Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca pracy Ania

Praca biurowa/sekretarka/urzędniczka -co trzeba umieć?

Polecane posty

Witam wszystkich! Mam pytanie- co trzeba byłoby umieć, by dostać taką pracę? Potrzebne są jakieś szczególne kwalifikacje? Trochę tylko znam angielski, szybko piszę na klawiaturze -to raczej niewiele, ale jestem ambitna, komunikatywna, odpowiedzialna, szybko przyswajająca wiedzę. Nigdy dotąd nie pracowałam, ale zacżełam szukac pracy -czy mam szanse?

szczerze? obsługa pakietu Office.... jak jesteś kumata to wszystkiego się nauczysz w trymiga

jasne że masz szanse umiejętności to raczej nabędziesz w trakcie pracy (np. serwowanie kawy, odbieranie i wysyłanie poczty, przygotowywanie i archiwizowanie papierów itd)

czułam, że pojawi się wątek seksualny :-O To akurat absolutnie wykluczone! Pytałam poważnie. Potrzebne są jakieś specjalne kwalifikacje? Kurs komputerowy (znam obsługę komputera, pisac tez potrafię, więc własciwie, czego on miałby dotyczyć?) Języki są wymagane w stopniu perfekcyjnym? Mój angielski jest własciwie słaby, ale podstawowe zwroty znam.

nie są potrzebne specjalne kwalifikacje - co to w ogóle za termin? :O trzeba się dostosować do potrzeb miejsca pracy i już

Gość szybkie pisanie
obsluga kompa (pakiet office ,),angielski komunikatywny ,systematycznosc ,zdolnosc do szybkiej nauki ,wiera w siebie ,sila przedzierania sie ,pewnosc siebie ,doswiadczenie - na roznym polu,moze byc nawet ,dos jako kasjerka w hipermark, sprzatanie ,rozdawanie ulotek itp ,mow ze chcesz podniesc kfalifikacje ,pnij sie po drabinie ,nie musisz miec wyzszego ,wystarczy srednie wyksz., usmiech na twarzy ,nie martw sie ,rozpychaj sie lokciami - takich ludzi pracodawcy poszukuja ,doucza cie gdy beda podnosili wymagania ,don t worry ,be happy!

Wykształcenie średnie. Z tym doświadczeniem, to nie jest najlepiej. Nie mam żadnego, jeśli chodzi o pracę zawodową. ;-) Komunikatywny angielski...hmm... czuję, że potrzebne są podręczniki, by podszkolić język. :-O Na pewno byłabym sumienna, systematyczna, pewna siebie (nie mylić z zarozumiałością ;-) ), odpowiedzialna, myślę , że i kreatywna. :) Bardzo chciałabym podjąć pracę, bo czuję sie mało wartościowym człowiekiem, uzależnionym finansowo od najbliższych. :-O

Gość OK SPOKO
POKAZ CO POTRAFISZ,MOZESZ NAWET POWIEDZIEC ZE BYLAS ,PRZEWODNICZACA JAKIEGOS KOLKA CZY CZEGOS , ZE GDZIES SIE UDZIELALAS ,ZACZYNASZ OD RZECZY PROSTYCH I PNIESZ SIE DALEJ ,NIE MARTW SIE ,I WRZUCAJ CV DO SKRZYNEK NA LISTY ,PA!

no to jazda! :D wierz mi - często umiejętności wymagane na danym stanowisku to 10% tego co sobie wyobrażaliśmy i czego się baliśmy :D

A co z tą obsługą pakietu Office? Mogłabym gdzieś w necie zobaczyć, na czym to mniej więcej wygląda? Czy muszę kupić sobie taki program, podszkolić go w domu i dopiero wtedy udać się do potencjalnego pracodawcy?

pakiet office to na ogół znajomość worda i excella :) jak umiesz napisać tekst i zrobić tabelkę to jest ok

Gość OK SPOKO
WIESZ ,WKLEPYWANIE DANYCH W EXCELU TO ZADNA FILOZOFIA ,JAK SIE BOISZ TO POTRENUJ Z PROGRAMAMI ,JA POSZLAM NA ZYWCA (HUMANISTKA) HEHE ALE PORADZILAM SOBIE ,NIE ZWLEKAJ ,BO CZAS CI UCIEKA ,ZAMIAST ZAMARTWIAC SIE ,WRZUCAJ TE CV DO TYCH SKRZYNEK :)

Gość OK SPOKO
canberra - DOKLADNIE

OK SPOKO -->wrzucać do skrzynek na listy CV? Pomysł oryginalny, ale następny problem - jak napisac CV, kiedy dotąd nie pracowałam:-O Co ma się w nim znaleźć?

Znalazłam w google wzory CV, zaraz je dokładnie obejrzę i zobaczę, w czym rzecz. :)

Gość lalka25
aniu,podaj maila,to moge ci wyslac moje cv,podpatrzysz sobie co i jak:-) jedyny problem to to,ze jest w ang.

