rade z czasem bo teraz musze spadac moze zaraz ktos inny ci to zrobi:)

Gość enka____
Ja po prostu o wiele bardziej lubie angielski i tego jezyka sie wlanie ucze.Niestety mam rowniez j.niemiecki w szkole,choc wcale sie o niego nie prosilam:) A jesli ktos moze mi pomoc...a wiem,ze sa tacy ludzie,to prosze o te pomoc.Niektorym sprawia przyjemnosc takei pomaganie.

Gość enka____
Jestem w 6 klasie.

Co z tego,że wolisz angielski:O Niemieckiego też się masz uczyć a nie olewać i prosić innych o odrabianie pracy domowej.

Meine Freundin, zieht sich sehr schon und geschmachvoll an. Sie hat ihr Stil. Sorgfaltig wahlt sie aus, die richtige Farbe und Anzuge fur einen Anlass. Ziemlich oft, zieht sie siech sportlich an. zaraz dokoncze!

Natascha, Ty jej lepiej nie pomagaj, bo w ty co napislas jest pelno bledow:) Zadanie domowe odrabia sie samemu szostoklasistko! :D

Gość taksiepytamtylllllko
ja zawsze ze slownikiem, Boze co sie teraz porobilo, pewnie zaraz pojdzie do kolezanki na pierdoly, a pozam tym nie oszukuj bo to nie ejst 6 klasa- mgr filologii germanskiej

szczerze mówiąc to troche mi wstyd bo mam 18lat a nie moge przetłumaczyc tego tekstu od tak a wydaje sie banalny naprawde mi wstyd no coz ale w gramatyce jestem lepsza no i w tłumaczeniu zdan tez a n ad tym musze pomyslec bo mialam bardzo dawno i nie powtarzałam tego wiec nie czepiajcie sie 6klasistki bo ja jestem starsza i mi to za łatwo nie podchodzi:)

biancaa własnie wiem teraz zerknełam i widze te błędy :) ale jakbym posiedziała to bym zrobiła ale na szczescie juz jej ktos to zrobił i dobrze chyba jak na to zerkam:)

Gość jezeli juz to nie rajstopki
ok meine Freundin kleidet sich schick und geschmacksvoll.Sie hat ihr Still. Sorgfälltig (ale nie pasuje to zbytnio, ja bym napisala passend) stellt die Farben der Kleidung zur einer Gelegenheit. Meistens trägt sie Eine Hose, T-shirt und Jacke, dazu Sportschuhe. Für spezielle Ausgehen zieht eine Schwarze, lande Hose und eine weisse Bluse an. Sie kleidet sich dem Wetter entsprechend. Wenn es kalt wird (ist nie pasuje jakos) zieht sie ein warmes Pulli und eine lange Jeanshose an, und wenn's regnet hat zieht eine Jacke an. Beim einen schönen (?) Wetter und wenn die Sonne scheint trägt sie Pantolleten (Sandalen), eine kurze Hose und Jacke. Zur Schule kleidet sie sich nicht schick sondern wie es sich gehört: eine Hose, meistens sportshose, ein Pulli oder Jacke, ein Hemd und Sportschuhe. Sie kleidet sich modisch.

Kali miec kali chciec chyba tez nie jest poprawnie, ale ja juz nic nie mowie, rece po prostu opadaja:O Albo raczej brak slow:) Jezeli ona ni tak nie ma pojecia, to przepisze wszystko z bledami, co usluzne osoby napisaly.... Powodzenia:)

ale bledow narobilam schwarze nicht Schwarze lange nicht lande eine nicht Eine und voe Jacke muss eine Jacke sein

biancaa taka mąodra jestes to jej pomóz a nie sie czepiasz kazdy chce jej pomóc w najmiejszy chociz sposób a ty tylko sie czepiasz

sprobuje poprawic: meine Freundin kleidet sich schick und geschmacksvoll.Sie hat ihr Still. Sorgfälltig (ale nie pasuje to zbytnio, ja bym napisala passend) stellt die Farben der Kleidung zur einer Gelegenheit. Meistens trägt sie eine Hose, ein T-shirt und eine jacke, dazu Sportschuhe. Für spezielle Ausgehen zieht eine Schwarze, lange Hose und eine weisse Bluse an. Sie kleidet sich dem Wetter entsprechend. Wenn es kalt wird (ist nie pasuje jakos) zieht sie ein warmes Pulli und eine lange Jeanshose an, und wenn's regnet zieht eine Jacke an. Beim einen schönen (?) Wetter und wenn die Sonne scheint, trägt sie Pantolleten (oder Sandalen), eine kurze Hose und Jacke. Zur Schule kleidet sie sich nicht schick sondern wie es sich gehört: eine Hose, meistens Sportshose, ein Pulli oder eine Jacke, ein Hemd und Sportschuhe. Sie kleidet sich modisch.

Eine Jeanshose, ein Hemd und eine Bluse. Wenn wir zusammen in die Disco gehen, zieht sie einen kurzen Rock an und ein dunnes, rotes Oberteil. Sie kleidet sich wetterbewusst. Wenn es kalt ist-einen warmen Pullover und lange Jeanshose und wenn es regnet, eine Jacke. Wenn es aber schon ist und die Sonne scheint, zieht sie an Schlappen, eine Hose und ein Hemd. Fur die Schule schmuckt sie sich nicht. Sie zieht sich an, wie es sein sollte.Eine Hose(gewohnlich Sporthose), ein Pullover oder eine Bluse, ein Hemd und Sportschuhe. Sie bemuht sich Modebewusst zu kleiden.

Gość enka____
Własnie...nawet nie można tu poprosić o pomoc,a jesli juz ktoś jest na tyle miły,ze chce pomoc, to traktują go jak .... ech,szkoda słow. No,ale na "nie" zawsze będą osoby,ktore same nie potrafia pomoc. Mimo wszystko dziekuje tym,ktorzy chcieli mi pomoc. Na pewno skorzystam z tego,co napisaliscie.

znowu przeoczylam, ale nie meine Freundin kleidet sich schick und geschmacksvoll.Sie hat ihr Still. Sorgfälltig (ale nie pasuje to zbytnio, ja bym napisala passend) stellt die Farben der Kleidung zur einer Gelegenheit. Meistens trägt sie eine Hose, ein T-shirt und eine jacke, dazu Sportschuhe. Für spezielle Ausgehen zieht eine schwarze, lange Hose und eine weisse Bluse an. Sie kleidet sich dem Wetter entsprechend. Wenn es kalt wird (ist nie pasuje jakos) zieht sie ein warmes Pulli und eine lange Jeanshose an, und wenn's (oder wenn es) regnet zieht eine Jacke an. Beim einen schönen (?) Wetter und wenn die Sonne scheint, trägt sie Pantolleten (oder Sandalen), eine kurze Hose und eine Jacke. Zur Schule kleidet sie sich nicht schick sondern wie es sich gehört: eine Hose, meistens Sportshose, ein Pulli oder eine Jacke, ein Hemd und Sportschuhe. Sie kleidet sich modisch.

Gość wez sie do nauki gowniaro