Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Butsa

powieka mi puchnie - co mi może byc?

Polecane posty

Gość Butsa

czasem zaczyn mnie coś kłuc między rzęsami i wystarczy,że dotknę to miejsce palcem, w ciągu minuty to miejsce mi puchnie... Gdy obok zacznie się to samo, znów po dotknięciu, puchnie mi dalej. To wygląda jakby pod skórą zbierał się jakiś płyn. Ty marem nawe nie dotknęłam i mi napuchła :O mam tego dośc.... To utrzymuje mi się ponad 24 godziny...

Gość no to idź do okulisty
bo to może być jakaś infekcja

a malujesz oczy?bo ja przez dwa lata uzywalam cienia holographic z l\'oreala i mi nic nie bylo,kupowalam sobie jedno opakowanie za drugim,a tu nagle po pewnym czasie zaczela mi jedna powieka puchnac,wiec moze to przez cos czego uzywasz? dodam,ze ja tez to mialam tylko na jednym oku.

ja tak mam przy jeczmieniu albo gradowce tyle ze boli przy dotyku i jest ardziej twarde

Gość jeczmien
wspólczuję:(

Gość Butsa
u mnie to dotyczy tylko jednego oka... w ciągu ostatniego roku miałam tak ok 5 razy :O Maluję oczy... ale wątpię czy to ma jakiś związek... Jedyny kosmetyk, którego przez ten czas regularnie używałam to tusz do rzęs... zawsze tej samej firmy... to jest dziwne... Teraz to wystąpiło o tym, jak regulowałam sobie brwi... ostatnio też... strasznie o wygląda... czuję to cały czas, nie mogę do końca otworzyc oka... :O

Gość gitowiec
jeżeli to jest tak zwany 'jęczmień' to polecam - możesz położyć na oko zalaną gorącą wodą torebkę z herbatą ( mnie zwykle po tym przechodziło bardzo szybko ) , również znam inny sposób - to miejsce wokół oka należy dotknąć na przykład złotą obrączką , ważne aby to było złoto :)

z tym zlotem to prawda mi okulistka jeszcze kazala jajko ugotowac owinac szmatka i przykladac (chodzi o to ze ma byc cieple)

Gość she21
niewykluczone ze jest to alergia mojej corce kiedys tak napuchlo oko i powieka,ze polcialam z nia na ostry dyzur okulistyczny,okazalo sie ze to na tlee alergicznym...masakra... dostala jakies kropl i przeszlo,al nie pamitam nich nazwy,bo to bylo juz jakios czas temu

Gość jozefinka
cd

Gość niebieskoooookaa22
możliwe, że to infekcja bakteryjna... albo właśnie alergia.... trzeba by było iśc do okulisty,

Gość jaaa09
mam tak samo i juz nie wiem co robić byłam u okulisty stwierdziła że to przez kosmetyki ale ja nie ciagle używam tych samych dala mi maśc kazała tydzien smarowac i przeszlo i po półtora miesiąca wrócilo nie wiem co robic juz ..

Gość gość
Zbadajcie sobie tarczyce,niedoczynność tarczyce powoduje takie objawy,wiem bo sama to mam !!!

Gość gość
Pewnie to alergia na kosmetyki. Objaw bardzo typowy. To tak się dzieje , najpierw można bezkarnie używać kosmetyki , nawet przez lata, a potem powoli rozwija się reakcja na te kosmetyki, kiedyś nie szkodziły a potem już szkodzą. Bywa że jest to uczulenie na jakiś jeden składnik zawarty w tych kosmetykach, a tusz do rzęs jest takim szczególnie uczulającym kosmetykiem. Jedynym sposobem jest CAŁKOWITA REZYGNACJA z kosmetyków które uczulają. Ja to wiem, bo mam uczulenie na większość kremów do twarzy, co ciekawe to mam alergię nawet na niektóre kremy przeciwalergiczne, a alergia moja zaczyna się od reakcji w oczach, pieczenie łzawienie zaczerwienienie i puchnięcie. Bywa że posmaruję kremem ręce , twarzy nie posmaruję , ale i tak reakcja alergiczna pojawia się w oczach. Oczy są najbardziej wrażliwe przy alergii. Ty autorko , zmień kosmetyki a nawet całkowicie przestań używać tuszu do rzęs, i obserwuj co się dzieje. Jeśli nie przestaniesz używać substancji uczulającej to będzie coraz gorzej i coraz ostrzej, lekarstwa nie pomogą.