Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Metii

czy to ciaza? wy sie znacie drogie mamy

Polecane posty

Gość Metii

jesli wyszly dwie kreski na tescie robionym 2 razy jeden po drugim a okres mam miec dopiero dostac w nast. tygodniu to znaczy ze jestem w ciazy? nie mam inych objawow, a ostatnio zamiat okresy mialam 3 dni skape krwawienia, co to moze znaczyc?? prosze was o odp

jestes w ciazy, i to najprawdopodobniej zaszłas nie w tym, a w poprzednim cyklu. te 3 dni kiedy krwawiłas to nie był okres, tak sie czesto zdarza ze w w ciazy w terminie @ wystepuje niewielkie krwawienie.

Gość Metii
tak myslisz? bardzo bym chciala ale puki co nie mam innych objawow. a moze orientujecie sie ile kosztuje jedna wizyta u ginekologa prywatnie zeby potwierdzic ciaze? i jeszcze cos. moge isc na taka wizyte ale zeby nie wystawial mi ksiazeczki tylko potwierdzil a noralnie to pujde do swojego lekarza co bedzie mnie prowadzil ale wizyte mam dopiero na poczatku grudnia. Prosze o odp

Gość Metii
czy lepiej zrobic dla pewnosci trzeci test? co doradzicie?

Nie ma sensu robić trzeciego testu, jak tak się upierasz, to zrób w laboratorium betę, ale jak na mój gust to nie ma wątpliwości. Wizyta u prywatnego kosztuje b. różnie, w zależności od przychodni, miasta, a nawet godziny wizyty. Może być 30 zł, może być 120 zł. Ja płaciłam we Wrocławiu 70 zł za wizytę przed południem, 80 zł za wizytę po południu. W cenie było USG. Lekarz na pierwszej wizycie nie zakłada z reguły książeczki ciąży. Robią to najczęściej pod koniec 2 miesiąca, a nawet na początku 3. Wcześniej tylko odnotowują obserwacje u siebie w dokumentacji. A nawet jeśli, to książeczkę ciąży dostajesz do ręki i idziesz następnym razem do \"swojego\" ginka, który będzie kontynuował jej wypełnianie.

Gość Metii
tak drogo? no ja jestem z wrocławia. A jeszcze jedno pytanko. czy trzeba sie rejestrowac i ak tak to ile sie czeka? czy przyjmuje jeszzce trgo samego dnia??? a 50 zl starczy???

Oj Metii :( Ja łaziłam do Corfamedu, tam ceny są takie, jakie są, musiałabyś popatrzeć po stronach internetowych innych przychodni, ile sobie liczą za wizytę. I postaraj się, by ciążę prowadził Ci lekarz państwowy, bo koszty wizyty to pikuś w porównaniu z pozostałymi. Za sam pakiet badań, które lekarz zlecił mi po pierwszej wizycie, zapłaciłam 150 zł - za badania zalecone przez prywatnego ginekologa też się płaci, i to słono, jak widzisz. Do Corfamedu na wizytę czeka się ok. tygodnia. Ale jak zrobisz panikę, to przyjmą poza kolejką, w trybie pilnym ;) Tylko, że nie jestem pewna, czy warto byś się w ogóle pchała do prywatnego gabinetu. Może lepiej idź zrób panikę w przychodni, poproś, wybłagaj, żeby państwowy lekarz dał Ci skierowania na te wszystkie badania. Powodzenia Ci życzę!

Gość Metii
chodzi o to ze moj lekarz ma wolny termin dopiero na poczatku grudnia, tam nie place za zadne badania nic 0zl, ale nie ma miejsc wczesniej. ale mialam nadzieje ze jak pujde do prywatnego to od reki, tego samego dnia jak sie zapisze. tak nie jest?

W Corfamedzie jest to możliwe, ale tak, jak pisałam, trzeba zrobić panikę, że koniecznie trzeba, poprosić i takie tam ;) I wówczas często przyjmują bez kolejki. Ale to oblegana przychodnia, może gdzieś indziej jest inaczej. A nie da się do tego Twojego państwowego lekarza wbić jakoś \"po prośbie\"? Czasem jak się uprzejmie zagada, to można coś wskórać, nawet w państwowej przychodni.

Gość pójdęęęęęęę
pójdę a nie pujdę