Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama muminek

CZY TO JEST OBJAW ALERGII??? - MAMY POMóżCIE, BO ZBZIKUJę!

Polecane posty

Moje dzieciątko ma 2 tygodnie i pręży się czasem podczas karmienia i jakby grucha jak gołąbek. Possie na chwile potem wypluje brodawkę, potem jakby jej szuka i jest taki niespokojny. do tego czasem mu się ulewa. czy to może być objaw alergii na krowie mleko? I jak tak, to czy mogę jeść jogurty i sery żółte?

Mało się na tym znam, ale takie objawy to chyba za mało, żeby u dziecka stwierdzić alergię na cokolwiek. Myślę, że nie ma sensu odmawianie sobie jedzenia nabiału, jeśli alergia nie zostanie ostatecznie stwierdzona.

tak się boję o synka...i czuję się bezradna i boję się, że jemu moje mleko nie smakuje...on w ogóle nie lubie wisieć u cyca jak inne dzieci.zje i zaraz si.ę odwraca

nie no mi to sie nie wydaje ze to alergia.... a przybiera na masie? lepiej isc do lekarza oczywiscie , ale moz epoprostu musi sie nauczyc , moze za łąpczywie je , moze mu mało leci i sie denerwuje hm ach te dzieciaczki , a moze ty sie tez denerwujesz i on przy tobie, wiesz niektóre dzieciaki musza sie nakombinowac zanim sie porzadnie nie najedza, mój mógł wisiec przy cycku 2 godziny a teraz szwagierki córka 2 miesieczna , kreci sie wierci , steka , ulewa .......

Gość fiolka5
prawdopodobnie ma nietolerancje laktozy ale częściową. Minie z czasem . Co do nabiału to raczej ogranicz bo może to nie alergia ale w nabiale jest właśnie laktoza która nie jest u tak młodego dziecka rozkładana.

kochanie jak przybiera na wadze to ok tylko ty sie nie dnerwuj bo i on sie bedzie denerwował , mówie ci !!

czasem dzieci tez nie lubia smaku mleka jak jest słone , mozna gdzies znalezc info co jesc by mleko nie było mocno słone......

nie wiem czy przybiera. bo do lekarza mam iść dopiero w 6 tyg. a mój synek ma dopiero 2 i pół tyg. A jak inaczej sprawdzić czy synek się najada?

Gość moze mu nie smakuje
ale alergia nie objawia sie tym ze coś komus nie smakuje. przesadzasz. Jak nie lubi twojego mleka to go nie karm piersią.

ja uważam,że to za wcześnie,żebyś mówiła o alergii.Może synek źle ssie po prostu.Jesteś pewna,że dobrze łapie brodawkę?A że długo nie ssie? Jeśli robi to prawidłowo to wystarczy mu niewiele,jeśli nieprawidłowo to nie chce ,bo sie denerwuje.Nietolerancja objawia się najczęściej w 3-4 tygodniu życia i są to z reguły objawy skórne.Poproś położną,bo pewnie jeszcze cię odwiedza żeby sprawdziła,czy synek jest prawidłowo przystawiany.A i jeszcze jedno......jesteś pewna ,że masz wystarczająco pokarmu? Ulewanie to nie tylko objaw alergii ale po prostu czasami dzieci mają lekki refluks lub nie odbija mu się.Nie rezygnuj z karmienia!Nie odstawiej na razie nabiału