Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmazynowy wiatr

siostra chce wyjsc za maz w tym samy roku co ja

Polecane posty

Gość karmazynowy wiatr

co o tym sadzicie? mi jest strasznie glupio ... na poczatku roku zareczylam sie ze swoim chlopakiem i zaplanowalismy slub i wesele na marzec 2008. Miesiac temu moja siostra oznajmila,ze ona tez jest zareczona i ze maja juz sale, orkiestre i catering na lipiec 2008....kurde, jestem wscielka! co mam zrobic? co o tym sadzicie?

Gość kuro.patwa
No i o co ci chodzi ? Będzie miała i tak po tobie to wesele. Więc to ewentualnie ona zbierze mniej do kopert, jeśli o to chodzi. A jesli nie o to, to o co właściwie ?

Gość kuro.patwa
a co my sądzimy ? ja sadze, że w takiej sytuacji zrobiłabym podwójne wesele, w jednym dniu. Byłoby hecnie.

Gość karmazynowy wiatr
:/ chcialam wiedziec i znac ogolna wasza opinie na ten temat, czy nie wydaje wam sie to smieszne albo dziwne :/ czy chodzi o koperty? moze, w sumie to nie wiem, bo nie myslalam o ty. bardziej mi chodzi o to, ze cala rodzinna uwaga na pannach mlodych bedzie musiala byc podzielona na pol ...

a moja mlodsza siorka brala slub przede mna w kwietniu a ja we wrzesniu i nie bylo takiego hallo

Gość kuro.patwa
Może ja jestem wyjątkowa, ale powiem ci, jak ja widzę wesela - jako gosć. Nie widzę tego tak, ze ah jaka sliczna królewna, ah jakie wzruszające wesele, ah jaka wspaniała muzyka, tylko - do cholery znowu trzeba bedzie sie wynudzic i sypnąć kasą. Poza tym, jak to takie straszne - zawsze mozna przełożyuć wesele o 2 lata

Gość karmazynowy wiatr
przekladac nie chcemy, mamy juz swoje lata, jestesmy ustawieni i przyszly rok jest jak najbardziej dobrym na to momentem. dzieki, ze napisalas jak odbierasz wesele jako gosc-wczesniej nad tym nie myslalam. moze to zabrzmialo bolesnie, ale prawdziwie. ja w swoj slub wlozylam cale swoje serce i chcialabym,zeby goscie jednak nie uwazali, ze to kolejna nudna impreza...

Gość karmazynowy wiatr
merlot -- a jak zareagowali goscie z waszej rodziny na ta wiadomosc? nie bylo ci zal, ze tylko ty wychodzisz za maz?

no bo nie wszyscy goscie tak uwazaja ja jako gosc bylam tez na wielu slubach i weselach(nie raz jako swiadek) i odbieralam to w ten sposob ze moge uczestniczyc w waznym dniu dla kogos kto jest mi w jakis sposob bliski (rodzina , przyjaciele)

Gość karmazynowy wiatr
no wlasnie...ja tez podchodze do slubow jako do bardzo waznych dni w zyciu, na ktore sklada sie wiele planow i wiele przygotowan, dlatego...ach kurcze, nie wiem , ale chyba jestem zazdrosna....gdyby tak poczekali rok ...

Gość kuro.patwa
ok, na pewno inaczej sie patrzy, jak to ślub najlepszej przyjaciółki, a inaczej, jak slub dalekiego pociotka ale mnie mimo wszystko wesela męczą i zawsze mnie trochę boli, że a to kieckę trzeba kupić, a to buty, a to dojechać, a to jeszcze prezent i robi sie z tego wydatek szczerze mówiąc, jakbym miała 2 wesela odległe o ledwie kilka miesiecy, to poszłabym tylko na jedno, a opd drugiego sie wykreciła; głównie ze wzgledu na forsę wiec moze lepiej byłoby połączyć siły

hm niektorzy goscie ktorzy byli na naszym slubie i weselu nie byli na przyklad na slubie siorki w tym moi chrzesni albo jej chrzesni na naszym (osoby spoza rodziny) ogolnie obie \"imprezy\" odbieram bardzo dobrze z perspektywy czasu na obu weselach byla wspaniala atmosfera , goscie zadowoleni nie bylo zadnych \'cisnien\'

moze jeszcze warto wspomniec ze oba nasze wesela nie byly specjalnie duze -na jakies 40-50 osob no i zawsze to jest tak ze tylko jedna polowa ma dwa wesela bo polowa pana mlodego przychodzi raz ;)

na weselu siostry z naszej rodziny byli ci ktorzy mieli najblizej a z kolei na moim dojechala juz czesc ktora ma dalej a na marginesie dodam ze nasze wypadlo nawet troszeczke lepiej :P;)

Gość karmazynowy wiatr
:( nie wiem juz sama co o tym wszstkim myslec...

Gość psyccolog
nie widze problemu wiec po co go sobie stwarzac na sile!