Gość OK SPOKO
HEHE OCZYWISCIE ZE MA ZWIAZEK ! KAZDA AKTYWNOSC MA ZWIAZEK Z TWOJA PRACA ,DOWODZI TO ZE NIE JESTES BIERNA ,NIE LEZYSZ DO GORY BRZUCHEM I NIE PATRZYSZ W SUFIT ALE DZIALASZ !W CV PISZESZ JAKIE SZKOLY UKONCZYLAS ,PISZESZ CO CIE INTERESUJE ,JAKIE OBCE JEZYKI ZNASZ ,CO BYS CHCIALA ROBIC .JESLI NIE MAJA STANOWISKA DLA CIEBIE ,ZAPROPONUJ COS OD SIEBIE! PRZYKLADY CV MASZ W NECIE ,I POWTARZAM - KAZDA AKTYWNOSC ,NA KAZDYM POLU JEST DOBRA ,CENNA I BRANA POD UWAGE .WYSLANIE CV E- MAILEM TO KIEPSKI POMYSL ,U MNIE Z WRZUCANIE DO SKRZYNEK SPRAWDZILO SIE ,TO ZNACZY ZE NA PRAWDE CI ZALEZY

Gość OK SPOKO
MA ZWIAZEK ALE NIE PISZ ZE 15 LAT TEMU ,PRZEWODNICZYLAS I JUZ ,POWODZENIA!

Ohoho.. jak sobie popatrzyłam na te wzory, to ja nawet przy tym najsłabszym, cienko wypadam :-O Bo co niby z tego, że (jakiś czas temu) skończyłam szkołę średnią, jak z językiem nie jest najlepiej, doświadczenia brak. Słabiutko. Nikłe szanse na pracę, w której bym się całkiem dobrze czuła. :-O

Gość O BOZE
Z TAKIM PODEJSCIE TO NA PRAWDE NICZEGO NIE ZDOBIEDZIESZ ,NIE PRZEJMUJ SIE ,A WIEDZIALAS ZE JEDEN Z NAJBOGATSZYCH POLAKOW Michał Sołowow - MA CHYBA JEDYNIE ZAWODOWKE ?! WIEC ,NAJWAZNIEJSZ ESA DOBRE CHECI ,POKOMBINUJ TROCHE ,NIE WIEM JAK CIE JESZCZE PRZEKONAC ,LUDZIE KTORZY DOSZLI DO CZEGOS W ZYCIU ,W WIEKSZOSCI NIE BYLI GENIUSZAMI ,NIE MIELI POKONCZONYCH SUPER UNIWERSYTETOW LUB JE PRZERWALI ,WIERZ W SIEBIE DO CHOLERY! WYPISZ WSZYTKIE SWOJE UMIEJETNOSCI ,WYPISZ ,TO CO UMIESZ NA PODSTWOWYM POZIOMIE ,POMYSL ,WPISZ TO W CV- DAJ SWOJA PROPOZYCJE ,JUZ NIE WIEM JAK DO CIEBIE MOWIC ,MAM NADZIEJE ZE SIE NIEZNIECHECISZ, BO NIC NIE OSIAGNIESZ

:D:D Fajny z Ciebie Człowiek (OK SPOKO vel O BOŻE) :D Umiesz podnieść na duchu i dać motywacje do działania! Bardzo chciałabym podjąć pracę, tylko troszkę zasmuciły mnie moje znikome umiejętności. Nie poddam się jednak tak łatwo. Nie spodobam się jednym, to może ktoś inny mnie "przygarnie" w swoje szeregi ;) Dzięki za wszystko! Aha... mam jeszcze takie pytanko: angielski komunikatywny, to...? Co trzeba umieć, by móc powiedzieć, że angielskim operuję w stopniu (w miarę) komunikatywnym (?)

Gość uh -JASNE

Gość ANGIELSKI KOMUNIKATYWNY
TZN ZE UMIESZ PROWADZC RZOMOWE NA SREDNIM POZIOMIE ,UZYWAJAC NIEZBYT SKOMPLIWOKOANYCH SLOW ,TO SAMO Z PISANIEM ,CIESZE SIE ZE MOGLAM POMOC ! TRZYMAJ SIE

Gość polecam cymbalki
mieszkam za granica i tu cv zawsze wysyla sie mailem, nikt tego nie postrzega jako cos zlego, lub nie na miejscu

Ok, zrozumiałam. Dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam! :)

Gość E- maili MAJA TYSIACE
NIE WSZYSCY ZA TO WRZUCAJ CV STRICTO DO BIURA

Aaaa, czyli te CV miałabym wrzucać do skrzynek na listy w jakichś biurowcach, tak? W pierwszym momencie , pomyslałam, że chodzi o wrzucanie trochę "na oślep", do każdej, nawet prywatnej...a nuż znajdzie się jakis pracodawca, którego zainteresuje moja osoba :D