Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Jenny*

nadżerka-cytologia wykryje?

Polecane posty

Gość *Jenny*

Mam pytanie. Czy wynik cytologii może wykryć nadżerkę, czy są potrzebne do tego jakieś inne badania?

Gość asQ
u mnie ginekolog od razu bez cytologii stwierdził ze mam nadzerke

Gość asQ
tak dokladnie

Gość asQ
wlasnie jestem po zamrazaniu nadzerki takze jezeli chcecie to moge troszke wypowiedziec sie na ten temat

mi tez \"na oko\" wykryl nadżerkę - a ze cytologia wyszła mi III to mialam robioną biopsję - i biopsja wykazała ektopię (zwaną nadżerką rzekomą) a nie nadżerkę - nie zawsze to co widać \"na oko\" jest nadżerką w rzeczywistości... cytologia może wykazać zmianę...

Gość *Jenny*
bo chodzi o to, że podczas współżycia odczuwam dość silny ból, takie ostre pieczenie. Gin powiedział, że widzi jakieś zaczerwienienie na szyjce macicy. Ale ze względu na to że niedawno rozpoczęłam współżycie to może być podrażnienie mechaniczne i przy regularnym wspołżyciu skóra tam powinna "przyzwyczaić się" i na razie on nie będzie uważał to za nadżerkę, tylko przepisał mi jakieś tabletki dopochwowe, które mają trochę zmieniś śluz i wpłynąc na zgrubienie ścian szyjki macicy. Ale mi się wydaję że to właśnie ta nadżerka(lekkie krwawienie po stosunku, zabarwienie lekko żółtawe śluzu i zgęstnienie), zlecił mi cytologie i zastanawiam się czy ona potwierdzi moje przypuszczenia. Jak myślicie?

Gość *Jenny*
pomoże ktoś ?

Gość *Jenny*
? odpowie ktoś ....proszę

Gość kalia5
Czy cytologia może wykryc nadżerkę? chodzi o to, że podczas współżycia odczuwam dość silny ból, takie ostre pieczenie. Gin powiedział, że widzi jakieś zaczerwienienie na szyjce macicy. Ale ze względu na to że niedawno rozpoczęłam współżycie to może być podrażnienie mechaniczne i przy regularnym wspołżyciu skóra tam powinna "przyzwyczaić się" i na razie on nie będzie uważał to za nadżerkę, tylko przepisał mi jakieś tabletki dopochwowe, które mają trochę zmieniś śluz i wpłynąc na zgrubienie ścian szyjki macicy. Ale mi się wydaję że to właśnie ta nadżerka(lekkie krwawienie po stosunku, zabarwienie lekko żółtawe śluzu i zgęstnienie), zlecił mi cytologie i zastanawiam się czy ona potwierdzi moje przypuszczenia. Jak myślicie?

Gość *Jenny*
up

Gość *Jenny*
podnoszę

Gość Viibo
To raczej objawy jakiejś infekcji, np. grzybicy, niz nadżerki, przy nadżerce nie ma żółtej wydzieliny.