Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skorpionka81

Ile przybrało na wadze Wasze dziecko 3 tygodniach życia?

Polecane posty

Moja córeczka ważyła 3748g - teraz (ma 25 dni) waży 4070, czyli przybrala 322g od urodzenia. Je dużo, więcej niż jest napisane na opakowaniu mleka. (Karmię sztucznie). Położna powiedziala, ze wszystko jest o.k. - waga w normie... w gornej granicy normy. Ile Wasze dzieciaczki przybraly po takim czasie??

Gość skorpionko
mój syneczek(tez skorpionek) bardzo mało przybył na wadze w pierwszych 3 tygodniach potem był w nizszej granicy w wadze a wyzszej grnormie wzrostu. Ogólnie rzecz biora to jak dziecko przytyło to cecha indywidualna i nie mozna generalizować. Kazde dziecko rozwija sie w innym tempie.

moja wychodzac ze szpitala miała 2790 a tydzień później 3150! bardzo przybrała, ale teraz juz dwa tygodnie niebyła wazona i zyje w stresie. jutro ide do przychodni.

Mój synuś ma już 2 i pół miesiąca i waży 7kg i 68cm :D je z apetytem 120ml co 3 - 4 godziny. Urodził się 4200g i miał 57cm. Pediatra jest zachwycona, że tak dobrze wygląda :) i chwali mnie że tak wspaniale dbam o dzidziusia :D

Mój syn waga przy porodzie 4700 przez pierwszy miesiąc przybył tylko 500g, a mój najmłodzszy urodzony miesiąc przed czasem waga przy porodzie 2600 po czterech tygodniach ważył 4500 obaj karmieni tylko piersią na żądanie. Z reguły dzieci z mała wagą jedzą więcej żeby nadrobić zaległości, a te grubaski trochę mniej. Dodam tylko że starszy od razu po przyjściu ze szpitala przesypiał całą noc 6 godz bez karmienia, a najmłodszy jadł na okrągło co 2 godziny do trzech miesięcy.

Gość mampytanie
moja mala po miesiacu przytyla o 1 kg ale urodzila sie z waga 2320 karmie ja co 3 4 godz srednio dziennie zjada ok 570 ml nie wiem czy to nie za malo Skorpionka a jakiego mleka uzywasz ? acha i jeszcze mam problem z kolkami na szczescie nie codziennie ale i tak czesto pozdrawiam

nasz \"wychodziła\" ze szpitala ważąc 2680, a w równy miesiąc po waży 3440.

Julka urodziła się z wagą 3440g, piątego dnia po porodzie była ważona i był spadek o 150g czyli ważyła 3290g w 22 dniu jej życia waga pokazała 3960g więc nie licząc spadku po 3 tyg przybrała 520g (jest na cycu od urodzenia) pozdrawiam! 🌻