Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Ile wasze noworodki spędzają/spędzały czasu przy piersi?

Polecane posty

Tak przeciętnie i orientacyjnie oczywiście :) Ile czasu zajmowało im \"napchanie się\" ;)

Gość pompini
przez pierwsze dwa miesiace wisial na cycu ok 1-1,5 godz pozniej wystarczylo 20 minut (tak jest do teraz)

Heh, no to mam zgryz, bo moja mała wisi 5-10 min i zasypia. Potrafi po takim \"mini posiłku\" przespać 4-5 godzin. Ma 10 dni. Mleka nie mam specjalnie dużo, nic nie wycieka, nie tryska przy nacisku. Na początku nie miałam ani kropli, mała pierwsze 3 dni piła z butli, teraz próbuję ją przestawić na pierś, ale obawiam się, że to się zakończy zagłodzeniem dziecka :( Heh... Gdzieżby ona 1,5 h wytrzymała :(

Chemical, moja je ok. 20 minut ale dosyc aktywnie więc liczę że się najada, chociaż w cycku zostaje mleko. po odbiciu i ulaniu trochęsię rozbudza, więc proponuję jej drugiego cyca i spotyka się to z uznaniem zazwyczaj...jak zaśnie przy drugim, to po noszeniu (i ulaniu) już jej proponuję tylko spanie ;)

Moj synek na poczatku ssal ok. 25 minut z jednej piersi. Potem czas sie skracal do ok. 10 minut. Chemical jesli coreczka dobrze przybiera na wadze to wydaje mi sie, ze nie ma problemu.

Nie wiem jeszcze, jak przybiera, bo od wyjścia ze szpitala nie była ważona. Platynko - po odbiciu robi się Jagódce miejsce w brzuszku, dlatego z chęcią dopija z drugiego cycucha. Książkowa ta Twoja córeczka :)

Na poczatku maluszek zwykle traci na wadze, ale w piatej czy szostej dobie( nie jestem dokladnie pewna) po porodzie powinien osiagnac wage z dnia porodu lub nawet wazyc troszke wiecej. Malutka ma 10 dni czyli powinna juz cos niecos przybrac. Moze przejdz sie do poradni zeby ja zwazyc.

Raczej robi Jej się miejsce po ulaniu :o daleko Jej do książkowości :D poza tym cmoka przy piciu....już jestem zrozpaczona tym, ze muszęJą przystawiać po 100 razy :)

Gość najwyżej 10 minut
średnio starcza na 3 godz, ale czasem dłużej a bywał i kryzys, tydzień do bani, praktycznie co 45 minut w dzień i w nocy:D