Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meryen

co obcokrajowcy mysla o naszym pieknym POLSKIM JĘZYKU???

Polecane posty

Gość Monika Stulejnik
Bardzo pozytywną rolę spełnia to forum. Ale myślę, że powinniśmy więcej wychodzić na zewnątrz. Na tym forum oczywiście są dyskusje, ale najczęściej jest to przekonywanie przekonanych. Internet to jedyne medium, które nie wymaga nakładów finansowych, a coraz większe jest jego oddziaływanie na społeczeństwo. Mam propozycję - jeśli zamieszczacie państwo jakiś tekst na naszym forum, to powielcie go też na innym. Wchodźcie np. na kafeterię, tam już wielu naszych pisze, lub inne. Przez wiele lat Internet był zdominowany przez jedną opcję. Teraz mamy szanse wyjść do ludzi. Uwierzcie, to daje efekty, szczególnie jeśli chodzi o młodych ludzi.

Gość kill you
هما بس اليعملو كدا

Gość upppaaaaaaaa
fghgfh

Gość kill you
هما بس اليعملو كدا

Gość U ARE RIGTH CHERIE

Gość fejkk
niemiecki jest obrzydliwy, francuski piekny, ale zeby rozumiec ich szybka mowe trzeba mieszkac we Francji. Ja takze wiele razy slyszalam, ze mowimy strasznie szybko, chociaz wedlug mnie szybkjo to mowia Hiszpanie i Francuzi.

Gość tak sobie myślę
tez słyszałam że polski jest trudny w nauce, poza tym jak byłam w Anglii to pytano sie czy my rozmawiamy czy sie kłócimy :)) szybko mówimy i jakos agresywnie i nic nie potrafią zrozumieć :) ja lubie włoski i hiszpański i angielski oczywście

Gość gość
większość mówi, ze jest szeleszczący i trudny, to na pewno zależy jaki obcokrajowiec konkretnie. Ja mam chłopaka z Australii i nadal słabo mówi po polsku.

Gość gość
no bo jakby nie patrzeć nie jest to łatwy język, ale sporo osób ze Wschodu ładnie mówi po polsku

Gość gość
Mój maż tez nie jest Polakiem i początkowo posługiwał się w Polsce tylko angielskim, ale na dłuższa metę to trochę problematyczne, bo wielu spraw nie da się tak załatwić. W końcu zdecydował się na naukę na kursie polskiego w tej szkole http://makilen.pl/. Jak miał już podstawy, to dużo łatwiej zaczął się też uczyć przez codzienne kontakty z ludźmi. A ta szkoła języka polskiego jest moim zdaniem bardzo skuteczna.

Gość gość
Znam Rosjanina, który mieszka w Polsce i jest totalnie zakochany w języku polskim :) uważa, że to piękny język.