Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość władek_d

CO TO JEST DUŻY PŁÓD -MAKROSOMIIA

Polecane posty

Gość władek_d

Temat: CO TO JEST DUŻY PŁÓD -MAKROSOMIIA [28.11] 23:34 wladek_d WITAM wszystkich proszę o wypowiedz na temat cukrzycy ciażowej ŻONA PRZEŻYWA CIĄŻE BO USG WYKAZAŁO WE WRZEŚNIU NA 14 STYCZEŃ DOKTOREK NA 21 STYCZEŃ A TERAZ USG WYKAZAŁO NA TO ŻE NASZA ZUZIA JEST DUŻA proszę o opinie na w/wymieniony temat uwagi i porady pozdrawiam

Gość makrosomia
makrosomia dotyczy matek z cukrzyca co chcesz wiedziec?

Moja córka od 6 miesiąca ciąży była dużym dzieckiem do dnia porodu wykazywała przyspieszenie 3-4 tygodnie we wszystkich wskaźnikach usg ( termin miałam na 21 listopada a mala była wg. usg na np. 1 listopada) juz miesiąc przed porodem ważyła wg. usg3200gr. Ale lekarz ( dobry) nie widział w tym nic złego. Zosia urodziła się 2 dni po terminie wazyła 4200gr miała 58 cm , i jest zdrowiutkim , przespokojnym dzieckiem. O makrosomii można mówić gdy matka ma cukrzycę.

Gość arletm
ja mam termin na 26 luty wg miesiaczki, wg usg na 31 stycznia, dziecko jest duze od samego poczatku (kolo 4 miesiaca mialam potworne bole brzucha bo roslo za szybko w porownaniu z rozciaganiem sie amciccy), teraz poza tym ze jest coraz ciezsze i mi sie trudno chodzi to nie ma zadnych problemów, mój lekarz równeiż nie widzi w tym nic złego, po prostu jest duzy i pewnie się taki duży urodzi, jedyne co to zastzreżenie że może zdarzyć się potzreba cc ze względu na wielkość dziecka (jestm niezbyt dużej psotury)

witam, ja mam CUKRZYCE mam 24 lata ale nie planuje dzidziusia, a slyszalam, ze jak bede chciala zajasc w ciaze- to musze planowac ja dokladnie bo nieplanowana ciaza moze grozic - dla dziecka tym, ze bedzie mialo cukrzyce. Martwie sie, bo lekarka powiedzial mi,ze powinnam juz myslec o dziecku, a ja jeszcze chcialabym poczekac, Czy mam sie martwic, ze moje dziecko w przyszlosci bedzie mialo cukrzyce?

ja też urodziłam duże dzieci. Pierwsze wręcz olbrzymie. Nie miałam i nie mam cukrzycy. Taka ich uroda. Pierwszy ważył 5100 i był długi na 63 cm! Drugi 12 lat później: 4150, 50 cm

Gość wladek d
witam was dziewczyny dzięki za podpowiedzi nie pisałem ale dopiero jestem przy kompie a a żona ma cukrzyce ale w normie nie przekracz a130 a miała tylko dlatego że co dzień robiłem soki z jabłek i innych owoców i warzyw i to był duży błąd np 3 kg dobrych jabłek to zaledwie 1,10 l soku a winno być 1/2 jabłka a doktorek napisła ż jest duży płud i się boi bo syn miał 3300 Darusia 3700 no to zuzia może by b/duża a ma stracha bo nasz aniołek odeszedł mając zaledwie 12 latek pozdrawiam wszystkie dziewczyny ahoj