Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlena22

SENNIKI- wierzyć czy nie?? Boję się...

Polecane posty

Gość Marlena22

No więc tak od tygodnia mam dziadka w szpitalu, podejrzenie raka płuc. Dzis w nocy (wczoraj go odwiedziłam w szpitalu) sniły mi się wypadające zęby. W senniku oznacza to smierć:( No i teraz strasznie boję się o dziadka:( czy warto w to wierzyć, czy wam się spełniło to co pisało w senniku??:(

Gość Marlena22
podnoszę, bo to ważne dla mnie:(

Gość ja myslę
wiesz co, mnie się bardzo cząsto snią wypadające zęby..nie wiem czemu.. Też się zawsze cholernie boję bo już prababcia mi mówiła ze to na śmierć... Przynajmniej raz na dwa trzy miesiące wyciagam swoje zęby z zakrawaionycjh dziąseł, albo zostawiam w chlebie czy innym pożywieniu... Jak na razie nic sie po takim snie nie stało..ale nienawidze tego...brrrrrrrrrr

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
nie wierzyć....wypadające zęby to koszmar który mnie odwiedza zawsze gdy jestem przemęczona...obrzydliwość...wypadają mi wszystkie, nic tylko pluje w tym śnie zębami...prawie nimi wymiotuje...okropny koszmar...bleee...ale jakby mi umierał ktos bliski za każdym razem jak mi sie to śni, to bym co miesiąc na pogrzeb biegała, a na razie żadna śmierć się z tym snem nie zbiegła w czasie, a koszmarek ten nawiedza mnie od ładnych kilku lat. jeśli sen o zębach oznacza cokolwiek to raczej osłabienie własnego organizmu niż co innego.

Gość Kameeeleon
Ja bym nie wierzyla sennikowi. Sama od czasu do czasu zaglądam i sprawdzam, ale przecież sen to nie jeden element (u ciebie zęby), tylko wiele czynników: kolory, zdarzenia, emocje. Sennik nie wytłumaczy ci wszystkiego i dokładnie. Jeśli wczesniej mialas sny prekognicyjne to owszem mozesz wierzyc, ale jesli to pierwszy raz to wątpię że nagle zaczelas przewidywac przyszlosc.

Gość oczywiście że się spełniło
ale dosłownie, a nie w symbolach. wypadające zęby - właśnie rozbolał mnie ząb i musiałam usunąć bo sie okazało że to w ogóle jakiś jeszcze mleczny był co to sie nie wyrżńął :( albo śnił mi się niemowlak ryczący, którego musiałam tulić i uspokajać - w senniku nic dobrego - w rzeczywistości siostra za kilka dni musiała pilnie wyjść cos załatwić pilnego bez bobasa i podrzuciła go mnie, więc musiałam się nim zająć i własnie tak ryczał jak we snie :( wiele tak mi sie sniło rzeczy, które dosłownie w niedalekiej przyszłości się naprawde potem wydarzyły, więc kazdemu inaczej sie śni, nie zawracaj sobie głowy , bo wypadajace zęby niekoniecznie wróżą cos strasznego, może tylko odwiedź dentyste :)

Gość ja myslę
na pewno masz rację... Ja tego nigdy tak nie tłumaczyłam ale u mnie jest tak samo musiałabym zostac sama jak palec na świecie bo wszyscy bliscy i znajomi dwano by "wymarli"... Z drugiej strony duzo bardziej w takie dni uwacam na siebie i bliskich....tak schizka:):):)

Gość guta
mnie snila sie panna mloda na bialo, wyrażnie zapamietalam bukiet slubny,plastyczny bardzo sen...tez sie boję, są chorzy w domu....

Gość gość
wypadające zęby we śnie to znak ,że w twoim organizmie brakuje witaminy c lub rutinoscorbinu. Ja przestałem leczyć zęby zamiast tego przyjmuję (naturalną ) witaminę c rano i wieczorem .

Gość gość
Jeżeli śnisz, że chwieją ci się zęby, oznacza to, iż czekają cię niepowodzenia i przygnębiające wieści. ◾ Jeżeli dentysta wyrywa ci ząb, wpadniesz w ciężką, jeśli nie śmiertelną chorobę; będzie to choroba przewlekła. ◾ Kazać sobie zaplombować zęby – to oznaka, że po wielu zmartwieniach odnajdziesz zagubione kosztowności. ◾ Czyścić lub myć zęby – to zapowiedź, że będziesz musiał stoczyć jakąś wielką walkę, by zachować swój majątek. ◾ Jeżeli śnisz, że wykonano ci sztuczną szczękę, oznacza to, iż spadną na ciebie dotkliwe utrapienia i będziesz starał się ich pozbyć. ◾ Jeżeli stracisz zęby, wróży to, że doświadczysz uciążliwości, które skruszą twoją dumę i przyczynią się do upadku twoich spraw. ◾ Śnić, że wybito ci zęby – to oznaka nagłego nieszczęścia. Albo poniesiesz fiasko w interesach, albo też zawiśnie nad tobą groźba śmierci lub wypadków. ◾ Badać stan uzębienia – to przestroga, byś zadbał o swoje sprawy, gdyż w pobliżu czają się wrogowie. ◾ Jeżeli zęby wyglądają na spróchniałe lub ułamane, oznacza to, że twoje zdrowie lub interesy ucierpią wskutek napięć. ◾ Sen o pluciu zębami zwiastuje własną chorobę lub w najbliższej rodzinie. ◾ Słabe zęby – to jeden z najgorszych snów. Wróży on śniącemu mnóstwo nieszczęść: utratę mienia, niepowodzenie w realizacji planów i pragnień, kiepskie zdrowie, załamanie systemu nerwowego u zdrowych nawet osób. ◾ Jeżeli wypadnie jeden ząb, zapowiada to niemiłe nowiny; jeżeli dwa, oznacza to, że śniący pogrąży się bez własnej winy w morzu zmartwień. Jeżeli wypadną trzy zęby, nastąpi choroba i bardzo poważny wypadek. ◾ Widzieć, jak wypadną wszystkie zęby – to znak, że śmierć i głód będą ci zaglądać w oczy. ◾ Jeżeli zęby są popsute, ty zaś je wyciągasz, czeka cię to samo. ◾ Śnić, że kamień czy jakiś osad schodzą z zębów, odsłaniając je zdrowe i białe — to oznaka chwilowej niedyspozycji, która minie, pozostawiając cię roztropniejszym w postępowaniu; znajdziesz też radość w pełnieniu obowiązków. ◾ Podziwiać biel i piękno swoich zębów – to zapowiedź, że dzięki spełnieniu pragnień doznasz dużo szczęścia i zajmiesz się przyjemnymi sprawami.

Gość gość
Mnie kiedys śnił sie... iPhone :D co podobno oznacza, ze w naszym otoczeniu jest ktoś nieśmiały, kto chce sie z nami skontaktować. Zgadza sie, mam gościa ktory mnie delikatnie podrywa i jest całkiem ok, tylko boje sie zagadać. Wiem ze to jest smieszne, ale...