Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferfewfrefrf

Czym jest snobizm wg was!!???co to słowo oznacza..

Polecane posty

Gość ferfewfrefrf

i nie odysyłcie mnie do słownika, bo prowadze badania, nad znaczeniem tego słowa...w potocznym rozumieniu ludzi..czyli np was!!:)

Gość geringt
świat jets pełen snobow, są wszedzie tam gdzie cos sie dzieje

Gość ciekawe miejsce na badania
:o

Hey, wedlug mnie typowym snobem bedzie facet ,ktory uwaza sie za lepszego od innych, taki ktory mysli ze noszenie garnituru, lub dobra praca, czynia go lepszego od innych . To taki typ, ktory lubi sie pochwalic, \'poszpanowac\' czyms, tylko by wzbudzic zazdrosc, jako taki podziw u innych. Snobami sa byc takze czesto nastolatkowie, dzieci bogatych rodzicow, ktorzy korzystaja z kasy by wzbudic podziw u innych. To ktos taki ,ktory zjadl raz obiad w dobrej restauracji i teraz sie bedzie uwazal za znawce dobrej kuchni. To ktos kto lubi szpanowac, popisywac sie rzekoma wiedza, na jakis temat, choc tak na prawde, pewnie malo co wie, albo dopiero liznol tej wiedzy

Gość geringt
snob-to tępak udający mądrego

Gość mnie się nie pytaj
snob 1. osoba dysponująca powierzchowną wiedzą o modnej dziedzinie i afiszująca się z tym. 2. sympatyk wartości konwencjonalnych i stereotypowych, naśladujący bezkrytycznie cudze gusty, poglądy i sposób bycia, pragnący należeć do grupy, która mu imponuje. nic dodać, nic ująć