Gość może to się przyda
Witam! Mój młodszy brat i ja braliśmy ślub w tym roku. Nasz był w maju, a brata we wrześniu. Jedno i drugie wesele było na ponad 110 gości. Oba wesela wyszły super :) Terminy ślubów ustaliliśmy w 2006 roku. My chcieliśmy brać ślub w sierpniu, ale ze względu na brata zmieniliśmy termin na maj, bo różnica miesiąca pomiędzy weselami to było by przegięcie :P Nie żałuję, że nasze śluby były w tak blisko siebie. Goście dopisali, a moi rodzice mają już z głowy weselne stresy bo na moim trochę się denerwowali, a potem już luz :)

Gość do autorki topiku tego
piszesz, że masz swoje lata, a przejmujesz sie \"ze uwaga gosci bedzie podzielona na pol\" hHhhahahahaah świadczy to o twojej niedojrzalosci, albo o ciężkości umysłu :O tak czy tak stuknij się w łeb. zamiast cieszyć się szczesciem siostry, martwisz sie ile bedzie w kopercie!!!!!!!

popieram post wyzej ty zachowujesz sie jak mala dziewczynka ktora musi byc w cenrtum uwagi.. bo tak i koniec a nie pomyslalas ze siostra moze sobie sama wybrac termin nie konsultujac to z toba? moze nie wiedziala ze ty wtedy tez bierzesz. poza tym napisalas ze ona ma juz wszystko, orkiestre, sale, itp a z postu nic nie wynika ze ty tez masz moze ona sobie taki termin zaplanowala, a pozniej ty? wez pomysl troche masz niby swoje lata ale myslisz jak mala dziewczynka..

Gość Gratuluję podejścia
No i co z tego, że w tym samym czasie co Ty? Przecież w innym miesiącu ;) razem ślubu brać nie będziecie, więc nie rozumiem w czym rzecz :) Ja bym się cieszyła gdyby moja siostra wyszła za Mąż w tym samym roku co ja :) Ty też powinnaś się cieszyć ;) A jaki z tego wszystkiego wniosek? Że Twoja siostra jest bardziej zorganizowana ;) Powodzenia! Będzie dobrze :)

Mój brat cioteczny brał ślub tydzień przed swoją rodzoną siostrą. Było super i nikt nie narzekał. Nie wiem, o co Ci chodzi...

a ja wam powiem o co chodzi o jej wlasne odczucia ze jej siostry suknia bedzie ladniejsza a ze u niej bedzie lepsze jedzenie i cala mase podobnych rzeczy i ze jej slub nie bedzie jedynym najwazniejszym wydarzeniem wiem cos o tym bo mam podobną sytuacje i to sie nie bierze z zawiści czy tego ze sie nie kocha siostry tylko jakoś tak samo z siebie

Gość kuro.patwa
to chyba zalezy jak kto widzi wesele jak ktos za zakodowane, że wesele jest super , ze trzeba sie pokazac, że trzeba miec super wyjebiaszczą sukienkę i cały ten kram, to pewnie tez takiej osobie zależy, żeby niby wszystkim zaparło dech i gadali o tym przez pół roku może istnieją też tacy goscie, którym zapiera dech; mnie tam nie zapiera więc jak autorka chce być taka jedyna i niepowtarzalna, to niech sobie przełoży - bo siostra już pozałatwiała; no i trzeba sie upewnic, jakies umowy podpisac - że nikt z rodziny blizszej i dalszej nie bedzie urządzał wesela pół roku przed ani pół roku po

A ja Autorke rozumiem. Nie chcialabym brac slubu w tym samym roku, co osoba z mojej najblizszej rodziny. Mam dosc podobna sytuacje, bo moj kuzyn planuje slub tylko waha sie miedzy rokiem przyszlym a 2009, ja z kolei chcialabym w 2009. Dlaczego dla mnie to problem? Jestesmy na tyle bliska rodzina, ze wielu gosci by sie powielilo, a jak znam czesc z nich, w wyniku tego, ze musielby \"dac\" na dwa wesela w przeciagu 2 miesiecy (czyli w sumie obie pary mlode dostalyby duzo mniej niz jedna), w ogole by nie przyszli, bo im by bylo wstyd ze tak malo \"daja\". Poza tym wyobrazacie sobie, ze jakas kobieta przyjdzie na 2 wesele pod rzad w takiej samej kreacji? Zreszta, mimo wszystko nawet dla gosci jest to dosc forsujaca impreza i mi zwykle po porzadnym weselu nie chce sie isc na kolejne przez kilka misiecy. Obawiam sie wiec ze czesc gosci i z tego powodu by nie przyszla. Co do wypowiedzi, ze siostra nie musiala z Autorka konsultowac swoich dzialan, uwazam ze jednak powinna byla. Gdyby brala slub hiper kameralny- oni+swiadkowie, to OK, ale jesli ma byc to impreza w ktora angazuje sie spora ilosc osob, zaparasza cala rodzine etc. winna jednak byla ustalic termin z siostra, ktora wszak byla pierwsza. a pomysl robienia \"podwojnej\" imprezy to juz kompletna glupota :/

Gość kuro.patwa
moze dla ciebie głupota - dla mnie nie ja wesela nie chciałam i nie robiłam ale jakby akurat moja siostra w tym samym roku brała slub i wyraziła chęć wesela podwójnego, to moze bym sie skusiła tylko ja nie robie z siebie wielkiej ksieżniczki

ja uwazam ze slub jest jednym z najwazniejszych dni w moim zyciu, jako ze rok ma z reguly 365 dni, a dwa lata 2 razy tyle, mysle ze DALO RADE by zrobic dwa wesela w przeciagu dwoch roznych dni, bo ten jeden raz, chcialabym dzielic szczescie tylko z narzeczonym/mezem a nie z inna panna mloda i innym mezem. I uwazasz, ze tylko \"wiejskie ksiezniczki\" chca byc najwazniejsze tego dnia? Mysle, ze obrazasz wiele kobiet.

Gość kuro.patwa
no - tak uważam takie mam nastawienie do wesel, tak to widzę