Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to mierzyć prawidłowo

90-60-90 - to ostatnie w biodrach czy pupie?

Polecane posty

Gość jak to mierzyć prawidłowo

W którym miejscu należy prawidłowo mierzyć ostatni wymiar? Zawsze mi się wydawało, że na poziomie kości biodrowych, natomiast tyłek jest trochę szerszy. Mam rację?

Gość mi sie wydaje
biust-talia-biodra

Gość dfdfdf
w biodrach

Gość jadi
Napewno w PUPIE, i to w najszerszym miejscu. Obejmij sie luzno centymetrem i jedz z gory na dol, tam gdzie wymiar bedzie najwiekszy to twoj tzw. \" OBWOD W BIODRACH \".

Gość FGGFFGFGFGFG
A CZEMU JADI NAPISALAS ZE MASZ SIE OBEJMOWAC CENTYMETREM LUŻNO>> CZEMU LUZNO>>RACZEJ NIE LUZNO..

Gość FGGFFGFGFGFG
LUZNO>>>>???? CZEMU LUZNO??? RACZEJ WĄSKO SIE TRZEBA OBJAC TYM CENTYMETR.

Gość jadi
W najszerszym miejscu to oczywiscie w pupie , a nie na udach. Objac sie luzno centymetrem ,to nie zeby on z ciebie spadl, tylko zatrzymal sie na pupie, a nie werznol sie w cialo. Zobatrzcie jak to robi krawcowa . Gdzies te posladki musza miec w tych spodniach miejsce, a kazde spodnie sa zwezane w kierunku pasa. Dobre firmy szyja tez dla nietypowych figur np.rownych w pasie i tzw. biodrach, lub z wielka roznica miedzy pasem, a biodrami; szerokie w nogach, waskie w pupie itp.

Gość naturalny
ALE JA MAM NAJSZERSZEMIOEJSCE NA UDACH WŁASNIE BO TAKA BUDOWA WIEC NIE UCZ DZIECI OJCA ROBIC..

Gość do jadiiiiiii
jadi a czy metr z przodu moze byc nizej na udach a z tylu wyzej na pupie polozony jak to mierze??czy musi byc z tylu i z przodu na tym samym poziomie?>?błagam wytłumacz mi tylko to!!plissss

Gość jadi
NIE UCZ DZIECI OJCA ROBIC ! - czy na odwrot?? "Widze" , ze jestes zdenerwowana. Jezeli masz najwiecej w udach to inna rzecz, ale uda nie zaliczaja sie do obw. bioder. Musisz kupowac spodnie tzw.karotki (polecam firme MAC.),gdzie uda sa jeszcze szersze niz pupa. 2. Mierzymy sie na pupie lekko na skos do gory z przodu. Ja mowie tu caly czas o normalnym fasonie spodni , a nie o tak obcislych, ze trzeba je ubierac na lezaco,tam biodra ,uda czy cos innego i tak jest scisniete,ze nic nie gra roli.

Gość dziwne rzeczy
Więc dlaczego rozmiary sklepowe wyglądają np. Rozmiar 34 Wzrost 160 Obwód klatki piersiowej 78-81 Obwód talii 60-64 Obwód bioder 86-89 przykładowa tabela http://www.practic.krakow.pl/sklep/tabela_rozmiarow.html czyli co, wszystkie baby mają mniejsze cycki niż tyłek? czyli wszystkie są pasztetami bo mają za dużą różnicę? a te zgrabne noszą górę rozmiar 40, dół 34? jakie macie proporcje góry do dołu bo ja wg schematu biust-pupa mam 9 cm różnicy.

Gość jadi
Masz wiecej cm. w biuscie, czy w biodrach ??

Gość dziwne rzeczy
W biodrach niestety :/ czyli w tyłku.

Gość jadi
Nie przejmuj sie , masz tylko 3 cm za duzo do idealnych rozmiarow. Wszystkie renomowane firmy np. BURDA, Für Sie .... ktore robia wykroje do szycia podaja rozmiary z 6-cio cm. roznica (gora mniej). A te laski ,co maja u gory 40, na dole 34 , to ze sztucznymi cyckami, (sa tez wyjatki natury) zeby wlasnie optycznie ta roznice wyrownac. Apropo, jak mierzyc na biodrach; sprawdzilam przed chwila w fachowej literaturze i tak jak pisalam w NAJSZERSZYM miejscu na pupie.

“ Laski” co mają na dole 34 czy 36 a na górze ponad 40 to jedynie ofiary głupich producentów, nie potrafiących zrozumieć. że dziewczyna może być szczupła i mieć przy tym biust. Taka kobieta jest w większości przypadków skazana na noszenie za szerokich bluzek, bo jak wejdzie w biuście to w talii powiewa. a jak w pasie OK to w biuście brakuje. A przecież nietrudno jest uszyć bluzkę na normalną kobietę, wystarczy zajrzeć choćby na stronę Bravissimo.