Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Hej Dziewczyny Nie odzywam sie często,ale szukamy samochodu i nie ma czasu.Teraz jeszcze męża od poniedziałku nie ma ,wypłynął w morze ,ale dobrze,ze jutro wraca bo ja dzis nie czuje sie za dobrze:(:(:( Od rana pobolewa mnie lewy jajnik,nie boli cały czas ale czuję co 10-15-20 minut albo jak sie ruszam ból,trwa 2-3 sekundy ale boli dość mocno. Wzięłam 3 no-spy i teraz sobie siedze na wersalce,wiec boli mniej,ale ogolnie czuję sie nie ciekawie.Niewiem czy maleństwo zaczyna sie coraz bardziej rozrastac czy coś sie dzieje nie tak.Nie chce myslec negatywnie,no bo chyba jak bedzie zle to bede tez miala jakies plamienia,a takowych nie mam.Ale mam za to lekka biegunke:(:(Moze kurde dopada mnie jakas grypa jelitowa albo cos,bo sporo znajomych ma........... A moze to poprostu po nocy ,pierwszy raz od dawna zasnelam i moze jakos nie fortunnie spałam na lewym boku i dlatego boli,ehhhhhhhhh niewiem. Jak mi nie przejdzie a zacznie byc gorzej to pojade do szpitala,choc wolałabym tego uniknac,ale moze sie nie da:(:(:(:( Kolezanka wlasnie dzwonila,ze wyladowala w szpitalu,bo dostala biegunke i wymioty i skurcze brzucha,lezy dostaje kroplowki,maja robic jej usg czy wszystko ok. Ehhhhhhhh a czlowiek mysli,ze jak juz 13 tc minie to bedzie coraz lepiej a tu nic na to nie wskazuje,moze ja tak mam,ze tak boli jak dzidzia rosnie,ale ta jeszcze mnie nie bolało:(:(:( Zmykam trzymajcie sie

SzylusiaCo do leżenia na lewym boku to powinno się tak spać :). Myślę, że nie masz się co martwić, ale na wszelki wypadek możesz jechać do szpitala. Albo zadzwonić do swojego gina. Ja już przeszłam jelitówkę dwa tygodnie temu, teraz kolejną chorobę. Przy jelitówce też chcieli mnie położyć do szpitala, ale w końcu uznałam, że się sama nawodnię. Pij dużo szczególnie herbat, ale letnich i wody. Nie pij soków. A jakby się coś działo to bez zastanwiania jedź do lekarza. Najważniejsze to to żebyś sobie nic nie wmawiała ani nie wkręcała, bo wtedy denerwujesz się ty i maleństwo. A co do tego bólu to jest to też możliwe, że bolą cię rozluźniające się więzadła. Mnie boli przy kaszlu, kichaniu, wstawaniu gwałtownym, czasem podczas ruchu. I gin mówił, ze to całkiem normalne. Nie martw się na zapas. A najlepiej zadzwoń teraz do swojego lekarza. Gimelka, leki lepsze, ważne żeby pomogły a nie szkodziły maleństwu. Mnie jak narazie swędzące problemy trzymają sie dlaeko. Ale za to do 17 tygodnia Duphaston, teraz przez tydzień brałam fenoterol. Także też się leczyłam :). Trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie :D

Gość to znowu ja z pytaniem...
kość nososwa u płodu w 17tc-jaka powinna być jej długość? mam wpisane w karcie ciąży, ze ma 5mm ale nie moge znalesc zadnych norm w internecie, zna ktos? mialyscie taki pomiar?> tez mam termin na sierpien, na 14

