Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blondyna.d

chicco ct o.4 czy multiway ? dobre są? poradzicie

Polecane posty

Witam! Mam pytanko do doświadczonych mam a kto mi lepiej nie powie jak Wy :D Chcemy kupić (do spółki z bratem) kuzynowi ylkwózek dla dziecka. Mała ma 15 miesięcy - siedzi pewnie, stawia pierwsze kroczki - chodzi jak kaczuszka - a wózek ma po starszej siostrze taki 3w1 co to już swoje osdłużył.. i chcieliśmy kupić małej wózek - jako chrześni zrobimy \"ściepe\" po 200zł - razem 400zł, tylko powiedzcie czy Chicco ct o.4 jest dobry? a moze multiway? czy może jaszcze co innego? doradzcie bo czas nagli, mikołaj tuż tuż..

Witaj, chicco ct.0.4 mam odkąd Wojtuś skończył 9 miesięcy. Bardzo sobię chwalę ten wózek. Zalety: -nie klekocze jak inne spacerówki parasolki bo ma porządny stelaż. - ma budkę taką że latem odpinasz tył i możesz ją przestawiać w dowolną stronę by np. śpiące dziecko osłonić przez słońcem. - długi podnóżek, Wotjek to duży chłopczyk i się mieści bez problemu. - szerokie siedzisko - koła niesamowicie zwrotne i dzięki swojej wielkości dobrze amortyzują. - koszyk na zakupy wydaje się niewielki ale to tylko złudzenie, pakuję do niego ile się da :) - kupiam wersję normalną z osłoną na nogi wydaje się być praktyczniejsza bo jesienią zakrywasz dziecko a zimowa jest połączona ze śpiworem więc jesienią nie dasz rady jej użyć. Lepiej kupić wg wersję normalną i ewentualny śpioworek osobno zakupić - folia przeciwdeszczowa jest świetna bo twarda, ma specjalne zaczepy - rzepy dlatego nawet przy silnym wietrze nie fruwa ci po całym wózku, i dobrze dziecko przez widzi. Wady: - waga 9,5 nie jest najlepsza :) choć da się przyzwyczaić - po złożeniu nie jest najmniejszy ale sam stoi. Ja kupiłam wózek w zestawie z uchywtem na butelkę co mi latem bardzo się przydało ale ten gadżet można dokupić wszędzie, i oczywiście z barierką. Odradzam wózki firmy Baby Dreams i Baby Desing, tandetne materiały, szybko płowieją stan techniczny nie najlepszy wejdź na moją stopkę bobasy tam mam gdzieś zdjęcia wózka :) Ct. 0.4 wydaje się być ładniejszy od Mulitweyja, ct 0.4 ma chyba nieco dłuższy podnóżek, i zagłówek w ct 04 jest wygodnieszy. Piszę jednak to na podstawie oceny zdjęć, bo Muliwaya nie widziałam na żywo.

wielkie dzięki Stokrotko :D o Baby Desing sama się przekonałam - jak daliśmy Buzza do serwisu to kupiliśmy Bunny - najtańszą spacerówka aby jakoś się poratować na czas serwisu i co się czarować jaka cena taki towar - wzornictwo nawet ok, materiał super - szybciutko się czyści ale amortyzacja malutka - a może to ja się \"rozwydrzyłam\" po moim wózku? :p wracając do tematu to właśnie chyba bliżej mi do ct 0.4 niż do multiway. ten 04 co prawda jest dwa kilo cięższy ale ten zagłówek w multiway mi się coś nie podoba - znaczy się ładny ale czy wygodny? qrcze dla siebie to nie mam problemu ale jak mam kupić dla kogoś to normalnie porażka, ciągle myśle czy fajny, nie fajny, czy się spodoba itd. a do tego brat mnie nagli że mam wkońcu mu powiedzieć co kupujemy bo jak nie to on sam pójdzie i kupi jakąś taczke na resorach :D

siostra ma i sobie chwali ale dlugo go nie uzywa wiec nic z tgo wiecej nie powiem ale mi osobiscie kola nie odpowiadaja,sa fatalne.zaraz sie rozwala.moze jakies duze pompowane lepiej no i troche zimny jak na te pore roku(za malo zabudowany),ale jesli mama ktora go ma poleca to posluchaj jej.

ja nie mam chicco ale mam spaceroweczke z takimi malymi koleczkami i moge napisac ze nie nadaje sie na zime! sprawdza sie genialnie w leci w parku, na chodnikach na podwórku bo jest lekka zwrotna fajna ale nie w zimie1 Ostatnio 20 metrowa trase pokonywalam w 40 minut bo wozek wogole nie chcial jechac. snieg sie zbieral, kóleczka sie blokowaly i nie wiedzialam jak mam pchac zeby to upachac. Na zakupy i owszem ale na spacery po osniezonych alejkach nie!