Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasadena

od pierwszych 1o dni ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim i nie dlatego że chcę

Polecane posty

Gość pasadena

anize względu na moje czy dziecka zdrowie. Zostałam zwolniona po 2 latch ciężkiej pracy jako spedytor w prywatnej firmie. Moja szefowa zamieniła mnie na swojego "przyjaciela" kierowce Tira, bo mądrzejszy, więcej widział, umie remontować samochody no i facet, w ciąży nie będzie, a nawet jeśli jego żona będzie to co moją szefową to obchodzi. Zwolniła mnie w trakcie nadgodzin, kiedy byłyśmy same w pracy, bez konkretnych argumentów, jakieś takie brednie, że musi itd. Parę dni później (wrzesień) się okazało że jestem w ciąży. Wiećponieważ nie było mojego miejsca pracy (oficjalnie zostaóo zlikwidowane), szefowa nie chciałą mnie już w pracy widzieć, więc poszłam na zwolnienie. Do porodu będę siedzieć w domu. Jestem tym przerażona, bo jestem osobą aktywną, pracująca od 17 roku życia i nie wyobrażam sobie siebie już dłużej w garach i pieluchach mojej 18 miesiecznej córki. W maju urodzi mi się drugie dziecko i wtedy...min 1,5 roku wychowawczego. Ale mam pytanie: co na to ZUS? jakdługo będę dostawała swoją pensję? czy po 180 dniu przestaną mi płacić? czy musze stanąć na komisję zusowska?, czy coś mi grozi skoro nie moge wrócić na swoje stanowisko pracy, nigdzie indziej mnie nie przyjmą, a bez pieniędzy teraz i potem na macierzyńskim nie będzie lekko. Jeśli ktoś zna odpowiedż to proszę mnie poinformować. dziękuje za pomoc wylana z pracy matka

Gość taka jedna 27
hej...przepraszam ale nie na temat troche...mozesz mi powiedziec czy bolaly cie brodawki w pierwszym okresie ciazy? Po jakim czasie od poczecia?

Gość do taka jedna 27
czy Ciebie porąbało dziewczyno???? Autorka ma problem a Ty o brodawkach!!! weź tak dla profilaktyki walnij 3 razy głową w ścianę. Myślenie nie jest takie ciężkie sądzę! Autorko - szczerze Ci powiem, że nie wiem jak to wygląda z ZUSem. Bardzo mi przykro, że to wszystko Cię spotkało. Sama jestem osobą aktywną i ześwirowałabym siedząc w domu. Jak się czegoś dowiem to od razu dam znać.3maj się cieplutko i mocno!!!Ściskam mocno!

Gość jedyne co ci moge doradzic
to szukaj tu takeigo topiku o Zusie, sa tam dzeiwczyny, ktore sie na tym znaja i na pewno ci doradza ..

Gość fgdgffd
ja ci moge doradzic, bo jestem w podobnej stuacji. na 6 tygodni przed ukonczeniem 182 dni musisz odeslac do zusu wniosek o zasilek rehabilitacyjny, kt. bedziesz dostawac do dnia porodu