NICK..........WIEK......MiASTO..........OST. @.......TERMIN PORODU......TC Viola27.......27.......Żory...............18.10......25. 07/03.08.08 okokokokokokoko ...22...Kraków......18.10.........28.07.2008 karusia1978..29.......Kraków...........24.10.........31. 07.200 8(?) anabanana1983.. 24 ..Nowa Sól........ 24.10 ........01.08.2008 moniś.........27........Poznań.......... 26.10..........1.08.08.......20 tc Avinion.......29........Kraków...........26.10.......... 02.08.2008 Kasia 77.......31.......ok W-wy..........30.10.........05.08.2008 Gimelka......22........lubuskie............????......... ..5 -10.08.08 malir..........27........3miasto...........hmmmm........ 06.0 8.08 BUDGIE.......30.......Wrocław..........28.10..........7. 08.2008 anqa81….....26….....Zamość…....... ...01.11....... 07.08.2008 arvena4.....26........UK/Basingstoke...05/11/07.....08.0 8.08 kala82........25.......Poznań.............????.......... .....9.08.08 pola82........25......ok/Jeleniej Góry....3.11........10.08.2008 evak..........32......ok/Trójmiasta.... .03.11.......10.08.2008 Julka...........24.......Londyn............9.11...........15.08.2008 anula28.......28.......Wałbrzych.........8.11........15. 08.2008 Katee........20........Radom..............9.11........16 .08.200(?) mmała3......35........Bydgoszcz........09/11/07......16. 08.08 mama_dzidka...30......Gorlice .........10.11.07 ......17.08.08 /18/ izagiersz....29........Sochaczew........13.11......19 .08.2008 Evi_22........22.......ok.Bydgoszczy...16.11..........2o .08.08 ewitap........28......Hiszpania..........12/11/07.....20 .08.08 vanilka80.....27.............................15.11...... ...22.08.08 Szylusia......28.......Gdańsk.............19.11........22.08.2008 Justyska1234...30...Wrocław...........15.11.......22.0 8.2008 Neluś82......25.......Poznań.............???............ 23.08.2008 dwie_kreseczki..24...Gorzów Wlkp....20.11........24.08.2008 Aniunia00.....24.......Tarnów............17.11.......... 24.08.08 ewcia73.......34.......Wrocław..........17.11.......24 .08.2008 eudaiomonia__22___katowice______18.11.07___25.08.08< br malolepsza...33.......kuj-pom............20.11.......... 26.08.08 ekinio.........29........W-wa............. 20.11.......26-31.08.08 cocaina83....24.......Wrocław..........24.11.......27.0 7. 2008 Gunia222.....22........ok.Kielc...........20-11.......27 -sierpien kotkaaaa....25.....Wawa...20.11...blizniaki3jaczki ..27.08.2008 izulka81......27.......Łódź................20.11........ .27.08.2008 mata78.......29.......Łapy................21.11......... 28.08.2008 ngLka.........26.........???.................22.11...... ....29.08.208 esab..........25.......Września...........17.11......... . 29.08.08 Carmelina.....32..... Warszawa.........28.10..........? Ola8509.......22.......Łódź...............29.10......... .? sikorka112...32.......Szczecin..........01.11..........? czekająca na cud Sylwia 23.Ełk - Gdańsk...4.11......? Sylwik2630....26.......Den..Haag........27.11.........?< br /> julka wpisałam cię w kolejności w tabelkę :) :) pozdrawiam serdecznie :) :)

u mnie napisane jest NB nose bone

Dobra, ale sama kość nosowa niewiele mówi. Jeśli jest to dobrze. Gorzej by było jakby jej nie było. Z tego co zrozumiałam to chcesz wykluczyć zespół Downa. Niestety samą długością kości nosowej niewiele zdziałasz, potrzebna jest jeszcze przezierność karkowa i wiele innych wymiarów. W 17 tygodniu powinny być i już długości kości kończyn itd. Poza tym gdyby coś było nie tak lekarze skierowaliby cię na dalsze badania. Poza tym czeka cię usg połowkowe. Po co sobie coś wkręcasz? i po co myślisz nad tym. Nie stresuj się.

kosc udowa i inne wszystko mam w normie lekarz mowil, ze nerki dziecka pracuja, ze polyka plyn owodniowy bo mial pelen pecherz itp chodzi mi tylko o to ze w 12 tyg nie mialam przeziernosci karku zrobionej bo bylam na wakacjach i sie troszke tym stresuje ze cos bylo nie tak :o a ta kosc nosowa na tym etapie ciazy to nie wiem po co mi mierzyl jak to nic nie daje :o ale dzieki okoko za odp :)

no wlasnie mialam wczoraj usg i zapomnialam zapytac czy to w normie, ide na kolejne usg za 3 tyg a teraz lekarz wyjechal a ja nie moge znalezc norm na ta kosc :o

Sama w sobie niewiele daje całe badanie ma sens tak jak napisałaś, jeśli wymierzyli ci wszystko inne. Na przezierność miałaś w sumie 4 tygodnie, teraz poczekaj cierpliwie dwa, trzy tygodnie i możesz iść na genetyczne. Nie panikuj. Bo raczej nie masz powdoów, skoro lekarz nie zwrócił uwagi na nic.

Kość nosowa ma być i nie mniejsza niż ileś tam. Ale 5 mm to na pewno nie jest mało. A poza tym czym ty się tak naprawdę martwisz?

a Ty sie okoko nie martwisz? boje sie po prostu ze cos bedzie nie tak, chaialabym miec zdrowe dziecko chociaz moj lekarz twierdzi, ze powinno byc ok bo mam tylko 25 lat :)

Martwię się jak każda przyszła mama, ale też wiem, że nie nie powinno się szukać informacji w internecie. Nie krytykuje cię, że się martwisz, bo chyba tak to odebrałaś. Jestem prawie pewna, że nie masz powodów. I jestem pewna, że gdyby lekarz coś zobaczył to by cię wysłał na dalsze badania. A poza tym sama piszesz, ze za trzy tygodnie masz usg.

