Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marnie płacą

Wynagordzenie za STAZ, czy to prawda ze maja PODNIESC?

Polecane posty

Gość marnie płacą

czy to prawda ze moze od nowego roku podniosa na 680 zl? slyszal ktos o tym?

Gość marnie płacą
no wlasnie tez mi sie wydaje niewiarygodne dlatego pytam czy tylko u mnie ktos rozsial plotke czy to jednak slyszalo wiecej osob.

Gość marnie płacą

Gość no wlasnie marnie
za 8 godz :/

Gość Czarniutka
Tak to prawda. Ma byc okolo 650 zl. na reke :)

Gość juliiiaa
z tego co wiem podwyzka juz byla ale dla osob, ktore zaczely staz od pazdziernika tym co wczesniej nie przysluguje.

Gość marnie płacą
no wlasnie ja tez slyszalm ze ma byc dla tych co dopiero zaczynaja a jak ja jestem od wrzesnia to mi sie juz nie nalezy:O a ja slyszalam od nowego roku. i mam nadzieje ze wszystkim podwyzszaq nie tylko tym co zaczeli pozniej bo to by bylo grubo niesprawiedliwe.

Gość Czarniutka
Bzdura. A jak beda podwyzki plac to tez dla tych, ktorzy w danym momencie prace rozpoczynaja, a dla tych ktorzy juz pracuja nie? Na razie nic nie zwroslo, ma wzrosnac od grudnia moze stycznia.

Gość marnie płacą
a co do tej podwyzki co juliiia slyszala to tez slyszalam ze podniesli na 512 zl

Gość Czarniutka
Z 512 na 534 bodajze, ale netto i to bylo juz dawno.

Gość marnie płacą
czarniutka ale ze niby na reke 534? hmm ja za wrzesien dostalam 483zl a ty mowisz netto a netto to juz po doliczeniu wszystkieczo czyli na czystko.

Gość marnie płacą
tzn z 534 brutto po odliczeniu wychodzi wlasnie ok 480zl

Gość Czarniutka
Sorry tak brutto, myslalam o netto na reke i zle mis ie napisalo. Dostalas 480 z hakiem i tak wlasnie kazdy teraz dostaje. Niedlugo ma byc jednak okolo 650. Wiem to od kolezanki, ktora pracuje w urzedzie pracy i mowila mi to w pazdzierniku, ze lada moment wejdzie podwyzka stazowego.

Gość marnie płacą
no wlasnie u nas tez taie chodza pogloski, tzn niewiarygodne ze az 200 zl ale moze jakims cudem:D fajnie by bylo bo jednak 200 wiecej to dla stazysty studenta duzo.

Gość Czarniutka
Kochana studenta czy nie studenta, 200zl. to prawie polowa tego co dostajemy. Dla mnie to bardzo duzo i mam nadzieje, ze wejdzie to juz zaraz, bo ja wiecznie na debecie lece przed wyplata :o

Gość juliiaaaa
Niestety musze Was zmartwić ale sama jestem stażystką i w grudniu kończy mi się staż, rozmawiałam nie raz z UP i powiedzieli, że podwyżki przysługują tylko osobom, które podjeły staż dokładnie w momencie kiedy ustalono podwyżek, jak ktoś zaczą wcześniej to się nie załapie.glupie to ale co zrobić:o

tak od stycznia maja podniesc o 200zł :) łaski i tak nie robią ,bo to dalej marne grosze w porównaniu z tym co oni robią z tym podwyżkami:(

juliiaaaa mas rację ,jesli podjełas staż w grudniu to lipa .omija cie prezencik od Państwa:(

Gość marnie płacą
a mi sie konczy 02,02,08 staz i jak sobie przedluze to juz dostane wiecej czy dalej 480. smieszni sa , czemu ja mam robic to samo co stazysta ktory przyjdzie w styczniu i dostawac 200 zl mniej, rozumiem 50zl ale 200 zl to jak dla mnie kupe kasy.

Gość Czarniutka
Pierwsze slysze, ze tak ma byc, ale niewazne dowiem sie za tydzien. Mi sie konczy w grudniu i biore w innym miejscu nastepne pol roku.

Gość marnie płacą
Czarniutka ale co pierwsze slyszysz? bo ja zapytalam ( a nie stwierdzialam) czy jak skonczy mi sie w lutym to jak przedluze to juz na nowych warunkach czyli 650 zl czy dalej 480zl.

Gość Czarniutka
Pierwsze slysze, ze nie wszystkim maja podniesc, to jakis nonsens. Nic mi o tym kolezanka nie mowila. Dowiem sie tego szczegolowo, bo nie moge uwierzyc, ze takie rzeczy moga sie wyrabiac.

Gość juliiiiaaa
jak przedłużysz to zapewne dostaniesz tez podwyzke. a ja mam pytanie, jesli zaczelam staz na poczatku lutego i mam w tej chwili do konca listopada to moge jeszcze przedluzyc sobie o te 3 miesiace? to moj pierwszy staz i nie mam ukonczonych 25 lat.czy w ogole mozliwe jest zeby dostac roczny staz? chyba nie bo potem urzad musialby mi placic zasilek po odbyciu okraglego roku tak?

Gość pracownik urzedu pracy
Tak to prawda, teraz stypendium stazowe bedzie wynosiło 140% zasiłku podstawowego. Rowniez ci co beda szli na przyg.zawodowe tyle bedą mieli. Podwyzka nie obejmuje tych co poszli na staze przed nowelizacją ustawy

Gość juliiiiaaa
czarniutka ale tak jest, dla mnie to tez jest nie sprawiedliwe bo ja musialam zapieprzac jak osiol za 470 a ten co dopiero zacza dostanie podwyzke...niemniej takie wlasnie sa przepisy a dowiedzialam sie tego z informacji z UP bo dzownilam tam nie raz w tej sprawie.

Gość juliiiiaaa
a ci co przedłużają też nie dostaną podwyżki? i jak to jest z tym zasiłkiem po stażu?nalezy się jeśli odbyło się roczny staż czy nie?

Gość Czarniutka
Nie nalezy sie zasilek po stazu. Ja nie przedluzam tylko biore nowy na pol roku, czyli mnie obejmie podwyzka. Kolezanka wie, ze zakoncze tu gdzie jestem i wezme nowy moze dlatego mi nie powiedziala jak jest dokladnie tylko odrazu zalozyla, ze ja dostane.

Gość pracownik urzedu pracy
Zasiłek po stazu nie przysługuje Ci co bedą mieli aneksem przedłużona umowe tez nie bedą mieli podwyzki. Chyba, że nie przedłuzą stazu i pojdziesz na staz do innego pracodawcy i bedzie nowa umowa (jeśli sobie takiego znajdziesz)