A norm nie znajdziesz, bo ich raczej nie ma. Ważne, że kość nosowa jest. Ale tak jak ci piszę, po samej długości kości nosowej wady nie wykluczysz.

ok okoko dziekuje za pomoc :) W sumie racaj- nie bede szukac i sie martwic, powinno byc wszystko dobrze :) a warto robic usg 4d i 4d? robilas? tam jest cos wiecej poza kolorowym obrazkiem dziecka?

Witam Was dziewuszki!!! czytam ale nie piszę bo u mnie szaleństwo przed remontowe, fajnie, że czujecie ruchy ja też coraz mocniej czuję, szczególnie wieczorem :-) okczko-> co do adaptera pasów to ja mam i bardzo sobie chwalę, czasem jak zapomnę zapiąć, to synuś zaraz przypomina bo go ciśnie ;-), to sie tylko tak wydaje, że pas jest nisko tak naprawdę jest na wysokości macicy , adapter powoduje, że pas znajduje się na kości łonowej czyli o wiele niżej.

Szylusia - kochana nie martwuj sie że od razu do szpitala pójdziesz ja to dopiero sobie narobiłam ... poszłam do zwykłego lekarza z gorączką a ona na to że mi sie boi przepisać antybiotyk tak więć powiedziała herbtaki z malinami pić :o gupia pinda i co nie przeszło 3 dni z gorączką leżałam i pojechałam do mojej gin a ona od razu antybiotyki i w łóżko mam wpadać aż gorączka nie zejdzie bo to bardzo niebezpieczne dla dzidziusia !!!! No ale na całe szczęście już po wszystkim .... ale sie najadłam strachu ... i niepotrzebnie poszłam do lekarza rodzinnego . Trzeba od razu walić do swojej gin której sie ufa - ja ufam mojej gin :-) P.s mnie też prawie norma już boli codziennie jajnik z lewej strony kłuje w podbrzuszu a jak siadam to tak jakby na paczce gwoździ :o ecccchhhhhh ... ból nieziemski !!!! P.s mojej psiapsióle urodził się dzisiaj Konradzik ważył 3700 :D aale chłop z niego :) papa dobranoc kochane

czesc kochane w ten piekny piatkowy poranek :-)))) od wczoraj chodze jak uskrzydlona, teraz ciaza i to ze bede mama zrobilo sie bardziej namacalne przez to ze czuje maja corcie!!! Jutro wraca moj maz wiec to ten nastepny powod do radosci, dzis chce mu ugotowac cos wyjatkowego i upiec tort :-) milego dnia mamusie...!!!

Cześć kobietki. Ja właśnie wróciłam z uczelni. Wiatr w Krakowie jak cholera. Zimno w sumie nie jest, ale wietrznie, brrrr. Dobrze, że jestem już w domku. Bałagan mam taki, że szok. Ale teraz sie poobijam. Wypiję sobie zaraz kawę i pomyślę co tu robić. Może napiszę część mojej pracy :D Hehehe ostatnio w sumie byłam dumna bardzo z siebie. Eudaimonia bardzo mi przykro, że lekarz rodzinny tak zrobił. Ale prawda niestety jest taka, że w ciąży to najlepiej do gina. Mimo, że mam lekarza pod ręką, to co do leków w ciążowy konsultujemy się z gienkologami. Ja antybiotyków nie brałam, mimo iź miałam gorączkę, ale po paracetamolu spadała. W sumie wzięłam 3 tabletki. I już dzisiaj jest duuuużo lepiej. A zaczęło się w niedziele wieczorem. Anababananana hehehe, a ja ci powiem, że mimo iż maluch fika w brzuchu, że wiem że jest chłopcem, to nadal czasem jest to nierealne dla mnie :D. Co dobrego gotujesz mężowi? Ja dzisiaj robię naleśniki z serem :). Wczoraj miałam ekstra obiad. :D Kotlety z jajek z młodymi ziemniaczkami i miezerią. Mniammmmm :D Hehhe. PS. Wczoraj mój mąż w końcu poczuł maluszka, ale był dumny z siebie i z niego :). No i odbyliśmy kolejną poważną rozmowę na temat porodu :D

buuuuuuuuuu. Ale mam dzisiaj humorek!! Tesiowa mnie wnerwia. ZNOWU

hmmm now lasnie nie wiem co ugotowac odmrazam szynke i chyba zrobie bitki w sosiku-moj maz to miesozerca, sobie ugotuje zurek z grzybkami no i na deser pieke tort schwarzwaldzki :-)))

Gimelka, na teściową nie ma sposobu, coś o tym wiem. Radziłam już kiedyś przeczytać książkę "Trudne życie synowej". Uszy do góry, albo jej się odgryź :D A dzidziusia pogłaszcz ode mnie :)